4 Ocak 2013
Kestaneli Pilav
Merhaba dostlarım! Evet, bugün ablamın kestaneli pilavının tarifini vereceğim, hemen malzemelere geçiyorum!
Tadı mı nefisss ötesiydi!
Malzemeler:
3 su bard. pirinç
1/2 kg havuç
1/2 kg kuru soğan
1/2 kg kestane
3 tavuk butu
1/2 paket Becel
1 paket dolma fıstığı
1 paket kuş üzümü
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı yeni bahar
1/2 tatlı kaşığı kara biber
1/2 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı: Soğan ve fıstıklar kavrulur. Kürdandan biraz kalın kesilen havuçlar eklenir. Piştikten sonra üzüm ve baharatlar eklenir. Ocak söndürülür. Başka bir tencerenin dibine (fırında kızarmış, soyulmuş) kestaneler bombeli kısmı altta kalacak biçimde yerleştirilir. Üzerine haşlanmış, didilmiş tavuk onun üzerine havuçlu karışım eklenir. Pirinç ayrı bir kapta biraz diri olarak pişirilir. Sonra havuçlu karışımın üzerine konur, biraz daha pişirilir. Ve tencerenin genişliğine uygun servis tabağına ters çevrilerek konur!
Not: Pilavı pişirirken (pirinci ıslatmışsak) 4,5 bardak su kullanılır. İki bardak suyla pilav pişirilir. Ayrıca havuçlu, kestaneli, tavuklu karışımla pişirirken de 2,5 bardak su kullanılır.
Afiyetle yenir!
Yeniden görüşünceye dek sevgiyle kalın! Mutlu bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
ablanın eline sağlık,nefis görünüyor.
offf.harika bir görüntü canım.ellerie sağlık.sevgiler.
Sevgili Mehtap, çok teşekkür ederim, sevgiler!
Sevdacığım,çok çok teşekkür ederim!
Sevgiyle kal!
Yorum Gönder