25 Nisan 2022

Rüzgarın Getirdiği


Kitaplarıyla bütün dünyada milyonlarca okura ulaşan Debbie Macomber’dan aile olmak üzerine dokunaklı bir hikâye... Sevdiklerimizin yokluklarıyla açtıkları derin boşluklara hayatın doluşunu Debbie Macomber’ın samimi ve sürükleyici anlatımıyla okuyacaksınız!
 
Harper ve Willa birbirine zıt karakterlere sahip iki kız kardeştir. Willa son derece anaç, sakin ve çekingen bir kişiliğe sahipken, Harper flört etmeyi seven, eğlenceli ve girişken biridir. Annelerinin ölümünün ardından babaları, yaşadığı derin acının etkisiyle aileden uzaklaşınca Willa, kız kardeşi Harper’a ve ağabeyi Lucas’a bakmak zorunda kalmıştır. Tüm bu yıpratıcı yılların ardından Willa nihayet hayallerinin peşinden gitme fırsatını bulur ve kendine huzur dolu Oceanside’da şirin bir kafe açar. Kafe zaman içinde Oceanside sakinleri için vazgeçilmez bir lezzet durağı olur.
 
Harper ise zorlu bir hastalık sürecinden sonra nihayet iyileşmiştir. Yeni hayatının her gününü dolu dolu yaşamaya karar veren Harper tehlikeli sporlara gönül verir. Willa, onun için fena hâlde endişelenmektedir. Harper ise ablasının onun üstüne bu kadar düşmek yerine âşık olup artık kendi hayatını kurması gerektiğini düşünmektedir. Bu amaçla onu kafenin karizmatik müşterilerinden fotoğrafçı Sean O’Malley ile tanıştırır. Willa içten içe Sean’ın onun için doğru insan olduğunu bilse de korkuları nedeniyle bu ilişkiden uzak durmaya kararlıdır.
 
“Kadın romanlarının gökkubbesinde bir yıldız varsa, o muhtemelen Debbie Macomber’dır.”
 
Publishers Weekly

 

(Tanıtım Bülteninden)

*Tabii ki de kitabın çıktığını görür görmez ısmarladım, geldi. Elimdeki kitabın bitmesini bekliyorum sevgili dostlarım, en kısa zamanda görüşmek dileğiyle!


17 Nisan 2022

Londra'dan Sevgilerle

 

“Nasıl ki nergisler her bahar donmuş topraktan kendilerini gösterebiliyorsa ben de acıma dayanabilirdim.”

Zorlu bir boşanma sürecini atlatmaya çalışan Valentina, yıllardır görüşmediği annesinin öldüğünü ve ona Londra’da Kitap Bahçesi isimli bir kitabevini miras bıraktığını öğrenince Amerika’dan İngiltere’ye uzanan bir yolculuğa çıkar.

Çocukluğundan beri gerçek bir kitapsever olan Valentina Londra’nın en güzel semtlerinden birindeki kitabevini görür görmez bu masalsı yere âşık olur. Her girenin neşe ve huzur bulduğu Kitap Bahçesi, Valentina henüz bilmese de annesinin onun için hazırladığı sürprizlerle doludur. Ne var ki kitabevinin yüklü bir vergi borcu vardır ve Valentina annesinin mirasını yaşatmakla onu satmak arasında bir karar vermek zorundadır.

Londra’dan Sevgilerle, Londra’nın pastel renkli sokaklarında Valentina’nın kalbini yepyeni bir şehre açıp kayıplarını, kırgınlıklarını ve bitmiş evliliğini temize çekmesinin umut dolu hikâyesi...

 (Tanıtım Bülteninden)


* Sarah Jio'nun kitabı çıkacak, ben de almayacağım. Hemen sipariş verildi, elime ulaştı. Elimdeki kitabı bitirir  bitirmez başlayacağım. Sevgiyle kalın!

Sosisli Mantarlı Kiş

 

Merhaba sevgili dostlarım, nasılsınız? Dilerim çok iyisinizdir. Biz de iyiyiz. Dilerim her şey çok daha iyi olur. Neler yapıyorsunuz, her şey yolunda mı? Sevgili dostlarım, en son 9 Ocak'ta paylaşım yapmışım. Çok uzun zamandır görüşemedik. Bugün sizlerle enfes bir tarif paylaşacağım. Tarife geçiyorum.                                                                                                                                                    

Kiş Hamuru

200 gram tereyağı

·         2 yumurta

·         1 fiske tuz

·         Yarım su bardağı su

·         Yaklaşık 3,5 su bardağı un

1.    Yumuşak tereyağına yumurtaları su ve tuzu ekleyelim.

2.    Unu kontrollü olarak yavaş yavaş ekleyelim. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.

3.    Oklavayla açtığımız hamuru borcama yerleştirelim ve kabarmasını önlemek için her tarafına çatal batıralım.

4.    Önceden ısıtılmış fırında 180-200 derecede 10 dk kızartalım.

Sosisli Mantarlı Harç

300  gr mantar

400 gr sosis

1 çorba kaşığı tereyağ

200 ml krema

Tuz

Karabiber

100 gr kaşar peyniri

1 çorba kaşığı tereyağ eritelim,  kabukları soyulup kesilmiş mantarlar suyunu çekene dek kavuralım,  sosisleri ekleyip  pişirelim, tuz, karabiber ekleyelim. Kaynayan harca kremayı ekleyelim, iki üç dk. sonra altını kapatalım. 

Final

Hazırladığınız hamur tabanının üzerine hazırladığınız iç harcı ilave edip yayalım. 180 C önceden ısıtılmış fırına yerleştirip  30-35  dk. kadar pişirelim.   Pişmesine 10 – 15 dakika kala çıkartalım  ve kaşar peynirini ilave edip tekrar fırına alıp peynirler eriyene kadar pişirelim. 

Sevgili dostlarım yeniden görüşünceye dek sevgiyle kalın. 




  




























        






9 Ocak 2022

Unsuz Sufle


 Sevgili dostlarım merhabalar, nasılsınız? Biz iyiyiz. Bugün hem dinleniyorum hem de plan, etkinlik hazırlıkları yapıyorum. İşim bitti şimdi siz dostlarımla çok kolay ve çok lezzetli bir sufle tarifi paylaşıyorum. Tarif diyetisyen Andaç Yeşilyurt'tan.  Tarife geçiyorum.

                                                                              Malzemeler:

1 adet küçük muz
1 adet yumurta
1.5 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı pekmez
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı:
Tüm malzemeleri bir kaba alıp iyice ezin ve karıştırın.Kıvamı için blender ile geçin.
Bir sufle kabının tabanını yağlayın ve karışımı ekleyin.Üzerine 2 kare bitter çikolata ekleyin.
180 °C fırında 15-20 dk pişirin.Üzerinde hindistan cevizi ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun. 

Ben, suflenin üzerine bitter damla çikolata koydum, bir de pekmezi biraz daha fazla koyunca sufleye daha çok benzedi. Bir de ben önceki yıllarda Dr. Oetker'in çikolatalı sufle karışımını uygularken üstüne  servis etme sırasında önerdiği gibi pudra şekeri serpiyordum. Aslında bu tarifte de üzerine pudra şekeri serpmeyi düşündüm. Sonra kalorisini düşününce vazgeçtim. Hindistan  cevizi serptim, çok beğendim. Sıcakken muz tadı çok yoğun, annem o halini sevmedi. Ben tarifi üçe katlayarak yaptım, deneyin, pişman olmayacaksınız. Andaç Yeşilyurt'a sağlıklı, düşük kalorili tarifler paylaştığı için buradan çok teşekkür ediyorum. Sevgili dostlarım yeniden buluşuncaya dek sevgiyle kalın. 










2 Ocak 2022

Kestaneli Pilav


Merhaba sevgili dostlarım, nasılsınız? Dilerim çok iyisinizdir. Biz de iyiyiz. Yılbaşı için ablam kestaneli pilav yaptı, enfes oldu. Bu fotoğraf annem, ablam ve yeğenimle Uzunköprü'de yılbaşı kutladığımız gün çekildi. O da enfessti. Tarife geçiyorum. 

Malzemeler:

3 su bard. pirinç
1/2 kg havuç
1/2 kg kuru soğan
1/2 kg kestane
3 tavuk butu
1/2 paket Becel
1 paket dolma fıstığı
1 paket kuş üzümü
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı yeni bahar
1/2 tatlı kaşığı kara biber
1/2 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı: Soğan ve fıstıklar kavrulur. Kürdandan biraz kalın kesilen havuçlar eklenir. Piştikten sonra üzüm ve baharatlar eklenir. Ocak söndürülür. Başka bir tencerenin dibine (fırında kızarmış, soyulmuş) kestaneler bombeli kısmı altta kalacak biçimde yerleştirilir. Üzerine haşlanmış, didilmiş tavuk onun üzerine havuçlu karışım eklenir. Pirinç ayrı bir kapta biraz diri olarak pişirilir. Sonra havuçlu karışımın üzerine konur, biraz daha pişirilir. Ve tencerenin genişliğine uygun servis tabağına ters çevrilerek konur!

Not: Pilavı pişirirken (pirinci ıslatmışsak) 4,5 bardak su kullanılır. İki bardak suyla pilav pişirilir. Ayrıca havuçlu, kestaneli, tavuklu karışımla pişirirken de 2,5 bardak su  kullanılır.

Afiyetle yenir!

Bugün hem keyif yaptım hem de gelişim raporlarını hazırladım. Haftaya kadar başka öğrenciler gelirse onlara da hazırlayacağım. Sonra da gelişim raporlarını e-okul'a gireceğim. Her neyse akşam yemeğimizi yedik, aradan zaman geçti, ben birden instagram'da  diyetisyen Andaç Yeşilyurt'un paylaştığı unsuz sufle tarifini yapmaya giriştim. Çok kolay ve çok lezzetli, en kısa zamanda sizlerle paylaşacağım. Unsuz olması hiç eksiklik değil ve çok güzel kabardı. Sevgili dostlarım en kısa zamanda yeniden görüşmek dileğiyle. 

 

29 Aralık 2021

Mutlu Yıllar


 

Krem Karamel

 

Merhaba sevgili dostlarım nasılsınız? Dilerim çok iyisinizdir. Biz iyiyiz.  Ben yine çok uzun zamandır sizlerle tarif paylaşmıyorum. Sırada Güldal ablamın yapacağı kestaneli pilavla birlikte dört tane tarif var. Cuma gününü iple çekiyoruz.Ben bu yeni yıl kutlamasında annemden krem karamel yapmasını rica ettim. Annem de beni kırmadı ve bugün yaptı. Fırın kabında yaptığı için blogumda gezinti yaptım ve krem karamel kabında yapmış olduğu fotoğrafı buldum. Tarife geçiyorum. 

Malzemeler:

Krem için:

·                     6 adet yumurta

·                     1 su bardağı toz şeker

·                     1 paket vanilya

·                     1 litre süt

Karamel için:

·                     1 su bardağı şeker

·                     6-7 yemek kaşığı su

Yapılışı:

1.                  Öncelikle küçük bir teflon tavaya karamel için şeker ve su konur.

2.                  Tava ocağın büyük gözüne yerleştirilir ve yüksek ateşte şeker suyunu çekip rengi koyulaşana kadar pişirilir.

3.                  Dikkat edilmesi gereken karamelin rengi çok koyulaşmadan ocaktan almaktır, çünkü siz farketmeden karamel yanabilir.

4.                  Ocaktan alınan akışkan karamel hiç vakit kaybetmeden kaplara eşit olarak dağıtılır. (Soğurutsanız karamel kristalleşir ve akmaz)

5.                  Derin ve geniş bir kapta oda sıcaklığında yumurtalar ve şeker yoğunlaşana ve köpürene kadar çırpılır.

6.                  İçine 1 paket vanilya ilave edilir ve 2 dk. daha çırpmaya devam edilir.

7.                  Yumurtalı karışıma süt eklenerek ve yüksek devirde çırpma işlemine 3-4 dk. devam edilir.

8.                  Mikser kullandığınız için yumurtalar aşırı şekilde kabaracak (Aman bu ne biçim tarif 50 kişilik krem karamel çıkar bundan demeyin :) ) Üzerinde biriken köpükleri sıvı karışım görünene ve köpük tamamen temizlenene kadar kepçe ile alın.

9.                  Karamel koyduğunuz kaplara bölüştürün.

10.              Fırını 175 dereceye ayarlayın ve ısıtın, ocakta su kaynatın.

11.              Borcam yada başka bir fırın kabına karamel kaplarını yerleştirin.

12.              Sıcak suyu borcama kapların yarısına gelecek şekilde dökün ve fırına verin.

13.              Üzerileri kızarana kadar pişirin.

14.              Kaplarından çıkartarak ılınmasını bekleyin ve buzdolabına alın.

15.              Yaklaşık 12 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Sevgili dostlarım yeniden buluşuncaya dek sevgiyle kalın.