14 Ekim 2007

Nane Ferahlığında, Çikolata Tadında, Ekmek Kokusu Eşliğinde Bir Bayram!



GÜNEŞİN OLSUN GÖNLÜNDE

Güneşin olsun gönlünde

Kar bile yağsa, ya da fırtına olsa

Gök bulutlarla ve dünya kavgayla dolsa

Güneşin olsun gönlünde

O zaman gelsin ne gelirse

Doldurur ışıklarla en karanlık gününü

Bir şarkın olsun dudaklarında

Sevinçli ezgilerle

Seni günlük tasalar bunalıma boğsa bile

Bir şarkın olsun dudaklarında

O zaman gelsin ne gelirse

Yardım eder savuşturmaya en yalnız gününü.

Başkaları için de bir diyeceğin olsun

Tasada ve bunalımda

Ve kendi ruhunu şenlendirecek her şeyi

Söyle onlara da, bir şarkın olsun dudaklarında.

Yitirme sakın yürekliliğini

Güneşin olsun gönlünde

Ve her şey iyi olacak.

Cesar Flaischlen

Merhaba Arkadaşlar, biliyorum bayram yazısı için bu kez geç kaldım! Ama bir sorun bakalım niye? Bayram için hazırtladığım baklava'yı, Pissaladiere'yi yeniden yapmak durumunda kaldım (kazaya kurban gittiler), lezzetleri yerindeydi ama görünümleri çok hoşuma gitmedi.Haliyle keyfim kaçtı.
Ben de
  • Burcu
  • 'nun Chef's Dergisi'nde yer alan tarifinden yola çıkarak hazırladığım çikolatayı,nane çayı keyfimi, Sevgili Komşum
  • Binnur
  • 'un yazmış olduğu "Taze Ekmekler Sıcak Öyküler" adlı kitabını sizlerle paylaşmaya karar verdim!



    Gerçi, kitabın çıktığını hepimiz biliyoruz. Almaya niyetliydim, kaç tane D&R, Migros gezdiğimi bir bilseniz! Dün nihayet bulabildim, alabildim. Ekmekleri gibi sohbeti de sıcacık. Bilgilendirici, keyifli, müthiş bir kitap. Ki elimde Dilistan Çilingiroğlu Chipman'ın da "Ekmek bir Tutkudur" adlı kitabı var. Buna rağmen gözümü kırpmadan aldım çünkü daha önce göz atmıştım ve hepsinden önemlisi ekmek makinesindeki ilk ekmek denememi de pratik tarifinden dolayı Binnur'un sitesindeki ekmek tariflerinden birini alarak yapmıştım, sonuç tatmin ediciydi tabii ki de! Her eve lazım bir kitap.
    Sevgili Binnur, böylesi güzel bir kitap hazırladığın için tebrikler, bizlere kazandırdığın için de çok çok teşekkürler! Bu arada ben bayramın ilk günü ekmeğimi makinemde Söke Un'un çok tahıllı ekmek harcına bolca ceviz koyarak yaptım.

    Gelelim Pastacı Burcu'nun tarifi Truff tarifine! Gerçi benimkiler boyut olarak çikolataya benzedi ama hiç te fena görünmüyor değil mi? Bizim lezzet eleştirmenleri (ablamlar ve yeğenlerim oluyorlar)bayıldıklarını söylediler, beni gaza getirdiler, bıkana kadar bayramlarda değişik çeşitlerde, lezzetlerde çikolatalar yaparım artık!

    Truff Tarifi (Burcu,pasta yapımında kullanmış truffları)

    Malzemeler:

    200 ml süt kreması (1 küçük kutu)

    500 gr Bitter kuvertür

    Bir de üzeri için kakao ya da toz çikolata (ben, yengemin getirdiği toz çikolatayı kullanıyorum, birinci paketi hala bitiremedim),

    Yapılışı: Süt kremasını ocağa koyun, kaynama noktasına gelince ocaktan alıp içine doğranmış bitter çikolatayı ekleyip karıştırarak eritin ve katılaşana dek buzdolabında bekletin.

    Katılaşınca dolaptan çıkarın. Küçük parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın ve top top yapıp kakaoya bulayın.

    Benim notum: Serin bir yerde muhafaza edin, buzdolabında çok sertleşiyor. (Bu arada bir dahaki bayram için yeni çikolata tarifleri buldum, oleyy)!

    Dün, evde oturmaktan çok sıkıldım, yürüyüş yaptım, kendime bir fincan kahve ve bir dilim chessecake ısmarlama kararı aldım. Tchibo'ya girdim, oradaki kaliteli ürünlere bayılıyorum. 15 günde bir tema yeniliyorlar. Dolayısıyla her 15 günde bir farklı ürünlerle karşılaşıyorsunuz.Çok güzel bir nane çayı çıkarmışlar.



    Nane kokusu yoğun ama hafif bir içimi var. Dayanamayıp aldım ki ben nane limondan nefret ederim, bende ters tepki yaratır çünkü! Akşam denedim, bugün içtim, misafirime ikram ettim. Aldığıma hiç te pişman olmadım, çok güzel bir tadı var, kesinlikle içmenizi öneririm!


    (Çayın rengi limon dilimi ile birazcık değişti tabii)

    Cafe Latte ve Frambuazlı Cheseecake ısmarladım, kallavi bir fincanla kahvemi getirmezler mi, iki kişilik neredeyse! Mağazadan sorumlu bayan ile çok güzel sohbet ettik, Süreyya Hanım, çok kültürlü,engin yaşam bilgisine sahip, çok zarif bir hanım!
    Hatta çıkmadan önce bana aromatik kahve bile tattırdı! Starbuks'ın, Gloria Jeans'ın kahveleri ile aynı lezzette bence, en kısa zamanda evime alacağım! Sizlere de denemenizi öneririm!
    Kahve ve bitki çayları çeşitlerini mutlaka denemenizi öneririm,her zevke göre çeşit var!
    Arkadaşlar, bitmekte olan Ramazan Bayramı'nızı kutluyor, şeker tadında geçmesini diliyorum!
    Yeniden buluşana dek sevgiyle kalın!

    7 Ekim 2007

    Hurmalı-Cevizli-Kakaolu Kek


    Selam Arkadaşlar! Uzun bir süre ayrı kaldıktan sonra yine bir aradayız.
    Bu süre içersinde etkinlikle ilgilendim. Etkinliğe katılan arkadaşların sitelerini etkinlik linkine ekledim, yorumları yayımladım.
    Ama yeni yazı yayımlayamadım, arkadaşlarımı ziyaret edemedim.
    Malum okulda da yoğunluk vardı, evde hazırlıklar yapıldı, bir öğretmen eksiğimiz vardı, günler çok yorucu geçti. Neyse ki öğretmen arkadaş geldi de ortalık sakinleşti.
    Hafta ortası veli toplantım vardı, bir gün sonra da çocukları sirke götürecektik, program değişmiş. Ertesi gün gösteri yokmuş, sirk te aynı güne denk gelmez mi? Ne yoğunluktu yarabbim?
    Neyse, çocukları, okulca Bahçeşehir Göleti’ndeki"İtalyan Sirki Florilegio (Darix Togni) Sirki’ne" götürdük. Çoluk çocuk hepimiz çok keyif aldık, gösteri muhteşemdi! Hangi çocuk, hangi içindeki çocuğu yaşatan yetişkin, sirki, lunaparkı sevmez ki?
    Yakın bölgede oturup ta sirke gitmemiş olanlar mutlaka gidin, görün, keyifli bir iki-iki buçuk saat geçirin, varın doyasıya eğlenin! Varın bolca adrenalin salgılayın!
    Eveet, ben aslında sitem için bir sürü hazırlık yaptım, sırası geldikçe paylaşacağım! Yoğunluğum olmasa daha önce paylaşacaktım ama olsun!
    Yoğunluklarımız ardından gelen yorgunluklarımız hep güzellikleri yaşamak, yaşatmaktan kaynaklansın değil mi ama?
    Ben, evimizdeki hurmaları değerlendirmek amacıyla "Hurmalı-Cevizli-Kakaolu Kek" yaptım.
    Sabah Gazetesi’nin vermiş olduğu "11 Ayın Sultanı Ramazan Dergisi’ndeki
    "Kakaolu Muffin Tarifi’nden uyarlama yaptım! Nasıl bir sonuç alacağımdan emin değildim, kafama koymuştum, deneyecektim.
    Mutlaka deneyin derim, kekin içinde çoğu hurmanın tadı pastalarda yer alan kestane parçalarının tadını andırıyordu. Çok çok lezzetli oldu, şeker miktarını da azalttım. Annem ve komşumuz Dilek, çok beğenerek yediler!
    Ben, ilk fırsatta yeniden yapacağımı belirtmeliyim!

    Hurmalı-Cevizli-Kakaolu Kek

    Malzemeler:


    1 adet yumurta

    ½ çay bardağı şeker (arzuya göre miktarı arttırılabilir)

    1 çay bardağı sıvıyağ

    1 bardak süt

    2 bardak un

    2 kaşık kakao

    20-25 tane hurma (çekirdekleri çıkarılmış, küçük küçük kesilmiş)

    1 çay bardağı ceviz (iri iri parçalara ayrılmış)

    Kabartma tozu

    Vanilya

    Yapılışı:

    1- Yumurta, şeker, sıvıyağ ve süt mikserde çırpılır, şeker eritilir.

    2- Un elenir ve kabartma tozuyla karıştırılır.

    3- Sütlü karışıma önce kakao sonra un ilave edilir, karıştırılır. Hamur olunca içine ceviz ve hurma ilave edilir.

    4- Hamur, küçük yağlı kağıt konulmuş kalıplara paylaştırılır, 180 C’de (yaklaşık 40-45 dk.) pişirilir. Soğuduğu zaman servis edilir.

    Sevgili Arkadaşlar, dostlar, en kısa zamanda yeniden buluşmak üzere şimdilik izninizi istiyorum! Hayırlı Ramazanlar diliyorum!
    Keyifli Pazarlar!

    Not: Kendimi, şiddetle kınıyorum çünkü bir süredir beğendiğim kitapları sizlerle paylaşmıyorum. Kitap, şiir keyfinin de sözünü veriyorum!

    24 Eylül 2007

    Severim Oyunu!



    “Severim” oyununda beni Sevdam sobelemiş. İyi ki de sobelemiş! Kim sevmez, sevdiklerinden söz etmeyi? Sevdacığım, sana çok çok teşekkür ederim!
    Hatta, ben sobelendiğimi bilmeden Sevda’nın sitesini ziyaret edip yazdıkları, sevdiklerini okurken “soruları ben nasıl yanıtlardım” diye düşündüm, yanıtlar bana çok yakın geldi! Sobelendiğimi görünce de hazırlıksız yakalandığımı düşündüm.Bu yüzden de oyuna katılmakta bira geciktim.

    Severim… Ailemle birlikte olmayı.

    Severim… Cimcimemi şımartmayı, ona zaman ayırmayı!

    Severim… Cimcime’nin neşeli, keyifli oluşunu, muzurluğunu, gözlerinin pırıl pırıl parlamasını!

    Severim… Yağmur yağdığında toprağın misler gibi kokmasını, o kokuyu içime çekmeyi!

    Severim… Dolunay zamanı denizin ışıltısını!

    Severim…Denizin sakinliğini, öfkesini, hırçınlığını, iyot kokusunu!

    Severim…Aileme, öğrencilerime, dostlarıma sürprizler hazırlamayı, onları şımartmayı!

    Severim… Ailem, dostlarım için mutfağa girmeyi!

    Severim… hamur yoğurmayı, kurabiyeler, ekmekler, pideler yapmayı!

    Severim…Yağmurda battaniyemi alıp bacaklarımı uzatıp saatlerce çay-kitap keyfi yapmayı! Genelde o battaniyenin içine Cimcime girer, birlikte keyif yaparız o zaman!

    Severim… kahveme tatlı bir şeylerin, dergilerimin ve güzel bir müziğin eşlik etmesini!

    Severim… Bir kitap kafe açma, aromatik kahveler yapma, chaseecakeler hazırlama düşüncesini, hayalini!


    Severim.. Yaptıklarımın beğenilmesini, kendimi aştığımın söylenmesini, kafe açmam gerektiğinin belirtilmesini!

    Severim…her an yeni bilgiler edinmeyi, öğrendiklerimi paylaşmayı!

    Severim… Yeni çıkan elektronik ürünleri takip etmeyi!

    Severim…yemek komşularımla oyunlar oynamayı, sobelenmeyi, sobelemeyi!

    Severim…güzel, etkileyici filmler izlemeyi!

    Severim…Kar yağarken manzarayı izlemeyi, resmini çekmeyi!

    Severim… Film izlerken patlamış mısır yemeyi (her zaman bu kaçamak olamaz tabii ki)

    Severim… Güne güneş ışıklarıyla başlamayı!

    Severim… Zaman zaman programsız yaşamayı!

    Severim... Dostlarımla, arkadaşlarımla dışarı çıkmayı, sinemaya gitmeyi!

    Severim… Güzellikleri sevdiklerimle paylaşmayı!

    Severim… Deniz kenarında yürüyüş yapmayı!

    Severim… Yeni çıkan kitapları, dergileri takip etmeyi, almayı! Yeni bir derginin, kitabın kokusunu içime çekmeyi!

    Severim… Sürprizlerle karşılaşmayı!

    Severim… güzel kokulu mumları, sabunları!

    Severim… Kekik, nane (özellikle tazesi), lavanta, limon, portakal kokusunu!

    Eveeet, benden bu kadar, tane olmuş sevdiklerim! yazılacak daha çok şey var ama bunlar özetliyor sevdiklerimi!

    Ben de Sevgili Yeşim ve Hesna'yı sobeliyorum!

    Yeniden buluşana dek hoşçakalın!

    22 Eylül 2007

    RAMAZAN GELDİ HOŞ GELDİ!



    Merhaba Arkadaşlar! Çok çok güzel ,anlamlı, manevi değeri olan bir etkinlik dolayısıyla buluşmuş bulunuyoruz. Bize Ramazan Keyfi’ni, güzelliklerini yaşatacak olan Sevgili Diyalog Yemekleri'ne çok çok teşekkür ediyorum! Ellerine sağlık Süheyla! Ben, etkinlik için ne yapacağıma karar veremediğimi kendisine yazdığımda beni çok rahatlattı!
    Birlikte geçmişe yolculuk ta yapacağız anlaşılan. Bakalım daha ne sürprizlerle karşılaşacağız bu etkinlik ile ilgili olarak! Bence, geçmişte bu kadar yoğunluk yoktu. Şimdiki kadar koşuşturmuyordu kimse! Her şey daha bereketliydi. Aileler, dostlar daha sık bir araya geliyorlardı. Ama, inanın bugünleri de çok seviyorum! Teknolojinin gelişimine bakın, hepimiz biribirimizden haberdarız, dünyanın öbür ucundaki dostlarla tariflerimiz, keyiflerimizi paylaşıyoruz! Çok sık olmasa da sevdiklerimizle buluşup özlem gideriyoruz, mutlu oluyoruz! Hani derler ya, her yaşın güzelliği ayrıdır diye! Bu yaşadığımız dönemler için de geçerli!
    Ben, bu etkinliğe Mahluta çorbası ve Ramazan Pidesi ile katılıyorum! Ve bir kez daha "Hayırlı Ramazanlar" diliyorum!

    Mahluta Çorbası: (Kaç zamandır Mahluta Çorbası2nı evde yapmaya niyetleniyorum, malum hazırlar evde yapılan gibi değil. Bugün hataylı üst kat komşumuz Sevgili Servet, bize ziyarete gelince kendisine değişik, yöresel yemekler önermesini rica eetim, o da beni kırmadı, Mahluta Çorbası'nı da sayınca tarifin hemen üstüne atladım. Buradan Sevgili Servet'e bir kez daha teşekkür ederim)



    Malzemeler:

    2 su bardağı kırmızı mercimek

    1 çay bardağı pirinç

    7-8 su bardağı kadar su

    1 tatlı kaşığı kadar tuz

    Pul biber (miktarını isteğinize göre siz ayarlıyorsunuz)

    1 tatlı kaşığı kadar kimyon

    1 kahve fincanı kadar sıvı yağ

    1 orta boy soğan

    Yapılışı:

    Kırmızı mercimek ve pirinç birlikte haşlanır.

    Mercimek ve pirincin ezilmesine yakın kimyon ve tuz eklenir.
    İyice ezilene dek haşlanır.

    Orta boy soğan küp küp kesilir, sıvı yağda kavrulur, pul biber eklenir.
    Pişen çorbaya katılır. İyice karıştırılarak ocaktan alınır.

    Afiyetle Yenir!





    Ramazan Pidesi (Tarif, Arzu Ve Ülfet Aygen’in Beyaz Unsuz ve Şekersiz Hamur İşleri Kitabı’ndan, esmer un ile yapılıyor aslında)

    Malzemeler:
    4 su bardağı tam buğday unu

    2 su bardağı ılık süt

    1 yemek kaşığı zeytinyağı

    1 yemek kaşığı bal

    bir çay kaşığı deniz tuzu

    Yarım paket (21 gr) yaş ya da yarım yemek kaşığı kuru maya

    1 tatlı kaşığı yoğurt

    1’er yemek kaşığı susam ve çörekotu

    Yapılışı:

    Unu geniş bir kabın içine koyup ortasını havuz biçiminde açın. Diğer malzemeleri havuza koyup yavaş yavaş parmak uçlarınızla (ya da mikserin karıştırma ucuyla) karıştırmaya başlayın. Tüm malzeme karıştıktan sonra 6-7 dk. kadar kuvvetlice yoğurun.

    Ilık bir yerde iki katı kabarana kadar 1 saat dinlendirin.

    35 cm çapında geniş bir tepsiye bolca buğday kepeği veya mısır unu (ben buğday unu kullanıyorum) serpiştirin.

    Fırınınızı 230 (turbo 210) derecede ısıtın.Hamuru, tepsiye yerleştirip ıslak ellerinizle tepsi büyüklüğü boyunca yayın.

    Yoğurdu 1 yemek kaşığı su ile sulandırıp üzerine sürün. Susam ve çörekotunu serpiştirin.

    Ilık bir yerde 15 dk. dinlendirdikten sonra sıcak fırının orta rafında 20-30 dk. fırınlayın. Üzeri hafifçe renk almış olacak.

    Afiyet Olsun!



    Yeniden buluşuncaya dek,sevgiyle,keyifle,sağlıkla,hoşça kalın!

    19 Eylül 2007

    Yeni Bir Etkinlik Daha - Kahve ve Kitap Keyfinin Dayanılmaz Hafifliği!


    Merhaba Arkadaşlar! İşte yeni bir etkinlik daha başlıyor! Sevgili Sevda'nın Gönül Dostları Etkinliği yeni bitti. Çok çok güzel, anlamlı, unutulmaz bir etkinlik oldu! Ben de ilham perimin etkinliğinden esinlendim, büyülendim. Ben de anlamlı, güzel bir etkinlik düzenlemek istedim. İstedim ki alınacak hediyeler unutulmasın, bir anı olarak saklansın, mutlulukla hatırlansın. İşte bu konuda çok sevdiğim iki insanın desteğini aldım, annem, etkinliğin ismini koydu, arkadaşım Sevda, ismi beğendiğini belirterek onaylamış oldu! Vee, bundan sonraki bütün destek te yine Sevdacığımdan geldi! Gönderdiğim resimlerden beğendiğine photoshop ile düzenleme yaptı, etkinlik logosunu oluşturdu, etkinlik logosunun sitemde nasıl görünebileceğini bile yazdı bana! Canım Sevdacığım, bütün yardımların için çok çok çok teşekkür ederim sana! Dilerim, herkes katılır, zevkli bir etkinlik olur! Dileyen herkes bu etkinliğe katılabilir. Bu etkinliğe katılan arkadaşlar, dostlar diğer katılımcılara kitap ve eğer arzu ederlerse kahve hediye edecekler. Aslında düşünecek olursak kahve, keyfin en büyük eşlikçisi! Kitap ve kahve seçimi Kimin kime hediye göndereceği kura ile belirlenecek. Kimse, kimden kendisine hediyegeleceğini bilmeyecek. Etkinliğe katılmak isteyenler 18 Ekim'e kadar adları, adreslerini, siteleri, blogları varsa sitelerinin adresini "burcaktosunlar@gmail.com" adresine göndermiş olmalılar. Etkinliğe katılım 18 Ekim'de sona erecek. Yapılacak kura sonucu isimler, adresler katılımcılara gönderilecek. Hediyeler 20 Kasım'a kadar sahiplerine ulaştırılmış olmalı. Ve hediyeler, 10 Aralık'ta bloglarda, sitelerde yayımlanmış olmalı.

    Etkinlik kodu, sayfanın sağında, resmin hemen altında!

    Not: Sevgili Sevda, etkinlik logosunun görünmediğini öğrenince kodu yeniden düzenlemiş. Doğru kodu resmin altından kopyalayıp sitenize kopyalayabilirsiniz!
    Yani hata düzeltilmiştir! Bu konuda uyarıda bulunan arkadaşlara buradan teşekkür ediyorum!

    15 Eylül 2007

    Ye#26 Aperatifler ve Mezeler

    Merhabaaa, işte yine çok güzel bir etkinlik nedeniyle buluştuk!
    "Ye#26 Aperatifler ve Mezeler" etkinliğini düzenlediği, güzel, nefis tarifler öğrenmemize vesile olduğu için cafegusto'nun sahibesi Sevgili Serpil'in ellerine sağlık!
    Bu arada, Sevgili Arkadaşlar, Ramazan Ayı hepimize hayırlı olsun! Sözü daha fazla uzatmadan
    taiflere geçiyorum.

    Ben bu etkinlik için Nohutlu Salata ve Safranlı Pirinç Topları yaptım (safran yerine aynı rengi veren zerdeçal kullandım).


    Safranlı Pirinç Topları (Tarif, Chef’s Dergisi Ağustos ayı sayısından. Daha yapılacak o kadar çok tarif var ki, bitiremedim bir türlü).

    Gerekli Malzeme:

    1,5 su bardağı haşlanmış Amerikan pirinci (ben kepekli pirinç kullandım)

    1 çay kaşığı safran

    1 çay kaşığı tuz

    ½ çay kaşığı karabiber

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Dilerseniz ½ limonun suyu

    Yapılışı:

    Haşlanmış ve tamamen suyu süzülmüş pirinci derin bir kaba alın.

    Safran, zeytinyağı, tuz, karabiber, limon suyu ilave edip karıştırın.

    Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avcunuzun içinde yuvarlayarak top haline getirin. Sıcak veya soğuk olarak Akdeniz yeşillikleri ile servis edebilirsiniz!

    Şefin Önerisi: Sıcak olarak, salçalı ya da domatesli yemeklerin yanında aperatif olarak servis etmeniz önerilir!


    Nohutlu Salata (Tarif, Lezzet Dergisi Eylül sayısından).

    Malzemeler:

    1 su bardağı nohut

    1 çorba kaşığı sumak

    1 limonun suyu

    2 çorba kaşığı zeytinyağı

    3 Çengelköy salatalığı (annem, kornişonun daha çok yakışacağını belirtti)

    1 sarı dolmalık biber (ben, elimdeki sivri biberleri değerlendirdim)

    2 domates

    1 beyaz soğan

    Tuz

    Yapılışı:

    1- Nohutları bol suyla yıkayıp bir kaba alın. Bir gün öncesinden suda bekletin. Ertesi günü bol suyla yıkayıp süzün ve geniş bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp bir kaba alın.

    2- Sos için sumak, limon suyu, tuz ve zeytinyağını bir kasede karıştırın. Domatesleri yıkayıp küp şeklinde doğrayın. Salatalıkların uç kısımlarını kesip kabuklarını soymadan domates gibi küp şeklinde doğrayın (eğer kornişon turşu kullanacaksanız ortadan ikiye bölüp öyle de kesebilirsiniz).

    Soğanı ve dolmalık biberi temizleyip küp şeklinde doğrayın.

    3- Salata malzemeleri ile sosu geniş bir kasede karıştırın. Salatayı servis kasesine aktarın. Servis yapın.

    Afiyet Olsun!


    Yeni etkinliklerde buluşmak üzere şimdilik hoşçakalın!















    12 Eylül 2007

    Üzümlü Chaseecake


    Selam arkadaşlar, anaokulları açıldı, koşuşturmaca başladı.

    Ben de bugün, tatile çıkmadan bir gün önce yaptığım Üzümlü Chaseecake tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Tarif, Chef's Dergisi'nden uyarlanarak yapıldı.

    Üzümlü Chaseecake

    Gerekli Malzeme

    1,5 paket yulaflı bisküvi

    100 gr eritilmiş tereyağ

    150 gr labne peyniri

    300 gr çırpılmış krem şanti

    2 yumurta sarısı

    2 paket tart jölesi

    80 gr toz şeker

    200 gr beyaz üzüm (çilek, kivi, vb,...)

    Yapılışı:

    1- Bisküviler, rondoya konur, toz haline getirilir.

    2- Margarin eritilir, toz haline getirilmiş bisküvilere yedirilir. Bisküviler, 18-20 cm çapında bir kelepçeli kalıbın tabanına sıkıca yayılır. 30 dk. boyunca buzdolabında tutulur.

    3- Labne peyniri bir kaba alınır, mikser ile çırpılır. Çırpılmış krem şanti eklenip çırpılarak peynire yedirilir.

    4- Yumurta sarıları ayrı bir kapta toz şekerle çırpılarak kabartılır. Diğer karışım eklenip yedirilir. Tart jölesi, iki çay bardağı su konularak kaynatılır. Ilınınca karışıma eklenip hızlıca karıştırılır. Bisküvinin üzerine yayılır. Derin dondurucuda 2 saat bekletilir.

    4- Servisten yarım saat kadar önce buzluktan çıkarılır. Kek, çember kalıptan çıkarılacak kadar çözüldükten sonra kalıptan dikkatlice çıkarılır, servis tabağına alınır, üzeri dilediğiniz şekilde çikolata sos ya da meyvelerle süslenir. Üçgen dilimler halinde kesilip soğuk olarak servis edilir.

    Afiyetle Yenir!

    Yeniden buluşana dek sevgiyle kalın!