Merhaba dostlarım! Bugün Güldal ablama çaya geldik, nefisss bir börek yapmış. Yiyince dayanamayıp sizlerle paylaşmak üzere tarifini istedim. Beni kırmadı, verdi. Evet, ben de size tarifi veriyorum!
Malzemeler:
4 haşlanmış patates
½ su bardağı beyaz peynir rendelenmiş
½ su bardağı kaşar peyniri
Arzuya göre pul biber ve karabiber
3 tane yufka
1 su bard. süt
1 yumurta
½ çay bardağı ay çiçek yağı
1 ya da 2 çorba kaşığı ay çiçeği yağı
1 çay bardağı su
Çöre otu
Yapılışı:
1- Patatesler ezilir, kaşar ve beyaz peynir karabiber, pul
biber karıştırılır, iç hazır hale getirilir.
2- Ayrı bir kasede suyla ay çiçek yağı çırpılır. Yufkanın
bir tanesi yayılır, yağlı ve sulu (1 ya da 2 çorba kaşığı ay çiçeği yağı, 1 çay bardağı su) karışım sürülür, üzerine ikinci yufka konur, yine ıslatılır, üçüncü yufka
konur, ıslatılır.
Yeniden görüşünceye dek dostça kalın!
3- En sonunda yufkalar
16 eşit parçaya bölünür. Patatesli karışım geniş kısımlara yayılır, sigara
böreği gibi sarılır.
4-Sonra börekler yumurtalı,
sütlü, ay çiçek yağına batırılıp çıkarılır.
5- Yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine dizilir. Üstüne çöre otu
serpilir. 180 C de üstleri kızarana dek pişirilir.
Yeniden görüşünceye dek dostça kalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder