Merhaba sevgili dostlarım, geçtiğimiz Cuma tatile girer girmez
annişle İstanbul'a döndük! Tabii ki yemek yapıp yiyoruz ;))) Ama ben
istedim ki canım Ege'ye gitmeden önce şanına yakışır bir tarifle
karşınıza geçeyim!
Tarif arşivden!
İstifno Otu Salatası
İstifno
otlarının sadece yaprakları kullanılır. Yapraklar saplardan ayrılır,
yıkanır, biraz tuz ilavesiyle yaklaşık 20 dk kadar haşlanır. Süzgece
alınır.Süzüldükten sonra bir kaba alınarak bol limon, tuz, sızma yağ ile
karıştırılarak servis yapılır. Arzu edilirse sarımsaklı yoğurt ile de
servis yapılabilir.
Tadı mı muhteşem! Mutlaka denemenizi öneririm!
Yeniden görüşünceye dek dostça kalın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder