4 Eylül 2013

Patates Püresi ve Fırında Tavuk


Merhaba dostlarım! Aytülcüm ve ben Güldal ablamızın yaptığı patates püresine bayılırız! Biz de yaparız aslında ama onun ki bir başka olur! Kendisinden rica ettim, beni kırmadı ve yaptı, sağolsun!
Tarife geçelim mi? Önce patates püresinin hemen ardından fırında tavuğun tarifini vereceğim!Tarifi bizler çok iyi biliyoruz ama yine öğrenciler, bekar baylar ve bayanlar için vermekte yarar var!

Patates Püresi

Malzemeler:
4-5 patates
1 su bard. süt (patatesin cinsine göre süt ölçüsü değişebilir)

 2-3 çorba kaşığı krema (arzuya göre)
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı margarin
2 kibrit kutusu kaşar peyniri

Yapılışı:
Patatesler haşlanır. Püre haline getirilirken süt ve margarin eklenir. Ardından diğer malzemeler eklenir. Kaşar peyniri eridikten sonra altı kapatılır. Servise hazır hale gelir.

Soslu Tavuk (4 kişilik)

Malzemeler:
4 tane tavuk buttu
2 çorba kaşığı domates salçası
2 irice diş sarımsak
1/2 çorba kaşığı kekik
Biraz pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı krema

Yapılışı:
Sos önceden hazırlanır, tavuk eklenir. Bir kaç saat soslu tavuk bekletilir. Fırın poşetine konup yaklaşık bir saat pişirilir (180 C).
Afiyetle yenir!

Yeniden görüşünceye dek dostça kalın!
















Hiç yorum yok: