Sevgili dostlarım merhaba,bayramınız kutlu olsun! Umarım bayramınız keyifli geçiyordur. Biz hem dinleniyoruz hem de sevdiklerimizle birlikte oluyoruz! Bayramın birinci günü ablamlar bizdeydi, bugün de arkadaşlarla görüşeceğiz! Ben, bayram için erikli bomba yaptım. Anjelik erik kullandım, siz siz olun mürdüm eriğinden vazgeçmeyin. Benim yaptıklarım kocaman oldu, tam bir porsiyonluk.
Tarife geçelim mi?
Malzemeler
Hamuru için
250 gram margarin
1 çorba kaşıgı yogurt
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı şeker
3 su bardagı un
1 çay kaşıgı vanilya
1 adet limon rendesi
İçi için
15 adet kırmızı ve olgun erik
200 gr ceviz
üzerine
pudra şekeri
Yapılışı
1- 3 su bardagı un ve 1 paket kabartma tozu düz bir zemine elenerek alınır
ve ortası hamur şeklinde açılır.
2- İçine 250 gram oda sıcaklıgında bırakılmış ve küp küp kesilmiş margarin,1
çorba kaşıgı yogurt,1 adet limon rendesi,1 kahve fincanı şeker ve 1 çay kaşıgı
vanilya konulur.
3-Malzemeler iyice karıştırılır.Kulak memesi yumuşaklıgında bir hamur elde
edilir
. 4-Hamurdan erik büyüklügünde parçalar koparılır, çekiştirilerek açılır.
15 adet erigin çekirdeklerini çıkarılır. Eriklerin içine ceviz içi
doldurulur. Elde şekillendirilen hamurla eriklerin üzerini iyice kaplanır.Tüm
kurabiyeler bir tepsiye yerleştirilerek 150 derecelik fırında 25 dakika
pişirilir.Fırından çıkardıktan sonra üzeri pudra şekeri ile süslenerek servis
yapılır.
Afiyet olsun!
*Ben, anjelik erik kullandığım için malzemeyi iki katına çıkarmak zorunda kaldım!
Yeniden görüşünceye dek dostça kalın!
10 Ağustos 2013
8 Ağustos 2013
5 Ağustos 2013
Etli Biber Dolması
Sevgili dostlarım merhaba! Ben halen tatil rehaveti sürdürüyorum! Gitmeme günler kaldı,buna rağmen keyfim yerinde, umarım sizin de öyledir!
Dün mutfağa girip etli biber dolması yaptım, tarifini vereceğim, neden mi çünkü aramızda öğrenci arkadaşlarımız olabilir! Tarife geçiyorum.
Malzemeler:
400 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı bulgur (pilavlık bulgur)
2 orta boy soğan
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı salça
1 büyük domates
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Arzuya göre 1 tatlı kaşığı pul biber
16-18 adet dolmalık biber
Yapılışı:
Dolmalık biberler temizlenir, yıkanır, kurumaya bırakılır. Soğan ve domates doğrandıktan sonra tüm malzemeler karıştırılarak bir harç oluşturulur. Oluşturulan harç dolmalık biberlerin içine doldurulur.
Biberler tencereye yerleştirilir. 1,5 su bardağı su konularak açık ateşte kaynayana dek pişirilir.
Kaynadıktan sonra altı kısılarak 20-25 dk. pişirilir. Yanına da cacık ne iyi gider!;)))
Afiyetle yenir! Dostça kalın!
Arşivden Deniz Fasulyesi
Deniz börülcesini bilirdik,Ayvalık'ta deniz fasulyesi ile de tanıştık. Tadı çok çok hafif ve lezzetli!
Yapımına gelince,saplarından ayrılır, kaynayan suda 5-6 dk. haşlanır. 1,2 diş sarımsak,tuz,sızma zeytinyağ ve bol limon eklenir. Karıştırılır. Arzu edilirse domates te eklenebilir. Biz ikinci kez yaptığımızda domates koymadık.
Afiyetle yenir! Sevgiyle kalın dostlarım!
2 Ağustos 2013
Arşivden Patlıcan Paçası
Yapılışı:
1- 1,5 kg küçük patlıcan sapı kalmak koşuluyla tamamen soyulur. Ortasından dörde bölünüp limonlu ve unlu suya atılarak bir müddet bekletilir. Daha sonra sıkılır ve tepsiye dizilir.
2- Yarım limon tuza batırılarak tepside dizili bulunan patlıcanlara masaj yapılır. Böylece patlıcanların kararması önlenir.
3- Zeytinyağı, domates, suyu, tuz, toz şeker ve su ilave edilerek tepsinin üzeri ışık almayacak şekilde yağlı kağıt ile kapatılır. Su ilave dilerek 50 dk. kadar pişirilir. Diğer tarafta 2 baş sarımsak havanda dövülür, 2 fincan sirke ile karıştırıldıktan sonra patlıcanlar üzerinde gezdirilerek dökülür.
Tepside bulunan patlıcanların her biri için iki adet kesme şeker atılarak yağlı kağıt tekrar kapatılır ve 15 dk. kadar pişirilmeye devam edilir.
Soğuduktan sonra servis tabağına konularak buzdolabına yerleştirilir.
Afiyetle Yenir!
Yeniden buluşuncaya dek sevgiyle kalın!
31 Temmuz 2013
Kabak Çiçeği Kızartması
Sevgili dostlarım merhaba, 10 günlük bir Akçay kaçamağının ardından yeniden buradayım! Nasılsınız, umarım çok iyisinizdir! Benim için çok keyifli bir tatil oldu!
Kabak çiçeği kızartmasını ilk kez yaptık, tadı da güzel oldu, yapmanızı öneririm, değişik bir lezzet!
Yapılışına geçiyorum!
Malzemeler:
25-30 tane kabak çiçeği
2 kahve fincanı un
2 yumurta
2 çorba kaşığı su
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Kabak çiçeği dışındaki malzemeler karıştırılır, bulamaç haline getirilir. Kabak çiçekleri, bulamaca batırılır, kızgın yağda arkalı önlü pişirilir.
Daha sonra sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.
Afiyet olsun!
Yeniden görüşünceye dek sevgiyle, dostça kalın!
22 Temmuz 2013
Son Oyun
Daha orada, o anda onun en tehlikeli yanının, istediği anda şefkat uyandırabilmesi olduğunu anlamıştım. Tanrı, hep aynı emri verdi, "Şehvetten sakının," bu emre uyamadık, çelişkilerden hoşlanan Tanrı kendi emriyle bile çatışacak kadar güçlü bir şehvet duygusu vermişti hepimize, bu zavallı kullarından o görkemli yaratıcılığının ürünü olan şehvetle dövüşmesini istemişti, kim Tanrı'nın yarattıklarıyla baş edebilir ki, hiçbirimiz edemedik, en masumlarımız bile rüyalarında günaha bulaştı, emre uyamadık ama şehvete karşı dikkatli olmayı, şehvetle boğuşmayı, onu bastırmak için uğraşmayı, ondan kaçmaya çalışmayı öğrendik, yenilsek de zayıf bir kalkanımız, ince bir zırhımız oldu. Şefkat öyle değildi. Tanrı şehvetin yolunu kapatırken şefkatin yolunu sonuna kadar açmıştı, kimse şefkatin yolunda yürürken tedirgin olmaz, kuşku duymaz, kaçması gerektiğini düşünmezdi. Yüzündeki gizli gülümsemesinden anlaşıldığı gibi o bunu içgüdüleriyle sezmiş, Tanrı'nın yasakladığı topraklara girmek için tanrı'nın şefkatini bir "Truva atı" gibi kullanmayı öğrenmişti, her erkek kapılarını açıp o atı gönül rahatlığıyla içeri alıyordu. Tanrı'nın söylemeye vakit bulamadığını söylemek bana düşecekti, "Güzel kadınların uyandırdığı şefkatten korkun."
* İki melek kitabı arası (Meleklerle Yaşamak, Meleklerin Gücü)"Son Oyun'u okumaya karar verdim dostlarım, güzel ve akıcı bir kitapmış, arkadaşıma sordum, o da önerdi! Yeniden görüşünceye dek dostça kalın!
Kaydol:
Yorumlar (Atom)