27 Şubat 2010

ANNİŞİMİN REÇELİ


Merhaba, doktor kontrolleri için İstanbul'a geldim.Rutin kontrollerden arta kalan zamanda annişimle keyif yapıyoruz! Sohbet ediyoruz! Annişimin enfes yemeklerinden yeme ayrıcalığına sahibim kısacası! Tatil ve kontrol birarada gibi oldu!


Annişim de onun reçellerini çok sevdiğimi bildiği için bana bu kez enfes bir portakal reçeli yapmış! İki gündür yemeye doyamıyorum!
Tarifini veriyorum.

Portakal Reçeli

Malzemeler:


1 kg portakal kabuğu

600 gr şeker

1 bardak su


1/2 limon suyu

Yapılışı:

Portakal kabukları ince küp şeklinde doğranır. Bir miktar su ile 2-3 dk. kaynatılır. Delikli kepçe yardımıyla soğuk suyun içine atılır. Sonra yeniden kaynar suyun içine atılır.
Aynı işlem 4-5 kez yinelenir.

Sonra 600 gr şeker ve bir bardak suyla kaynattığımız şerbetin içine koyar ve yaklaşık 20-25 dk. pişiririz.
Ocaktan almadan önce 1/2 limon suyu sıkarız! Ocaktan aılp soğumaya bırakırız!

Afiyet olsun!


Resimleri daha sonra düzenleyip yeniden yayımlayacağım! Picasa'nın damarı tutmuş durumda!
Yeniden buluşuncaya dek sevgiyle kalın! Mutlu, keyifli ve neşeli bir haftasonu tatili dileğiyle!

2 yorum:

Yaren dedi ki...

sadece portakalin kabugundan receli hic tadmadim ama merak ettim.Güzel görünüyor,anneciginin ellerine saglik canim.Annelerin yaptigi bir baska lezzetli olur.Afiyetler olsun,sevgiyle kal:)

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Yarenciğim, merhaba canım! Portakal reçelinini kabuğundan yapılan reçel bambaşka oluyor, mutlaka dene! Teşekkür ederim! Dediğin gibi annelerimizin eli neye değse altına dönüşüyor!
Sıcacık sevgiler! Ziyeretin için çok çok teşekkür ederim canım!