2 Eylül 2010
Annemin Böğürtlen Reçeli
Uzunca bir süredir blogumu boşladığımın farkındayım. Tatildeydim de üstelik. Geçerli bir mazeretim de yok gibi.
Ben de anneciğimin enfes böğürtlen reçeli ile telafi yoluna gitmeye karar verdim.Kötü de etmedim sanırım! Ne dersiniz?
Annişim, benim canım ne reçeli istese yapar! Çok ta güzel olur! Eline, yüreğine sağlık annişim!
Malzeme:
1 kilo böğürtlen
750 gram toz şeker
2-3 damla limon suyu
Not: Biz, bu ölçüyü yarıya indirdik.
Yapılışı:
1-Böğürtlenler, bol suyla yıkanıp suyu süzülünceye kadar süzgeçte bekletilir.
2- Süzme işleminden sonra bir tencereye koyup üzerine şekeri ilave edilir. Bir gece bu şekilde bekletilir.
3- Ertesi gün kısık ateşte karıştırmadan pişirilir. Üzeri köpüklendikçe tahta kaşıkla köpükleri alınır.
4- Ateşten indirildikten sonra iki üç damla limon suyu eklenir. Ilınıncaya kadar bekletilip, ılık halde kavanozlara koyun.
Afiyet Olsun!
En kısa zamanda yeniden görüşmek dileğiyle! Kocaman sevgiler!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
En sevdiğim reçellerden biridir birkaç gün önce ben de yaptım ama henü bloga ekleyemedim. Annenizin de sizin de elinize sağlık :)
Sevgili Ege, sizin de elinize sağlık!
Çok teşekkür ederim! Sevgiler!
harika görünüyor
annenin ellerine sağlık
yiyenlere afiyetolsun
Sevgili Hande, çok çok teşekkür ederim! Kocaman sevgiler!
Yorum Gönder