Merhaba sevgili dostlarım nasılsınız? Dilerim çok iyisinizdir. Biz de iyiyiz. Güldal ablam bize geldi, radikal bir karar aldı, Ayvalık'a yerleşecek. Annemle birlikte ev arıyorlar. İnşallah gönlümüze göre bir ev bulabiliriz. Ben okula gidip geliyorum. Tarife geçiyorum dostlarım.
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
Yarım su bardağı sıvı yağ
Alabildiği kadar un (ben hemen hemen 2, 5 su bardağı ekledim
hamur yumuşak ele yapışmamalı)
Üstü İçin ;
2 adet orta boy domates
1 adet yeşil biber
1 tutam maydanoz
1 avuç dolusu kadar kaşar peyniri
Ve 1 su bardağı kadar beyaz peynir
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Pul biber, kekik
Hazırlanışı
Öncelikle maya, şeker, süt ve suyu uygun bir kapa alıp iyice
karıştırıyoruz ardından tuz, sıvı yağı ilave ediyoruz.
En son azar azar unu ilave edip ele yapışmayan ama oldukça
yumuşak bir hamur elde ediyoruz. 1 saat mayalandırıyoruz.
Hamur mayalanırken uygun bir kaseye domates ve biberi küp
küp doğruyoruz.
Maydanozu ince kıyıyoruz. İçine kaşar peyniri ve beyaz
peyniri ekliyoruz.
En son sıvı yağ ve baharatlı ekleyip kenara alıyoruz.
İki katına çıkan hamuru tekrar biraz yoğurup fazla havasını
alıyoruz.
Ve önceden yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye mandalina büyüklüğünde
bezeler alıp aralıklı koyuyoruz.
Elimizle hafif üzerine bastırıp domatesli iç harçtan bir
yemek kaşığı kadar üzerine koyalım.
Önceden ısınmış 180 derce fırında altı üstü kızarana
kadar pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.Dostlarım, ben sivri biberin acı olabileceğini unuttum, pul biber de koydum, sonuç olarak komşumuzun kızı bir yudum yiyip ağlamış çünkü çok acı olmuş. Sivri biberiniz acıysa pul biber koymayın. Annemle ben afiyetle yedik çünkü acıyı çok seviyoruz. Benden şimdilik bu kadar, yeniden görüşünceye dek dostça kalın!
Hamurişini çok severim ki (: Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil