8 Ağustos 2011

Güzel Bir Öğleden Sonrası


Dün, denizdeydik. Derken burada tanıştığım ve çok sevdiğim annemin arkadaşı Hande abla bizi aradı. Kek yapmış, çaya çağırdı. Hazırlandık, gittik. Hande abla, yaşadığı zorluklara rağmen (anneciği hasta) iyimser ve olumlu bir insan! Ondan olumlu enerji yüklendim bol bol ve yaşama sevincim arttı.
Gittiğimiz zaman yine burada tanıştığım, olumlu, mücadeleci arkadaşım Dilek'i çağırdım, O da çaya geldi. Ve biz, çay bahane sohbet şahane çok güzel saatler geçirdik.
Dilek, elinde poğaça ile geldi. Poğaça da, Hande ablanın yaptığı kek te şahaneydi.
Ben, öncelikle Hande ablanın daha önce de yaptığı ama bu kez ilaveler yaptığı kekinin tarifini aldım. Onu siz dostlarımla paylaşacağım!Dilek'in poğaçasının tarifini daha sonra alacağım ve de paylaşacağım.


Kahveli Kek

Malzemeler:

3 yumurta

1 dolu dolu çorba kaşığı yoğurt

1/2 çay bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

kabartma tozu

vanilya

1 kahve fincanı sıvı yağ

aldığı kadar un

1 çorba kaşığı filtre kahve

isteğe bağlı olarak 50 gr ceviz

2,3 çorba kaşığı yaban mersini


Yapılışı:


Yumurta, vanilya çırpılır, şeker eklenir. Yoğurt konulur, çırpılmaya devam edilir.
Süt eklenir. Un, kabartma tozu eklenir. Karıştırılır. Daha sonra filtre kahve eklenir, karıştırılır. Arzu edilirse yaban mersini ve ceviz eklenip karıştırılır.
Vee kek kalıbına bir kahve fincanı yağ dökülür, şöyle bir döndürülür ardından kek harcının içine kalan yağ dökülür, karıştırılır.
Orta dereceli fırında 45 dk pişirilir. Afiyetle yenir!

Yeniden buluşuncaya dek dostça kalın!



3 Ağustos 2011

Enginarlı Bulgur Pilavı


Merhaba dostlarım, tatil devam ediyor. Ama bitmesine az kaldı. Bu arada ben, Ayvalık'a bir kez daha aşık oldum. Öylesine çok istiyorum ki burada görev yapmayı. Umarım dileklerim gerçekleşir.
Şimdi gelelim mi enginarlı bulgur pilavının tarifine? Biz, pirinçle yapılanı okumuştuk, bulgura uyarladık. Hiç pişman olmadık, çok ta nefis bir bir pilav yemiş olduk.Mutlaka deneyin derim.

Malzemeler:

5 tane ayıklanmış enginar

1 su bardağı bulgur

1,5 su bardağı su

2 büyük baş kuru soğan

1 çay bardağı sıvıyağ

1 demet dereotu

1 yemek kaşığı salça

Yapılışı:

Enginarlar haşlanır. Üçgen olarak kesilir. Kuru soğan yağ ile kavurulur. Bulgur eklenir, o da kavrulur.
Salça eklenir. Su konur. Tuz,karabiber eklenir. Daha sonra enginarlar konur. Kısık ateşte pişirilir. Pilavın altı kapatılınca bir demet ince kıyılmış dereotu konur.
Afiyetle yenir!

Yeniden görüşünceye dek dostça, sevgiyle kalın!

28 Temmuz 2011

Yeniden Ayvalık Günleri

Ayvalık'ın en güzel tatlılarının yapıldığı adres burası!

En güzel kurabiyeler burada! Lorlu, damla sakızlı kurabiye güzeldi. Biz en çok Kavala kurabiyesini sevdik. Ağızda dağılıyor!

Yeniden görüşünceye dek dostça kalın!






23 Temmuz 2011

Ressamın Şiiri


Kalbini
Açarsan eğer
Kelebeği görürsün!
Alır götürür seni
Özgürlüklere
Orada
Mutluluğu resmeden
İnsanları bulursun!
İçlerindeki mavi benim
Tanımadıysan eğer
Aynada
Mavi gözlerine bak
Seni seven
Tüm resimler benim
Onları ben yaptım.
Neden diye sorma!
Ben de bilmiyorum
Kelebeğe sordum
O da uçtu gitti.
Geriye kalan
Hayalimdeki resmin
Ve sonsuza ulaşan sevgim

Metin Benek

* Çok yetenekli bir ressam olan evsahibimizin şiirlerinden bir alıntıdır.

20 Temmuz 2011

Annemin Çilek Reçeli

Merhaba arkadaşlar, tatil devam ediyor! Bu arada ben de siz dostlarımdan uzun süre ayrı kalmak istemiyorum! Vee annemin enfes çilek reçelinin tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Malzemeler:

750 gr çilek

500 gr toz şeker

bir kaç damla limon suyu

Yapılışı:

Çilek ile şeker kaynatılır. Ocak kapatılmadan önce birkaç damla limon suyu sıkılır. Reçelin altı kapatılır. Reçelin soğuması beklenir.
Daha sonra da afiyetle yenir.


Yeniden buluşuncaya dek dostça kalın! Şimdiden mutlu bir haftasonu tatili dileğiyle!

7 Temmuz 2011

Üzümlü Chaeseecake


Selam dostlarım, bugün depodan çok sevdiğim bir tarife yer vermek istedim! Tatil mi, devam ediyor!

Üzümlü Chaseecake

Gerekli Malzeme

1,5 paket yulaflı bisküvi

100 gr eritilmiş tereyağ

150 gr labne peyniri

300 gr çırpılmış krem şanti

2 yumurta sarısı

2 paket tart jölesi

80 gr toz şeker

200 gr beyaz üzüm (çilek, kivi, vb,...)

Yapılışı:

1- Bisküviler, rondoya konur, toz haline getirilir.

2- Margarin eritilir, toz haline getirilmiş bisküvilere yedirilir. Bisküviler, 18-20 cm çapında bir kelepçeli kalıbın tabanına sıkıca yayılır. 30 dk. boyunca buzdolabında tutulur.

3- Labne peyniri bir kaba alınır, mikser ile çırpılır. Çırpılmış krem şanti eklenip çırpılarak peynire yedirilir.

4- Yumurta sarıları ayrı bir kapta toz şekerle çırpılarak kabartılır. Diğer karışım eklenip yedirilir. Tart jölesi, iki çay bardağı su konularak kaynatılır. Ilınınca karışıma eklenip hızlıca karıştırılır. Bisküvinin üzerine yayılır. Derin dondurucuda 2 saat bekletilir.

4- Servisten yarım saat kadar önce buzluktan çıkarılır. Kek, çember kalıptan çıkarılacak kadar çözüldükten sonra kalıptan dikkatlice çıkarılır, servis tabağına alınır, üzeri dilediğiniz şekilde çikolata sos ya da meyvelerle süslenir. Üçgen dilimler halinde kesilip soğuk olarak servis edilir.

Afiyetle Yenir!

Yeniden buluşana dek sevgiyle kalın!