8 Haziran 2014
Bakış Açını Değiştir Hayatın Değişsin
Ağacı seyreden, ormanı göremez.
-Attilâ İlhan-
Kişi başına gelecek olaylara karşı tavrını değiştirdiğinde, başına gelecek olaylarında doğası da zamanla değişecektir.
-Stefano D'anna-
Eğer başarının herhangi bir sırrı varsa bu diğer insanın görüş noktasını anlama ve olayları kendi açınızdan görebildiğiniz kadar, onun açısından da görme yeteneğinizde yatmaktadır.
-Henry Ford-
Bir karıncaya göre; arslan, kaplan ve çıngıraklı yılan şefkatli ve iyi huylu hayvandır. Ördekler ve kazlar ise yırtıcı hayvanlardır, her şey sizin görüşünüze bağlıdır.
-Jimm M. Power-
Doğru bir kürek suda eğri görünür, önemli olan bir şeyin görülmesi değildir, yalnız nasıl görüldüğü de önemlidir.
-Montaigne-
Dünyanın üstüne çıkabilen bir bakış, onu anlayan tek bakıştır.
-Oscar Wilde-
Buradan bir kova su gibi görünüyor; ama bir karıncanın bakış açısından engin bir okyanus, bir filin bakış açısından sadece soğuk bir içecek, bir balığın bakış açısından ise elbette onun yurdu...
-Phantom Tool Booth-
Başarılı olanlarla başarısız olanlar arasındaki fark, yaşam deneyimleriyle sahip oldukları kaynaklara, bakış açılarından kaynaklanmaktadır.
-Anthony Robbins-
Ön Sipariş Tarihi: 10.06.2014
Avuçlarının Arasına Bir Kalp Bıraktım
"Bu bağımlılık yaratan kitap için programınızda yer açın. Şaşırtıcı, duygusal, asla unutamayacağınız bir aşkın muhteşem öyküsü."
-Deb Caletti-
O geceki kaza her şeyi değiştirdi… Şimdi, kazadan beş yıl sonra Rachel'ın hayatı paramparça. Babası ölümcül hasta. Küçük bir apartman dairesinde yaşıyor, sonu olmayan bir işte çalışıyor ve yüzündeki derin bir yara iziyle birlikte, en sevdiği kişinin ölümünden kendisini sorumlu tutuyor. Zamanı geri almak için her şeyini verirdi. Ama hayat buna asla müsaade etmez. Yoksa eder mi?
O geceki kaza her şeyi değiştirdi… Yine, kazadan beş yıl sonra, Rachel'ın hayatı bu kez mükemmel. Harika bir nişanlısı, onu sevgiyle kucaklayan eskisi gibi sağlıklı babası, çevresini saran dostları ve hep hayalini kurduğu bir işi var. Fakat Rachel neden diğer hayatının anılarını gözünün önünden silemiyor? Hangi hayatı gerçek, hangisi halüsinasyon?
Son sayfaları okurken, birkaç damla gözyaşının gözlerinizden gizlice o sayfalara aktığını fark etmeyeceksiniz bile…
(Tanıtım Bülteninden)
Ben Buradayım
Sevgili dostlarım merhaba nasılsınız? Dilerim çok iyisinizdir. Ben iyiyim. Dün öğleyin annemi İstanbul'a yolcu ettim. İki gün önce de Akçay'dan dönmüştü. Tatilde kalacağımız evi seçmek için gitti ama eli boş döndü. Çünkü bulduğu evlerden biri bahçe katıymış, Misi kaçabilir diye vazgeçtik. Erdek'i düşündük, olmadı. En sonunda Avşa oldu. Neye niyet neye kısmet! Annem, hareketli diye benim için hep orayı istermiş. Akçay'da çok hareketli ama iki yıl üst üste oraya gittik zaten. Tatili iple çekiyorum, Temmuz'da gideceğiz.
Her neyse annemi yolcu ettiğimi belirtmiştim. Cuma günü okul çıkışı ben de İstanbul'a gidip iki gün kalacağım. Memleketimde bir soluk alacağım hayırlısıyla! Cumartesi sabahı hep beraber Aytül'e brunch'a gideceğiz. Belki havuz sefası da yapacağız, belli mi olur? Bende durum bu sevgili dostlarım. Yeniden görüşünceye dek sevgiyle, sağlıkla, dostça kalın!
31 Mayıs 2014
Yeni Başlangıçlar
En mükemmel hayatlar bile bir anda paramparça olabilir...
Kusursuz akıp giden hayatları bir anda altüst olan altı karakterin küllerinden yeniden doğmak ve yenilgiyi kabul etmeyip yeni bir hayata başlamak adına verdikleri mücadele bu kez ünlü yazar Danielle Stellin usta kaleminden okurlara ulaşıyor.
Yeni Başlangıçlar; sadece bir hayatta kalma hikâyesi değil; zaferi, cesareti, inancı, yaşanan trajedilerden ders alarak içindeki gücü keşfetmeyi ve sevginin kutsallığını da anlatan derin ve duygu yüklü bir roman...
Her Şey Yolunda
Sevgili dostlarım merhabalar. Bu sabah açıköğretim lisesi sınavları vardı, isteyerek gözetmenlik yaptım. Maddi yönden birazcık getirisi var ama sıkıcı bir iş! Bir daha görev alır mıyım bilemiyorum. Bir de bizim öğrenciler sınavı yaklaşık bir saat önce bitirdiler. Eve geldim annişimle çayımızı içtik, bir şeyler atıştırdık. Malum ikimiz de yediklerimize dikkat ediyoruz. Bizde her şey yolunda, Misicik te annemin sepetinin içinde uyuyor. Ben, Misi nedeniyle tatil yapmaktan vazgeçmiştim ama yaz geldi. Tatille ilgili istekler depreşti. Ben Akçay'ı istiyorum annem de Küçükkuyu ya da Altınoluk olsun diyor. Bakalım nereye gideceğiz? Tatili iple çekiyorum. 13 Haziran'da okullar tatile giriyor ama biz öğretmenler ay sonuna dek okuldayız. Bu arada tatile giderken Misi'ye de bir formül bulacağız artık, ne yapalım? Bizde durum şimdilik bu. Yeniden görüşünceye dek sevgiyle, sağlıkla, dostça kalın!
29 Mayıs 2014
Beşamel Soslu Tavuklu Akdeniz Kabağı
Merhaba sevgili dostlarım nasılsınız, dilerim çok iyisinizdir. Annem, Misi ve ben üçümüz birarada mutluyuz.
Sizlere sekiz yıl önce blogumda yer verdiğim tarifi yeniden paylaşacağımı belirtmiştim. Şimdi tarifine geçiyorum.
Malzemeler:
8 adet orta boy Akdeniz kabağı,
1 adet kemiksiz tavuk göğsü,
2 çorba kaşığı un,
1 çay kaşığı karabiber,
2 çorba kaşığı margarin ya da sıvı yağ,
4 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar,
Yarım su bardağı süt,
Yarım su bardağı tavuk suyu.
Yapılışı:
:) Kabakların üst sapları kesilir. Daha sonra kabaklar kaynar suda 2-3 dk. haşlanır.
:) Kabaklar soğuk suda biraz bekletilir, bozulmamasına dikkat edilerek içleri oyulur. Borcama dizilir.
:) Diğer taraftan tavuğun göğüs eti haşlanır, biraz soğuduktan sonra minik kuşbaşı biçiminde kesilir.
:) Beşamel Sos’un Yapılışı: Margarin ile birlikte un, beyaz kalacak biçimde kavrulur, içine süt, tavuk suyu, tuz, karabiber ilave edilir, sürekli karıştırılarak yedirilir. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 3-4 dk. kaynamaya bırakılır.
:) Beşamel sosu ocaktan indirince 2 çorba kaşığı kaşar peyniri ve kuşbaşı göğüs eti ilave edilerek kabakların içine doldurulur.
:) 150 C’de ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dk. pişirilir. Bu süre sonunda çıkarılır (siz kendi fırın ayarınızı düşünüp süreyi ona göre ayarlayın, arada bir kontrol edin), kalan 2 kaşık taze kaşar peynirini üstüne serpiştirilir, yeniden fırına koyup 5 dk. daha pişirilir. :) Fırından çıkarılır, servis yapılır.
Afiyet Olsun!
8 adet orta boy Akdeniz kabağı,
1 adet kemiksiz tavuk göğsü,
2 çorba kaşığı un,
1 çay kaşığı karabiber,
2 çorba kaşığı margarin ya da sıvı yağ,
4 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar,
Yarım su bardağı süt,
Yarım su bardağı tavuk suyu.
Yapılışı:
:) Kabakların üst sapları kesilir. Daha sonra kabaklar kaynar suda 2-3 dk. haşlanır.
:) Kabaklar soğuk suda biraz bekletilir, bozulmamasına dikkat edilerek içleri oyulur. Borcama dizilir.
:) Diğer taraftan tavuğun göğüs eti haşlanır, biraz soğuduktan sonra minik kuşbaşı biçiminde kesilir.
:) Beşamel Sos’un Yapılışı: Margarin ile birlikte un, beyaz kalacak biçimde kavrulur, içine süt, tavuk suyu, tuz, karabiber ilave edilir, sürekli karıştırılarak yedirilir. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 3-4 dk. kaynamaya bırakılır.
:) Beşamel sosu ocaktan indirince 2 çorba kaşığı kaşar peyniri ve kuşbaşı göğüs eti ilave edilerek kabakların içine doldurulur.
:) 150 C’de ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dk. pişirilir. Bu süre sonunda çıkarılır (siz kendi fırın ayarınızı düşünüp süreyi ona göre ayarlayın, arada bir kontrol edin), kalan 2 kaşık taze kaşar peynirini üstüne serpiştirilir, yeniden fırına koyup 5 dk. daha pişirilir. :) Fırından çıkarılır, servis yapılır.
Afiyet Olsun!
Yeniden görüşünceye dek sevgiyle, sağlıkla, dostça kalın!
28 Mayıs 2014
Keyfimiz Yerinde

Merhaba dostlarım nasılsınız, dilerim çok iyisinizdir. Annemle ben çok iyiyiz, keyfimiz yerinde! Anneciğim yavaş yavaş yol yorgunluğunu atıyor üzerinden. İşler yolunda.
Annem beşamel soslu ve tavuklu akdeniz kabağı yaptı, akşam afiyetle yiyeceğiz. Tabii ben yemeden önce yemeğin resmini çekip siz dostlarımla hem fotoğrafını hem de tarifini paylaşacağım. Kiminiz için bir hatırlatma olmuş olur nitekim bu yemeğin tarifini sekiz yıl önce vermiştim. Kiminiz için de yeni bir yemek tarifi olur. Ama mutlaka deneyin hiç pişman olmayacaksınız! Benden şimdilik bu kadar, yeniden görüşünceye dek sevgiyle kalın!
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)