16 Eylül 2011

Denizin Mavisinde...


Denizin mavisinde
Görmek istiyorum
Uçuşan yıldızları
Kaybolan aşkları
Bakıyorum
Denizin beyazında
Çıkıp geliyor karşıma
Çiziyorum mavi gözlerini
Siyah bulutların üstüne
İzi kalıyor yüreğimde
Yutkunuyorum
Ama konuşamıyorum...

Metin Benek

14 Eylül 2011

Ateşböceklerinin Mevsimi


Maeve Binchy ile birlikte bu kez 1962 yazına dönüyoruz. Küçük bir İrlanda köyüne. Amerikalı bir milyonerin gelişiyle birlikte hayatı değişiyor bu köyde yaşayanların. Köy yaşamının sükûnetine çalkantılar katıyor yazarımız. Dantel perdelerin gerisinde kalan sırları kurcalıyor, bizi bir genç kızın dudağına kondurulan ilk öpücüğe, çocukların yaz oyunlarına, beklenmedik hamileliklere, ani ölümlere tanık ediyor. 'Ateşböceklerinin Mevsimi' bir yerlere, birilerine ait olma isteğiyle yanıp tutuşan, bunun eksikliğini çeken kahramanların romanı.


Çok çok güzel bir kitap, alıp okumanızı öneririm kahve eşliğinde tabii! Sevgiyle kalın!

11 Eylül 2011

Kabak Çiçeği Dolması


Kabak çiçeği dolmasını dört yıl önce Ayvalık'a gittiğimizde çok severek yemiştik. Resmini çekmiştim. Bu yıl da gittiğimizde annişim yaptı. Afiyetle yedik.Resmini çektim ama kayboldu. Emeğe üzüldüğüm için tarifini yayımlama kararı aldım.Çünkü biraz zahmetli bir yemek! Resim ise dört yıl öncenin!
Tarifine gelince: Zeytinyağlı dolma harcını hazırlıyoruz. Kabak çiçeklerinin ortasındaki uzantıyı temizliyoruz. Kabak çiçeklerini soğuk suya sokuyoruz. Sonra harcı doldurup pişiriyoruz. Afiyetle yiyoruz!
Yeniden görüşmek üzere dostça kalın!

10 Eylül 2011

Değişik Bir Patlıcan Yemeği


Merhaba sevgili dostlarım. Tatil bitti, görev başladı, Pazartesi günü okula uyum sürecine giriyoruz.
Ben bugün, fırın poşetine konularak fırında pişirilen enfes ve çok pratik bir patlıcan yemeğinin tarifin vermek istiyorum.

Malzeme:


4-5 patlıcan

4-5 tane orta boy domates

6-7 tane sivribiber

6-7 diş sarımsak

Yeteri kadar tuz

1/2 çay bardağı sızma yağ

Yapılışı:

Patlıcanlar alacalı doğranır, tuzlu suya konur. Bir saat bekletildikten sonra sıkılarak derin bir kaba konur. Doğranan diğer malzemelerle birlikte tuz ve yağ ilave edilerek güzelce harmanlanır. Fırın poşetine doldurulur. Üstü bir bıçakla delinir ve fırına atılır. 200 C'de yarım saat pişirilir.
Afiyetle yenir!
Yeni paylaşımlarda bulunmak üzere dostça kalın!

1 Eylül 2011

Ne Kedisiz Ne Kitapsız


Kedişimin bu pozuna bayılıyorum!



Şimdi ben bu kitabı okuyorum! Konusu mu ne?
Dünyaca ünlü bir süper model, başarılı bir TV yönetmeni, hırslı bir avukat, sanata aşık bir ressam Bu dört kız kardeş, 4 Temmuz Bayramı için her yıl olduğu gibi Connecticut'taki baba evinde toplanırlar. Tatilin başında aile korkunç bir felaketle sarsılır ve dünyaları altüst olur.

Umutların tükendiği anda kenetlenen aile, sürprizlerle dolu yeni ufuklara hep birlikte yelken açabilecek mi?

Yeni paylaşımlarda bulunmak üzere dostça kalın!



28 Ağustos 2011

Bayramınız Kutlu Olsun


Tüm sevdiklerinizle şeker tadında bir bayram geçirmeniz dileğiyle!

25 Ağustos 2011

Deniz Fasulyesi


Deniz börülcesini bilirdik,Ayvalık'ta deniz fasulyesi ile de tanıştık. Tadı çok çok hafif ve lezzetli!

Yapımına gelince,saplarından ayrılır, kaynayan suda 5-6 dk. haşlanır. 1,2 diş sarımsak,tuz,sızma zeytinyağ ve bol limon eklenir. Karıştırılır. Arzu edilirse domates te eklenebilir. Biz ikinci kez yaptığımızda domates koymadık.
Afiyetle yenir!