9 Eylül 2006

Annem Usulü Zeytinyağı Kabak Yemeğil





Selam Arkadaşlar,
bilgisayarım bozuk olduğu için bir süre yazı yazamadım! İnternet evinde yazı yazıyorum şu anda!
Nasılsınız, keyfiniz nasıl? Umarım iyisinizdir!
Arkadaşlar, bugün sizinle annemin müthiş hafif ve lezzetli kabak yemeğini paylaşacağım! Tarifi almaya hazır mısınız?

Annem Usulü Zeytinyağlı Kabak Yemeği

Malzemeler:

4 orta boy soğan,

1 kg körpe kabak,

4 diş sarımsak,

1 demet dereotu,

2 büyük boy domates,

1/2 çay bardağı sıvıyağ,

Arzuya göre karabiber, tuz.

Yapılışı:

:) Soğanlar irice doğranır, yağda kavrulur, sarımsaklar ilave edilir, soğanlar pembeleşmeden, diriliği gidinceye kadar kavrulur.

:) Kabaklar kabukları soyulmadan uzunlamasına dörde bölünür, tahtada incecik doğranır.

:) Domateslerin kabukları soyulur, ince ince doğranır.

:) Soğanlar yumuşayınca kabak ve domates ilave edilir, tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte yalmızca 1-2 kez karıştırılarak yaklaşık 30 dk. pişirilir.

:) Yemek, ocaktan indirilmeden 2-3 dk. önce tuz ve karabiber eklenir.

:) Servis tabağına alındıktan sonra da incecik kıyılmış dereotu ile süslenir.

:) Ilık olarak servis yapılır.

Afiyet Olsun!

Not: Arkadaşlar, denemenizi öneririm, gerçekten çok hafif, lezzetli ve sağlıklı bir yemek!

Şimdilik yazıma son veriyorum ve sizlere iyi bir hafta sonu diliyorum, hoşçakalın!

Hiç yorum yok: