18 Kasım 2012

PRATİK PİZZA

 
Merhaba dostlarım, nihayet bir tarifle karşınızdayım! Yeni bir tarif yayımlamayalı yine uzunca bir süre oldu, değil mi? Benim cephede şimdilik her şey yolunda, hava güzel, hayat güzel! Dilerim sizler için de aynısı geçerlidir!
Tarife geçelim mi?

1 hazır ekmek hamuru

1 tane domates

3-4  tane sivri biber

3 diş sarımsak

2 yemek kaşığı salça

tuz

karabiber

1 tatlı kaşığı kekik

1/2 çay bardağı sıvıyağ

300 gr sosis

250 gr rendelenmiş taze kaşar ya da dil peyniri  ( biz Altınkılıç kaşar peyniri kullandık)

10 tane ayıklanmış zeytin

Yapılışı:

Hamur, tepsiye yayılır, fırında 10 dk. pişirilir. Kesilen sosisler yağda çevrilir, salça ve baharatlar eklenir, döndürülür. Yaklaşık 1 çay bardağı su konur, 10 dk. pişirilir. Ilınan hamurun üzerine biraz bekledikten sonra eşit biçimde yayılır. Üzerine domates, sivri biber ve zeytin konur.
 Orta ısılı fırında yaklaşık yarım saat pişirilir, fırından çıkarılır, üzerine rendelenmiş kaşar döşenir. Kaşar peynir eriyince fırından çıkarılır. Ve afiyetle yenir.

Yeniden görüşünceye dek dostça kalın, iyi Pazarlar!






Hiç yorum yok: