5 Şubat 2010

Yeniden Annişimin Enfes Ötesi Erik Reçeli


Merhaba, annişimin erik reçelini hatırlamanız amacıyla yeniden yayımlamaya karar verdim! Bundan sonra daha güncel tariflere sıkça yer vermeyi umuyorum!

Erik Reçeli

Malzemeler:

1 kg mürdüm eriği
750 gr toz şeker
1 kabuk tarçın
7-8 tane karanfil (Tarçın ve karanfil, reçel piştikten sonra alınır)

Hazırlanışı:

Erikler yıkanır, yarım ay biçiminde doğranır. Tencereye konur. Üzerine şeker eklenir. Tarçın ve karanfil konulur. Tencere ocağa yerleştirilir. Kısık ateşte yaklaşık 45 dk. pişirilir. Oluşan köpükler üzerinden alınır.
45. dk. sonra birkaç damla limon suyu eklenir. Tencere ocaktan alınır.

Not: Reçel, piştikten sonra tarçın ve karanfil içinden çıkarılır. Reçel soğumaya bırakılır. Daha sonra kavanozlara yerleştirilir.



Tek başına iken ne yemek hazırmanın ne de yemenin keyfi olmuyor! Kahvaltı bile sevdiklerinle birlikteyken tatlı! Tek başıma iken nadiren kahvaltı edebiliyorum!
En kısa zamanda yeniden görüşmek üzere sevgiyle, dostça kalın!

Hiç yorum yok: