6 Şubat 2013
Fava
Merhaba dostlarım, günler geçti, tatil sona erdi. Cumartesi günü yola çıkıyoruz. İstanbul'uma, sevdiklerime kavuşabilmek için tatili iple çekmiştim.Şimdi yaza kadar küçük kaçamaklarla teselli bulacağım artık! Bu arada bu tarif yazdan kalma, fotoğrafları istanbul'da kaldığı için yayımlayamadım.
Malzemeler:
Yarım kilo bakla
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet limon suyu
1 adet kesme şeker
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı su
Hazırlanışı:
Baklaları üzerini geçecek kadar su ile 1 gece önceden bekletin. Ertesi gün suyunu süzdürüp, baklaları tencereye aktarın. Üzerine zeytinyağı, limon suyu, şeker, tuz, 4 su bardağı su ve doğranmış soğanı ilave edip, tencereyi ocağa alın. 1 saat orta ateşte, baklalar iyice yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp biraz soğutun. Baklaları rondodan geçirin. Bir kalıba dökerek soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirerek çıkarıp üzerini dereotu ile ve dilerseniz kiraz domates ile süsleyin ve servise sunun.
Yeniden görüşünceye dek dostça, sevgiyle kalın!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
ne kadar güzel bir sunum olmuş.ellerine sağlık canım.sevgiler.
Çok teşekkür ederim canım, sevgiyle kal!
Yorum Gönder