Selam Arkadaşlar, etkinlik için tarifleri yazdım, resimlerimi yükledim. Cumartesi günü yazımı yayımladım. Buna rağmen dayanamadım, hızımı alamadım. Sizlerle paylaşmadan edemedim. Günaydın’dan, tarif Füsun Fırat’a ait. Çok pratik, lezzetli ve sağlıklı! Malzemeler de evde her zaman bulunan çeşitten! Aslında Limonlu Dondurma tarifimle hemen hemen aynı, ölçüler biraz farklı bir de sos farklılık katıyor!
Limonlu Parfe
Malzemeler:
2 limon suyu ve kabuğunun rendesi,
1 paket vanilya.
Sosu için:
2-3 dal taze nane.
Yapılışı:
1- Yoğurt, şeker, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı mikser veya çırpma teli ile iyice çırpılır.
2- Derin bir kaseye strech film ya da buzdolabı poşeti yayılır. Karışım kaseye boşaltılır, buzlukta bir gece dondurulur (dondurucunuzun dondurma gücü fazla ise 3-4 saat bekletmek yeterli olacaktır).
3-Vişne ya da çilek pudra şekeri ile rondoda püre haline getirilir.
4-Buzluktaki parfe bir tabağa ters çevrilip üzerindeki poşeti çıkarılır.
5- Meyveli sos ya da nane yapraklarıyla servis yapılır.
Afiyetle yenir!
Yeniden buluşana dek sevgiyle, sağlıkla kalın!
2 yorum:
Eline sağlık çok hoş görünüyor....Selamlar.......
Çok çok teşekkür ederim Sevgili Serinmavi! Sevgiyle kal!
Yorum Gönder