21 Eylül 2006

Akdeniz Kabaklı Tavuklu Graten



Merhaba,
Pazar sabahı blog komşularımı gazetede görmek ve okumak beni çok sevindirdi, çok duygulandırdı. Komşularımla gurur duydum!
Sibelimi, Portakal Ağacı’nı, Ekmek Kokusu’nu ve diğer komşularımı görünce çok mutlu oldum ama gözlerim iki blog komşumu daha aradı, onlara sanki bir haksızlık yapılmış gibi geldi bana doğrusu, Tarçın’ın Mutfağı ve Mutfakta Zen’in yer almadığı bir yazı bana eksiklik duygusu hissettirdi, gözlerim onları aradı doğrusu! İnşallah bir gün hepinizin yer aldığı bir gazete yazısı okurum. Hem gurur duydum hem de imrendim ama biliyorum ben daha çook yeniyim.
Bu arada Tarçın, hayalini gerçekleştirip bir Cafe açmış, hayırlı olsun, pasta süslemeler de bir harika, inşallah bir gün yolumuz düşer karşılaşırız! Darısı Cafe açmaya niyetlenen bizlerin başına!
Okullar açıldı ve ben Bahçeşehir’de bir ilköğretim okulunda ücretli anasınıfı öğretmenliği yapıyorum.
Bilgisayarımın uzun bir süre bozuk olması ve okul için koşturmam nedeniyle yazılarıma uzun bir süre ara vermek durumunda kaldım ama bundan sonra hayırlısıyla bu kadar ara vermeyeceğim!

Bugün, annemin Akdeniz Kabaklı Tavuklu Graten’inin tarifini paylaşacağım sizlerle!
Kesinlikle çok hafif, mükemmel çok lezzetli bir yemek, Akdeniz Kabağı bulabilirseniz alıp ta yapmanızı öneririm!
Akdeniz Kabağı Dolması tarifini verirken Akdeniz kabağının özelliğini belirtmiştim, daha yumuşak bir kıvamı oluyor, çok ta lezzetli ayrıca!

Akdeniz Kabaklı- Tavuklu Graten

Malzemeler:

8 adet orta boy Akdeniz kabağı,

1 adet kemiksiz tavuk göğsü,

2 çorba kaşığı un,

1 çay kaşığı karabiber,

2 çorba kaşığı margarin ya da sıvı yağ,

4 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar,

Yarım su bardağı süt,

Yarım su bardağı tavuk suyu.

Yapılışı:

:) Kabakların üst sapları kesilir. Daha sonra kabaklar kaynar suda 2-3 dk. haşlanır.

:) Kabaklar soğuk suda biraz bekletilir, bozulmamasına dikkat edilerek içleri oyulur. Borcama dizilir.

:) Diğer taraftan tavuğun göğüs eti haşlanır, biraz soğuduktan sonra minik kuşbaşı biçiminde kesilir.

:) Beşamel Sos’un Yapılışı: Margarin ile birlikte un, beyaz kalacak biçimde kavrulur, içine süt, tavuk suyu, tuz, karabiber ilave edilir, sürekli karıştırılarak yedirilir. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 3-4 dk. kaynamaya bırakılır.

:) Beşamel sosu ocaktan indirince 2 çorba kaşığı kaşar peyniri ve kuşbaşı göğüs eti ilave edilerek kabakların içine doldurulur.

:) 150 C’de ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dk. pişirilir. Bu süre sonunda çıkarılır (siz kendi fırın ayarınızı düşünüp süreyi ona göre ayarlayın, arada bir kontrol edin), kalan 2 kaşık taze kaşar peynirini üstüne serpiştirilir, yeniden fırına koyup 5 dk. daha pişirilir.

:) Fırından çıkarılır, servis yapılır.
Afiyet Olsun!

Bir Ramazan daha geldi, hepinize hayırlı Ramazanlar diliyor şimdilik hoşçakalın diyorum! Yeniden görüşmek üzere!


Hiç yorum yok: