Merhaba dostlarım, bugün yeni bir tarifle karşınızdayım. Tarif, ablam gibi gördüğüm, sevdiğim Birgül abladan. Tarife geçiyorum.
Malzemeler(Hamur için)
1 paket yumuşak margarin
1 su bardağına yakın yoğurt
1/2 su bard. sıvıyağ
Kabartma tozu, vanilya
aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında olacak)
İçi için
rendelenmiş 4 adet elma
2 su bard. toz şeker
tarçın ve ceviz
Yapılışı: Hamur için gereken malzemeler karıştırılır, hamur yoğrulur.
2 su bard. şeker ile elmalar pişirilir, tarçın ve ceviz eklenir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır, açılır, içine harç konur. Hamura şekil verilir. 160 C fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir.
Afiyetle yenir, yeniden görüşünceye dek dostça kalınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder