17 Şubat 2008

KURABİYE VE KAHVE EŞLİĞİNDE KİTAP KEYFİ!


Yeniden merhaba arkadaşlar! Fırsat bulmuşken ertelemiş olduklarımı birer birer eyleme döküyorum! Ne zamandır kahve ve kurabiye eşliğinde kitap keyfi yapacağımızın sözünü veriyorum ama gerçekleştiremiyordum! İşte fırsat, işte keyif! Daha önce çektiğim kahve kurabiye resimlerim yanlışlıkla silinmiş, fark edince çok üzüldüm! Daha önce yaptığım kurabiye resimlerimin yanına şu anda hazırlayıp içmekte olduğum kahvenin resmini koydum!

Elif Şafak, bu kitabında yeni annelerin yaşadığı postpartumdan (lohusalık depresyonu) bahsetmiş. Sıcacık bir dille anlatmış yaşadığı dönemi! Umut verici! Şiddetle öneririm!


Kuantum Düşünce Yöntemi, bize endişe alışkanlığımızı nasıl kırabileceğimizi ve kontroli yeniden nasıl elimize alabileceğimizi görmemizi sağlıyor! Ben de yeni aldım, göz atmakla meşgulüm! Çok güzel olduğunu söyleyebilirim!

Gilbert Sinoue'nin addığım ikinci kitabı bu! Daha önce "Sen Bana Mevsimlerden Söz Et" adlı kitabını almış büyük bir zevkle okumuştum. Bu kitabının da en az diğeri gibi sürükleyici, etkileyici. Zevkle okunacak bir kitap. Mutlaka alıp okuyun derim.

Üstün Hoca'nın yazmış olduğu "Küçük Şeyler" kitaplarının devamı niteliğinde! Çok çok güzel bir kitap! Üstün Dökmen'in kitaplarını da televizyondaki programını da severek izleyenler için çok çok güzel bir kitap. Günümüzün Nasreddin Hocası!

Orhan Karaveli, nazım Hikmet ile Moskova'da görüşen son Türk gazetecisi! Nazım Hikmet'i daha yakından tanımak isterseniz, hüzünlerine, hasretlerine dokunmak isterseniz bundan daha iyi bir kaynak olamaz.

Benim gibi iflah olmaz Paulo Coelho hayranları için muhteşem bir kitap daha!Paulo Coelho,kim olduğumuzdan emin olmasak da, kendimize karşı her zaman içten olma cesaretini nasıl ediniriz sorusunun yanıtını arıyor. İşte kitabı almam için zaten yazarın adı yetyerliydi bir de bu satırları okuyunca tama ben buna hemen sahip olmalıyım dedim. İnsanlar bir gerçeklik yaratıyorlar, sonra da kendi yarattıkları gerçekliğin kurbanı oluyorlar. Athena işte buna başkaldırdı ve bunun için büyük bir bedel ödedi...
Özellikle Simyacı, Piedra Irmağı Kıyısında Oturdum ve Ağladım, Şeytan ve Genç kadın, Zahir kadar güzel bir kitap. Paulo Coelho'nun kadınlara saygı duyduğu romanlarında onları yüceltmesinden, Tanrı' nın kadın yönü herkese düşündürmesinden belli! Kadının esirgeyen yönünü, doğurganlığını düşününce biz de bazen bunu sorgularız annemle birlikte!

"İnsanın Pin Kodu" kitabını ilk yeğenimden duymuştum. Bulur bulmaz da alma kararı vermiştim. Buldum ve aldım. Kitap, başta kendimiz olmak üzere herkesi anlamamızı, tanımamızı sağlıyor. Öneriyorum. Ben, kendi pin kodumu çözdüm, kişilk bölümü 1'den 9'a mevcut. Ancak kişiliğimizin diğer özelliklerini örnek hesaplamalarda bulabiliyoruz. Bu kısmı biraz zahmetli. Hani psikoloji kitaplarında kişilik tipleri ayrı ayrı açıklanır, koylaca zahmetsizce okuruz ya! Sonraki kısımlar pek öyle değil bu kitapta. Bu da biraz hayal kırıklığı yaratıyor mutlaka bu kitabın bir devamı olmalı. İlgi duyuyorsanız, benim gibi yaşadığınız hayal kırıklığına rağmen azimliyseniz alıp okuyun derim.


Kraliçenin Soytarısı, yazarın Boleyn Kızı'ndan sonra yazdığı kitabı. En az diğeri kadar ses getirecek. Annem okuyup bitirdi. Boleyn Kızı'ndan daha güzel olduğunu belirtti .Ben henüz elime almadım. Diğerlerinden sonra ona da sıra gelecek elbette!

Bir Porsiyon Öykü de Zeynep Fidan'a ait. Sevgili Zeynep, komşumuzmuş, kitabını okurken öğrendim. http://papatyadunya.blogspot.com/
Çok hoş, çok zevkli bir kitap. Zeynep, bizden biri. O da yaşadığı güzellikleri sürekli kılmaya çalışanlardan. Çocukluğunu, çocukluğunda yaptıklarını, annesinin hazırladığı sofraları unutmayışı, o zamanlar kaybolmamış manevi değerleri, komşulukları yüceltmesi, aile bağlarına önem vermesi ne kadar bizden değil mi? Sıcacık, tüm samimiyetiyle yazmış çok ta güzel tariflere yer vermiş. Çok ta güzel yapmış. Her tarifin bir öyküsü var. ben de bayılırım öyküsü olan yemeklere, tatlılara! Ellerine sağlık sevgili Zeynebin!


Kitabın çok çok güzel bir kapağı hepsinden önemlisi konusu var . Sıcacık bir dille yazılmış.
Kısacık yazılmış düşündüren, eğlendiren yazılar var. Duvar yazısı şeklinde yazılmış sayfalar var. Ayetler var.Kısacık öyküler yer alıyor. İnsana kendini iyi hissettireceğinden emin olabilirsiniz.
Tam bir başucu kitabı, bir de bakmışsınız ki anlamadan kitap bitivermiş. İşin ilginci kitabı okudukça emin olduğunuz insdanlığınınızı sorguya çekmeye başlıyorsunuz, ben kendimi insan biliyorum gerçekte ne kadar insanım diye!

Çok güzel bir sözü sizlerle paylaşmak istedim tıpkı diğer güzellikler gibi!
"Kötü huylunun hali, kırık bir çömleğe benzer. Ne bir faydası dokunur ne de tekrar toprak olur."
Münebbih

Haydi, güzel bir söz daha " Yaptığın iyiliği hatırlama, gördüğün iyiliği unutma".
Chillon

Bir de Pratik Reiki'yi aldım. Adı gibi pratik yollar öneriliyor. İlk fırsatta kendimi disipline edip önerilen yöntemleri uygulayacağım, 21 günlük arınma programı var. Dilerim etkili olur! Sonucu sizlerle paylaşırım, "yaşasınnn işime yaradı tezahüratları yaparım!
Evet, gecikmeli de olsa sözümü tuttum, aldığım kitapları sizlerle paylaştım.
Bir daha ki buluşmamızda marmelatlı kurabiyenin tarifini vereceğim!
Şimdilik hoşçakalın!Kar tatilinizin eğlenceli geçmesi dileğiyle!
































































4 yorum:

sevdamavisi dedi ki...

Canım,
ne güzel kitaplar paylaşmışsın bizlerle. ben de Üstün Dökmenin yeni kitabına başladım şu aralar. bazen ne okusam diye düşünüyorum. yardımcı oldun çok teşekkürler. kahve, kurabiye ve kitap harika bileşim olmuş. sevgiler..

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Sevdacığım, beğenmene çok sevindim tatlım! Yüreğimi hafiflettin sıcacık yorumunla!
Demek ayın kitabı almışız, okuyoruz!
Bir ortak noktamız daha varmış, ne mutlu ;))
Bu bileşimden bir dahaki yazımda yine olacak (yemek kitabı paylaşımı). Öptüm!

el*ff dedi ki...

selamlar!!!Bayılırım bende kahve kitap ve kurabiye üçlüsüne,ne kadar hoş kitaplardan bahsetmişsin bizlere,içlerinde merak ettiğim ve bi an önce okumak istediklerimde var ...
kurabiyelerde harika görünüyor,hem ellerine hem de yorumlarına sağlık...
sevgiler...

Mutlu Kum Taneleri dedi ki...

Oh süper birde yanında kar manzarası daha ne isterki insan :)Bende Siyah sütü okuyorum şuan .
Adımı çok az değiştirdim eski mutlu kadın yeni mutlu kum taneleri :)