4 Temmuz 2013

Arşivden İstifno Salatası

Merhaba sevgili dostlarım, geçtiğimiz Cuma tatile girer girmez annişle İstanbul'a döndük! Tabii ki yemek yapıp yiyoruz ;))) Ama ben istedim ki canım Ege'ye gitmeden önce şanına yakışır bir tarifle karşınıza geçeyim!
Tarif arşivden!

İstifno Otu Salatası                                                                                                                               İstifno otlarının sadece yaprakları kullanılır. Yapraklar saplardan ayrılır, yıkanır, biraz tuz ilavesiyle yaklaşık 20 dk kadar haşlanır. Süzgece alınır.Süzüldükten sonra bir kaba alınarak bol limon, tuz, sızma yağ ile karıştırılarak servis yapılır. Arzu edilirse sarımsaklı yoğurt ile de servis yapılabilir.
Tadı mı muhteşem! Mutlaka denemenizi öneririm!
Yeniden görüşünceye dek dostça kalın!






Hiç yorum yok: