10 Ağustos 2011

Dereotlu Poğaça



Merhaba sevgili dostlarım! Sevgili arkadaşım Dilek, beni kırmadı ve tarifi yazıp gönderdi. Ben de aynen yayımlıyorum! Tadının da hele bir de ılıkken nefisss olduğunu belirtmek istiyorum!Tarife geçiyorum.

Malzemeler:

1paket margarin

2 yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı sirke

1 kabartma tozu

isteğe göre biraz tuz

1/2 demet dereotu

alabildiği kadar un

Yapılışı:

önce iki bardak una yumurtanın 1tanesini tam 1 tanesinin beyazı katılır(sarısı üzerlarine sürmek için ayrılır)
erimiş margarin eklenir diğer malzemeleri koyulup yoğurulur.unu kendi kararınıza göre
ekleyin.Hamuru yarım saat dinlendirin.içine istediğiniz malzemeyi koyun. Fırın önceden ısıtılır. 180 derecede pişirin. Sonrası afiyet olsun:))

8 Ağustos 2011

Güzel Bir Öğleden Sonrası


Dün, denizdeydik. Derken burada tanıştığım ve çok sevdiğim annemin arkadaşı Hande abla bizi aradı. Kek yapmış, çaya çağırdı. Hazırlandık, gittik. Hande abla, yaşadığı zorluklara rağmen (anneciği hasta) iyimser ve olumlu bir insan! Ondan olumlu enerji yüklendim bol bol ve yaşama sevincim arttı.
Gittiğimiz zaman yine burada tanıştığım, olumlu, mücadeleci arkadaşım Dilek'i çağırdım, O da çaya geldi. Ve biz, çay bahane sohbet şahane çok güzel saatler geçirdik.
Dilek, elinde poğaça ile geldi. Poğaça da, Hande ablanın yaptığı kek te şahaneydi.
Ben, öncelikle Hande ablanın daha önce de yaptığı ama bu kez ilaveler yaptığı kekinin tarifini aldım. Onu siz dostlarımla paylaşacağım!Dilek'in poğaçasının tarifini daha sonra alacağım ve de paylaşacağım.


Kahveli Kek

Malzemeler:

3 yumurta

1 dolu dolu çorba kaşığı yoğurt

1/2 çay bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

kabartma tozu

vanilya

1 kahve fincanı sıvı yağ

aldığı kadar un

1 çorba kaşığı filtre kahve

isteğe bağlı olarak 50 gr ceviz

2,3 çorba kaşığı yaban mersini


Yapılışı:


Yumurta, vanilya çırpılır, şeker eklenir. Yoğurt konulur, çırpılmaya devam edilir.
Süt eklenir. Un, kabartma tozu eklenir. Karıştırılır. Daha sonra filtre kahve eklenir, karıştırılır. Arzu edilirse yaban mersini ve ceviz eklenip karıştırılır.
Vee kek kalıbına bir kahve fincanı yağ dökülür, şöyle bir döndürülür ardından kek harcının içine kalan yağ dökülür, karıştırılır.
Orta dereceli fırında 45 dk pişirilir. Afiyetle yenir!

Yeniden buluşuncaya dek dostça kalın!



3 Ağustos 2011

Enginarlı Bulgur Pilavı


Merhaba dostlarım, tatil devam ediyor. Ama bitmesine az kaldı. Bu arada ben, Ayvalık'a bir kez daha aşık oldum. Öylesine çok istiyorum ki burada görev yapmayı. Umarım dileklerim gerçekleşir.
Şimdi gelelim mi enginarlı bulgur pilavının tarifine? Biz, pirinçle yapılanı okumuştuk, bulgura uyarladık. Hiç pişman olmadık, çok ta nefis bir bir pilav yemiş olduk.Mutlaka deneyin derim.

Malzemeler:

5 tane ayıklanmış enginar

1 su bardağı bulgur

1,5 su bardağı su

2 büyük baş kuru soğan

1 çay bardağı sıvıyağ

1 demet dereotu

1 yemek kaşığı salça

Yapılışı:

Enginarlar haşlanır. Üçgen olarak kesilir. Kuru soğan yağ ile kavurulur. Bulgur eklenir, o da kavrulur.
Salça eklenir. Su konur. Tuz,karabiber eklenir. Daha sonra enginarlar konur. Kısık ateşte pişirilir. Pilavın altı kapatılınca bir demet ince kıyılmış dereotu konur.
Afiyetle yenir!

Yeniden görüşünceye dek dostça, sevgiyle kalın!

28 Temmuz 2011

Yeniden Ayvalık Günleri

Ayvalık'ın en güzel tatlılarının yapıldığı adres burası!

En güzel kurabiyeler burada! Lorlu, damla sakızlı kurabiye güzeldi. Biz en çok Kavala kurabiyesini sevdik. Ağızda dağılıyor!

Yeniden görüşünceye dek dostça kalın!






23 Temmuz 2011

Ressamın Şiiri


Kalbini
Açarsan eğer
Kelebeği görürsün!
Alır götürür seni
Özgürlüklere
Orada
Mutluluğu resmeden
İnsanları bulursun!
İçlerindeki mavi benim
Tanımadıysan eğer
Aynada
Mavi gözlerine bak
Seni seven
Tüm resimler benim
Onları ben yaptım.
Neden diye sorma!
Ben de bilmiyorum
Kelebeğe sordum
O da uçtu gitti.
Geriye kalan
Hayalimdeki resmin
Ve sonsuza ulaşan sevgim

Metin Benek

* Çok yetenekli bir ressam olan evsahibimizin şiirlerinden bir alıntıdır.

20 Temmuz 2011

Annemin Çilek Reçeli

Merhaba arkadaşlar, tatil devam ediyor! Bu arada ben de siz dostlarımdan uzun süre ayrı kalmak istemiyorum! Vee annemin enfes çilek reçelinin tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Malzemeler:

750 gr çilek

500 gr toz şeker

bir kaç damla limon suyu

Yapılışı:

Çilek ile şeker kaynatılır. Ocak kapatılmadan önce birkaç damla limon suyu sıkılır. Reçelin altı kapatılır. Reçelin soğuması beklenir.
Daha sonra da afiyetle yenir.


Yeniden buluşuncaya dek dostça kalın! Şimdiden mutlu bir haftasonu tatili dileğiyle!