(Tanıtım Bülteninden)
*Tabii ki de kitabın çıktığını görür görmez ısmarladım, geldi. Elimdeki kitabın bitmesini bekliyorum sevgili dostlarım, en kısa zamanda görüşmek dileğiyle!
(Tanıtım Bülteninden)
*Tabii ki de kitabın çıktığını görür görmez ısmarladım, geldi. Elimdeki kitabın bitmesini bekliyorum sevgili dostlarım, en kısa zamanda görüşmek dileğiyle!
Zorlu bir boşanma sürecini atlatmaya çalışan Valentina, yıllardır görüşmediği annesinin öldüğünü ve ona Londra’da Kitap Bahçesi isimli bir kitabevini miras bıraktığını öğrenince Amerika’dan İngiltere’ye uzanan bir yolculuğa çıkar.
Çocukluğundan beri gerçek bir kitapsever olan Valentina Londra’nın en güzel semtlerinden birindeki kitabevini görür görmez bu masalsı yere âşık olur. Her girenin neşe ve huzur bulduğu Kitap Bahçesi, Valentina henüz bilmese de annesinin onun için hazırladığı sürprizlerle doludur. Ne var ki kitabevinin yüklü bir vergi borcu vardır ve Valentina annesinin mirasını yaşatmakla onu satmak arasında bir karar vermek zorundadır.
Londra’dan Sevgilerle, Londra’nın pastel renkli sokaklarında Valentina’nın kalbini yepyeni bir şehre açıp kayıplarını, kırgınlıklarını ve bitmiş evliliğini temize çekmesinin umut dolu hikâyesi...
(Tanıtım Bülteninden)
Merhaba sevgili dostlarım, nasılsınız? Dilerim çok iyisinizdir. Biz de iyiyiz. Dilerim her şey çok daha iyi olur. Neler yapıyorsunuz, her şey yolunda mı? Sevgili dostlarım, en son 9 Ocak'ta paylaşım yapmışım. Çok uzun zamandır görüşemedik. Bugün sizlerle enfes bir tarif paylaşacağım. Tarife geçiyorum.
Kiş Hamuru
200 gram tereyağı
· 2 yumurta
· 1 fiske tuz
· Yarım su bardağı su
· Yaklaşık 3,5 su bardağı un
1. Yumuşak tereyağına yumurtaları su ve tuzu ekleyelim.
2. Unu kontrollü olarak yavaş yavaş ekleyelim. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.
3. Oklavayla açtığımız hamuru borcama yerleştirelim ve kabarmasını önlemek için her tarafına çatal batıralım.
4. Önceden ısıtılmış fırında 180-200 derecede 10 dk kızartalım.
Sosisli Mantarlı Harç
300 gr mantar
400 gr sosis
1 çorba kaşığı tereyağ
200 ml krema
Tuz
Karabiber
100 gr kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tereyağ eritelim, kabukları soyulup kesilmiş mantarlar suyunu çekene dek kavuralım, sosisleri ekleyip pişirelim, tuz, karabiber ekleyelim. Kaynayan harca kremayı ekleyelim, iki üç dk. sonra altını kapatalım.
Final
Hazırladığınız
hamur tabanının üzerine hazırladığınız iç harcı ilave edip yayalım. 180 C önceden ısıtılmış fırına yerleştirip 30-35 dk. kadar pişirelim. Pişmesine 10 – 15 dakika kala çıkartalım ve kaşar peynirini ilave edip tekrar fırına alıp peynirler eriyene kadar pişirelim.
Sevgili dostlarım yeniden görüşünceye dek sevgiyle kalın.
Malzemeler:
1 adet küçük muzBen, suflenin üzerine bitter damla çikolata koydum, bir de pekmezi biraz daha fazla koyunca sufleye daha çok benzedi. Bir de ben önceki yıllarda Dr. Oetker'in çikolatalı sufle karışımını uygularken üstüne servis etme sırasında önerdiği gibi pudra şekeri serpiyordum. Aslında bu tarifte de üzerine pudra şekeri serpmeyi düşündüm. Sonra kalorisini düşününce vazgeçtim. Hindistan cevizi serptim, çok beğendim. Sıcakken muz tadı çok yoğun, annem o halini sevmedi. Ben tarifi üçe katlayarak yaptım, deneyin, pişman olmayacaksınız. Andaç Yeşilyurt'a sağlıklı, düşük kalorili tarifler paylaştığı için buradan çok teşekkür ediyorum. Sevgili dostlarım yeniden buluşuncaya dek sevgiyle kalın.
Merhaba sevgili dostlarım, nasılsınız? Dilerim çok iyisinizdir. Biz de iyiyiz. Yılbaşı için ablam kestaneli pilav yaptı, enfes oldu. Bu fotoğraf annem, ablam ve yeğenimle Uzunköprü'de yılbaşı kutladığımız gün çekildi. O da enfessti. Tarife geçiyorum.
Malzemeler:
3 su bard. pirinç
1/2 kg havuç
1/2 kg kuru soğan
1/2 kg kestane
3 tavuk butu
1/2 paket Becel
1 paket dolma fıstığı
1 paket kuş üzümü
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı yeni bahar
1/2 tatlı kaşığı kara biber
1/2 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı: Soğan ve fıstıklar kavrulur. Kürdandan biraz kalın kesilen havuçlar eklenir. Piştikten sonra üzüm ve baharatlar eklenir. Ocak söndürülür. