8 Temmuz 2017

Karpuz Kabuğu Reçeli


Merhaba sevgili dostlarım, nasılsınız? Dilerim çok iyisinizdir. Annem, ben ve Misi iyiyiz. Yarın sabah ben yola çıkıyorum ve İstanbul'a gidiyorum. Ablamlarla görüşeceğim, bir hafta kalıp döneceğim. Annemi ve kızımı özleyeceğim.
Annişim dün karpuz kabuğu reçeli yaptı, tadı enfess oldu. Malzemeleri göz kararı koydu. Bana da bu güzelim tarifi yayımlamak düştü. Tarife geçiyorum.
Malzemeler
Karpuz
Şeker
Su
6 adet karanfil
Yarım limon adet limon

Yapılışı: Karpuzun dışındaki yeşil kısmı zar gibi soyulduktan
sonra kabuk küpler halinde doğranır. Bir tencerede su kaynatılır, kabuklar kaynayan suya atılıp yumuşayana kadar pişirilir. Karpuz kabukları ve suyun miktarı arasındaki oran iki kat şeklinde ayarlanmalıdır.Kaynayıp yumuşayan kabukların içine bir bardak kabuğa bir bardak şeker gelecek şekilde şeker ilavesi yapılır. Karanfiller de eklenip kaynatmaya devam edilir. Reçel kıvamına gelmiş olan malzemeye yarım limonun suyu eklenerek bir iki dakika daha kaynatılıp ateş kapatılır.
Afiyet olsun! Yeniden görüşünceye dek sevgiyle kalın dostlarım!



2 Temmuz 2017

Patates Püresi


Merhaba dostlarım nasılsınız? Dilerim çok iyisinizdir. Biz de iyiyiz. Çok uzun bir süredir tarif yayımlamıyorum. Blogum neredeyse kitap bloğu haline geldi. Ama şimdi çok çok sevdiğim bir yemek tarifiyle patates püresiyle karşınızdayım. Patates püresini dün annişim yaptı. Ben de sevinçten havalara uçtum. Tarifi veriyorum.

Malzemeler:
1 kg patates
1/2 su bard. süt
50 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çimdik tarçın
Yapılışı: Patatesler haşlanır, kabukları soyulur. Püre haline getirilir. Süt, tereyağ, tuz, karabiber, tarçın eklenir, pişirilir. Biz dün pürenin yanına tavuk pirzola yaptık, çok yakıştı. Domatesli sosis te yakışır. Et te yakışır. Afiyet olsun, yeniden görüşünceye dek sevgiyle kalın!








22 Haziran 2017

Bayramınız Kutlu Olsun


Sevgili dostlarım Şeker Bayramı'nız kutlu olsun. Tüm sevdiklerinizle şeker tadında, sağlıklı, mutlu, umut dolu nice yıllar geçirmeniz dileğiyle! Sevgiyle, dostça kalın!

10 Haziran 2017

Blogum 11 Yaşında


Merhaba dostlarım, blogum 11 yaşına bastı, birlikte paylaşımı bol, sağlıklı, huzurlu, mutlu yıllar geçirmemiz dileğiyle!

4 Haziran 2017

Yağmurun Sesi


Merhaba sevgili dostlarım nasılsınız? Annemle ben iyiyiz. Annemdeyim, bugün öğleden sonra yola koyulup Bigadiç'e döneceğim. Burası yağmurlu, gök gürlüyor. Yağmurun sesini dinlemek çok zevkli.
Okulların tatile girmesine beş gün kaldı. Bir de seminer dönemi bitse bizim de tatilimiz başlasa çok mutlu olacağım. Bir de önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde hangi okulda olacağım belli olursa daha da çok mutlu olacağım. Belirsizlik sıkıcı. Şu an görev yaptığım okulda kalırsam seneye tayin isteme hakkım doğacak, ben de il içi tayin isteyeceğim. Hayırlısıyla istediğim yerlerden birine dilerim tayinim çıkar. Ama müdür yetkili öğretmen arkadaşın dediğine göre bu yıl okulumuz kapanacağı için başka okula verilsem de tayin isteme hakkımı yitirmiyormuşum. Dilerim doğrudur.
Benden şimdilik bu kadar dostlarım, yeniden görüşünceye dek dostça kalın!

