Sevgili dostlarım, yeniden merhaba! Hafta sonu gelişim raporlarını e-okul'a girme işini yetiştirmeye çalıştım. Yetiştirmeyi başardım da ama strese girdim doğrusu!
Anniş, krem karameli geçen hafta Salı günü yaptı, tarifi ben ancak bugün verebiliyorum!
Malzemeler:
Krem için:
- 6 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 litre süt
Karamel için:
- 1 su bardağı şeker
- 6-7 yemek kaşığı su
Yapılışı:
- Öncelikle küçük bir teflon tavaya karamel için şeker ve su konur.
- Tava ocağın büyük gözüne yerleştirilir ve yüksek ateşte şeker suyunu çekip rengi koyulaşana kadar pişirilir.
- Dikkat edilmesi gereken karamelin rengi çok koyulaşmadan ocaktan almaktır, çünkü siz farketmeden karamel yanabilir.
- Ocaktan alınan akışkan karamel hiç vakit kaybetmeden kaplara eşit olarak dağıtılır. (Soğurutsanız karamel kristalleşir ve akmaz)
- Derin ve geniş bir kapta oda sıcaklığında yumurtalar ve şeker yoğunlaşana ve köpürene kadar çırpılır.
- İçine 1 paket vanilya ilave edilir ve 2 dk. daha çırpmaya devam edilir.
- Yumurtalı karışıma süt eklenerek ve yüksek devirde çırpma işlemine 3-4 dk. devam edilir.
- Mikser kullandığınız için yumurtalar aşırı şekilde kabaracak (Aman bu ne biçim tarif 50 kişilik krem karamel çıkar bundan demeyin :) ) Üzerinde biriken köpükleri sıvı karışım görünene ve köpük tamamen temizlenene kadar kepçe ile alın.
- Karamel koyduğunuz kaplara bölüştürün.
- Fırını 175 dereceye ayarlayın ve ısıtın, ocakta su kaynatın.
- Borcam yada başka bir fırın kabına karamel kaplarını yerleştirin.
- Sıcak suyu borcama kapların yarısına gelecek şekilde dökün ve fırına verin.
- Üzerileri kızarana kadar pişirin.
- Kaplarından çıkartarak ılınmasını bekleyin ve buzdolabına alın.
- Yaklaşık 12 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Yeniden buluşuncaya dek dostça kalın!
2 yorum:
Anneciğinin eline sağlık seneler önce ablam yapmıştı bende yemiştim yemek bloğu olmama rağmen henüz denemedim..
Sevgili Hanife, çok teşekkürler!
Yorum Gönder