18 Eylül 2011

Çerkez Tavuğu


Merhabalar, annemin Ayvalık'ta yaptığı tariflerden birini daha yayımlıyorum! Ayvalık'a özgü değil ama orada yapıldığı için bence önemi var!Anısı da var! ;))

Malzemeler:

350 gr haşlanmış tavuk eti (göğüs eti tercih edilir)

1 su bard tavuk suyu

5-6 dilim ekmek içi

1 su bard ceviz içi

3 çorba kaşığı sızma yağ

1 tatlı kaşığı pulbiber

bir çimdik tuz

1 çay kaşığı kadar karabiber

Yapılışı:

Robottan geçirilmiş ekmek içleri derin bir kaba alınır. Üstüne tavuk suyu eklenir. Tavuk etleri ufak ufak didiklenir. İri dövülmüş ceviz eklenir. 1 tutam tuz, karabiber eklenir. İyice karıştırılır. Ve sızma yağ ile pulbiber ocakta kızdırılır. Karıştırılan malzeme servis tabağına alınır. Kızdırılan yağ ve pulbiber üzerine dökülür. Afiyetle yenir!

Yeniden görüşünceye dek dostça kalın!

4 yorum:

  1. annenin ellerine sağlık canım.nefis olmuş.afiyet bal olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim canım! Sıcacık sevgiler!

    YanıtlaSil
  3. anne eli değen herşey güzel olur , ellerine sağlık, takipteyim bana da beklerim inşallah sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Güzel yorumun ve ziyaretin için çok teşekkürler! Sevgiler!

    YanıtlaSil