22 Mayıs 2017

Haftasonu Misi'yi Özledim

















Merhabalar dostlarım, hafta sonu annişimdeydim. 19 Mayıs tatil günü olduğu için sabahtan yola çıktım, annişime gittim.
Birlikte çay içtik, sohbet ettik, yemek yedik. Annemin yardımcısı da oradaydı. Akşamüstü hep beraber pazara çıktık. Döndük, sohbet ettik.
Cumartesi günü annişim saçımı boyadı, akşamüstü Novada Alışveriş Merkezi'ne gittik, Starbucks'ta kahve içtik, D&R'a gittik, Ümit Aktaş'ın "Diyabet ve Zayıflama Kürleri" adlı kitabını aldım, hemen okumaya başladım, çok beğendim. Okuyucusuyla sohbet eder gibi ve anlaşılır bir dille yazmış. Hemen tatlandırıcıları bıraktım çünkü onlar birer zehirmiş. Ekmeği bütünüyle bırakamam da sabahları bir dilim yerim. Tatlıyı ne zaman bırakırım, ilk fırsatta. Radikal bir değişim rüzgarına kapılmadan önce özlediklerimi yemek istiyorum. Örneğin ramazan pidesini çok özledim. Özlediklerime doyduktan sonra yaşam boyu sağlıklı yaşam için zayıflama kürlerine başlayacağım elbette hem de sandığımdan daha kısa bir zamanda. Benden şimdilik bu kadar dostlarım, yeniden görüşünceye dek sevgiyle kalın!


Diyabet ve Zayıflama Kürleri

91 günlük Anti-Diyabet Yaşam Programı ile Tip 2 diyabetten kurtul, insülin direncini yen ve kilo ver! Çok satanlar listesinden inmeyen İlaçsız Yaşam, Bitkisel Kürlerle İlaçsız Tedavi ve Mutluluk Kürleri kitaplarının yazarı Dr. Ümit Aktaş'tan diyabete ve fazla kilolara elveda demek isteyen herkese hediye... Öncelikle size söylenen her şeyi unutarak işe başlayın. Hayat boyu ilaca mahkûm olduğunuzu söylediler. Tip 2 diyabetin iyileşemeyeceğini söylediler. Zayıflamak istiyorsan mutlaka diyetisyene git, dediler. Bunların hepsini unutun. Sizi sağlıklı bir yaşama davet ediyorum. Anahtarı kaybettiğiniz yerde aramanız gerektiğini biliyorsunuz artık. Bu ne demek? Beslenme hataları yüzünden hasta oldunuz, kilo aldınız ve sorunu ancak beslenme modelinizi değiştirerek çözebilirsiniz. Diyabet ve Zayıflama Kürleri ile anti-diyabet beslenme modelinin detaylarını öğreneceksiniz. Diyabet ve kilo kontrolünde büyük önem taşıyan hayati yapıtaşlarını, neler yemeniz, nelerden kaçınmanız gerektiğini öğreneceksiniz. Bunları yaşamınıza uyarlamaya başladığınızda ise…

 - Kan şekeriniz düzene girecek.
- İnsülin direnciniz kırılacak.
- Kilo vereceksiniz.
- Şeker hastalığının yaptığı tahribatı durduracaksınız.
- Vücudunuza kendini onarması için ihtiyacı olan besinleri vereceksiniz.
- Tip 2 diyabetle el ele yürüyen hastalıklarla aranıza mesafe koyacaksınız.
- Hastalığın sizden çaldığı yaşam enerjiniz geri gelecek
 - Diyabetle yakından ilişkili olan o depresif ruh halinden kurtulacaksınız.
(Tanıtım Bülteninden)