11 Nisan 2012
Patatesli Kol Böreği
Merhabalar, yine uzunca bir süredir tarif yayımlamadığımı fark ettim. Ve annişimin nefis kol böreğinin tarifini yayımlama kararı aldım. Hemen tarifi veriyorum!
Malzemeler:
1 kg yufka
1/2 kg kıyma (tercihen hindi kıyması)
3 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı süt
2 tane yumurta
3 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
Soğan ve kıyma 1 çay bardağı sıvıyağ ile kavrulur. Haşlanıp soyulmuş ve püre haline getirilmiş patateslere eklenir. Karabiber ve tuz eklenip güzelce karıştırılır.
Diğer yandan
2 yumurta, 2 çay bardağı sıvıyağ ve bir bardak süt çırpılır. Yufkalara tek tek fırça ile sürülür. Patatesli harç bolca kenarlara konur ve 2 parmak kalınlığında rulo haline getirilir. Yuvarlayarak yağlanmış tepsiye dizilir. Üstüne yağ, süt ve yumurta karışımından sürülür, fırına konur. 150 C'de ısınmış fırında 30-40 dk. pişirilir.
Afiyetle yenir!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
sabah sabah canım çekti.çok güzel olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Çok çok teşekkür ederim! Sevgiler!
favori böreğim:)))
ellerinize sağlık
Hande hanım, çok teşekkür ederim! Sevgiler!
Yorum Gönder