14 Ekim 2015

Kolay Pankek


Merhaba sevgili dostlarım nasılsınız? Dilerim çok çok iyisinizdir. Ben ve Misicik ikimiz de iyiyiz.
Cuma günü sabahı bir aksilik olmazsa anneme gidiyorum. Birlikte Edremit'e gideceğiz. Sonra kalacağım, Pazar akşamı döneceğim. Bu yüzden bugünden temizlik yaptım. Çamaşırlar yıkanıyor. Malum yarın maaş günü, ödemeler yapılacak. Akşam da ütü yapılacak. Bende durum bu.
Bugün siz dostlarımla kolay pankek tarifi paylaşacağım. Tarifi Akçay'da, tatilde annemle uyguladık, sonuç mükemmel.  Reçelle muhteşem. Mutlaka deneyin, pişman olmayacaksınız.

Malzemeler
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bard. süt
1,5 su bard. un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Yapılışı: Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Süt, un, kabartma tozu, vanilya eklenerek kek kıvamından biraz daha koyu olacak biçimde hamur hazırlanır. Yapışmaz bir tavaya biraz sıvıyağ dökülür. 1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılması beklenir. Her iki tarafı da spatula ile çevrilerek pişirilir. Üzerine pudra şekeri serperek zevkinize göre  muz, kivi, çilek, çikolata, bal, reçel ile servis edebilirsiniz. Afiyetle yenir.
Bu ölçüler ile 18-20 adet pankek elde edilir.
Sevgili dostlarım bugünlük benden bu kadar, yeniden görüşünceye dek sevgiyle, dostça kalın!











19 Eylül 2015

Frambuaz Reçeli


Merhaba sevgili dostlarım, nasılsınız, dilerim çok iyisinizdir. Annem, Misi ve ben de iyiyiz.  Akçay'a geleli bir hafta oldu, önümüzdeki Cumartesi de Bigadiç'e geri dönüyoruz. Ve 28 Eylül'de okullar açılıyor. Düşündükçe heyecan duyuyorum. Bir de müdürümüz yok, müdür yetkili öğretmen arkadaş var. Bu yüzden okulda yazın durulmuyor. Kayıtlar okullar açılınca yapılacak.
Geçtiğimiz Salı Edremit'te işlerimiz vardı, dönüşte benim isteğimle  frambuaz aldık, eve döndük.
Ve ertesi gün annem reçeli hazırladı. 700 gr frambuaz için 700 gr toz şeker kullandık. Buzdolabında cam kapta sakladık ve üç gün boyunca yarım saat kadar tahta kaşıkla karıştırdık. Dördüncü gün reçelimiz hazırdı, kavanozlara boşaltıp yine buzdolabına koyduk.Evet bu reçel pişirilmeden yapılıyor ve çok lezzetli oluyor. İlk olarak Güldal ablamın bir arkadaşı bu reçeli yapmış, ablamlar lezzetini çok beğenince tarifini vermiş. Ablam da yapmıştı, çok güzel olmuştu, biz de yaptık çok lezzetli oldu. Labne peynirle çok yakışıyor. Bir de krep, pankek yapınca frambuaz reçelini sürünce tadından yenmez. İşte böyle dostlarım, bizden şimdilik bu kadar.
Yeniden görüşünceye dek sevgiyle, dostça kalın!






Küçük Mutluluklar Pastanesi


Hayat her an, ufacık bir hamleyle yönünüzü değiştirebilir. Bu çok bilinen bir sözdür ancak daima doğrudur. İnsanlar hayatınıza girer, çıkar... Daima bir şeyler olur...

Daisy'nin hayatı bir telaş içerisinde ilerliyordu. İşinden ayrılmasıyla birlikte ailesinin yanına, büyük bir karmaşanın içine dönmesi gerekti. Evlat edinilmiş bir çocuk olan Daisy için ailesinin pastane işlerini yürütmek o kadar da kolay olmayacaktı. Geçmişiyle her an, her dakika yüzleşmek zorunda kalan Daisy kendini çözülmesi gereken bir sırrın içinde buldu. Gerçek ailesi kimdi, neredeydi?
(Tanıtım Bülteninden)

10 Eylül 2015

Başıma Gelenler


Sevgili dostlarım merhaba, nasılsınız? Ben iyiyim.  İstanbul'a gittik, Güldal ablamlarda kaldık, Aytül ablamın düğününe katıldık. Gelin de çok güzeldi düğün de. Tamam tamam damadımız da çok yakışıklıydı. ;)) Ertesi akşamüstü uçağımıza binmek üzere ablamlarla vedalaştık. Akçay'a vardık.
Bir hafta Akçay'da kaldık, Salı günü Bigadiç'e gideceğiz. Son gün denizle vedalaşmak istedim, yüzdüm yüzdüm. Asuman abla ile de sohbet ettik. Eve dönüş yolunda bir düştüm, burnum, ellerim, dizim mahvoldu. Burnumun üstüne düştüm, Allahtan kırılmadı. Dizimin ağrısı dayanılmazdı, ilaç sürdüm ama bana mısın demedi. Ertesi gün o halde Bigadiç'e geldik, arabalara binmek inmek eziyet.
İşlerimizi yarıladıktan sonra Aile Sağlığı Merkezi'ne gittik. Doktor ilaç yazdı, iğne yaptırdı, kendime geldim. Koşturmaya bile başladım. Neyse elektriği, suyu üzerime aldım, tesisatçı geldi, ev sahibim de çok yardımcı oldu. Hatta sağlık ocağına gidip iğne yaptırmayı teklif eden de  o oldu, bizi arabasıyla taşıdı, Allah razı olsun. Günlerimiz koşturmacayla geçti, evime yerleştim artık.
İşte Pazar günü annemi yolcu ettim, ertesi gün internet ve telefon nakil işlemlerini yaptırdım. Seminerler başladı. İnternetim bugün oldu,  20 gündür internetsizim. Bol bol kitap okudum, Aşkın Celladı bitiyor, 10 sayfası kaldı.  Bugün temizlik yaptım, yerleri silme işim bitmişti ki cep telefonum çaldı, koşturdum tam salona geldim, zemin ıslak kalmış, aynı dizimin üstüne düştüm, dayanılmaz ağrı. Hemen ağrı kesici içtim, ilaç sürdüm, şimdi daha iyiyim ama ayağım iyice şişti. Neyse internetim oldu ya benden mutlusu yok. Yarın seminerin son günü, bir son dakika golü atılmazsa Akçay yolcusuyum. Yola çıkılacağını Misi hanımın anlamaması gerek yoksa saklanır benim cadı kızım.
Aaa bu arada Ayvalık'ta tanıştığımız  Fatoş ablanın oğlu Ömer de Bigadiç'te görev yapıyor, banka müdürü. Tanıştık, çok efendi, tatlı, kibar. Allah ailesine bağışlasın. Bizde durum bundan ibaret. Yeniden görüşünceye dek sevgiyle, dostça kalın!





10 Ağustos 2015

Kaderin Rengi


Önceden çizilmiş bir yol muydu kader? Yoksa kalbimizin seçimleriyle yaptığımız bir yolculuk mu?

Kate Worthington'ın hayatı, genç yaşta hamile kalmasıyla tamamen değişir. Önünde iki seçenek vardır. Ya hayallerinden, önünde uzanan parlak gelecekten ya da bebeğinden ve gerçek aşkı, ruh eşi olduğuna inandığı adamdan vazgeçmek. Kate, her şeye rağmen aşkına ve bebeğine sahip çıkmayı seçse de kaderin onun için bambaşka planları vardır. Hayat çarkı ondan ve kalbinden bağımsız bir şekilde dönerek, Kate'i asla ummadığı bir yola saptıracaktır.

Ve yıllar sonra yolu, o güne dek varlığından bile haberdar olmadığı Ryan'la kesiştiğinde, çok önemli bir gerçeği hatırlayacaktır. Ne kadar çok yara alırsak alalım, her karanlık günün ardından daha parlak doğan güneş gibi kalbimiz de iyileşmeye ve zaman, sabrımızın hediyesini bize sunmaya her zaman hazırdır.

Seçimlerimizi, gerçek aşkın varlığını ve tesadüflerin büyülü gücünü konu alan Kaderin Rengi, E.V. Mitchell'ın usta kalemiyle adeta yüreklere dokunuyor.
(Tanıtım Bülteninden)

Arşivden Çok Hafif Bir Karnıyarık



Merhabalar sevgili dostlarım nasılsınız? Dilerim çok çok iyisinizdir. Ben ve Misi iyiyiz ama annem sıcaklardan dolayı hasta gibi, tansiyonu düşüyor, başı dönüyor. Migreni de tuttu. Dışarı çıkamıyor. Dilerim sizin sıcakla aranız kötü değildir. Biz bu Perşembe günü İstanbul'a gidiyoruz. Hafta sonu Aytül ablamın düğünü var.  Sonra da Pazar akşamı dönüyoruz. Bizde durum bu. Döndükten bir hafta sonra da Bigadiç'e eşyaları yerleştirmeye gidiyoruz. Elektriği ve suyu üzerime alacağım, tesisatçı gelecek falan filan. Yoğun günler bizi bekliyor. Ben bugün arşivden nefis bir karnıyarık tarifini sizlerle yeniden paylaşacağım, fotoğraf yeni.

Malzemeler:
1 kg orta boy patlıcan
1,2 kg kıyma
1 demet maydanoz
4-5 diş sarımsak
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber
3 orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
1 domates
patlıcanların sayısı kadar sivri biber

Yapılışı: Patlıcanlar alacalı soyulur, 1 saat kadar tuzlu suda bekletilir. Sudan çıkartılarak kağıt havluyla kurulanır.
1 kaseye 1/2 çay bardağı sıvı yağ konur. Yumurta fırçasıyla patlıcanların her yerine yağ sürülür. Yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine patlıcanlar dizilir, orta ısılı fırında yaklaşık 45 dk. kızarması sağlanır.
Diğer yandan bir tencerede soğanlar kavrulur.  Sarımsak ve kıyma eklenir, kavrulur, baharat, tuz, salça eklenir. Altı kapatılınca ince kıyılmış maydanoz eklenir. Patlıcanların içi doldurulur, patlıcanlar borcama dizilir. Patlıcanların üzerine birer biber, birer dilim domates konur. 1 su bard. su eklenir. Orta ısılı fırında 40-45 dk. pişirilir.
Yeniden görüşünceye dek dostça kalın!

29 Temmuz 2015

Börülce Salatası



Merhaba dostlarım nasılsınız? Dilerim iyisinizdir. Annem, ben ve Misi iyiyiz. Sıcaklardan kaçıyoruz. Arka odalar ve mutfak çok iyi. Tarife geçiyorum.
Malzemeler
1/2 kg börülce
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı sızma yağ
4 iri diş sarımsak
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı nar ekşisi
tuz
1 büyük boy domates

Yapılışı: ayıklanıp yıkanmış olan börülce yumuşayıncaya dek haşlanır. Sonra süzülür. Sıcakken tuz, sıvıyağ, sızma yağ, sirke, nar ekşisi ve sarımsak eklenir, karıştırılır. Soğumaya bırakılır. Servis etmeden önce domates kesilip eklenir. Servise hazır hale gelir.
Afiyetle yenir.

Yeniden buluşuncaya dek sevgiyle kalın dostlarım!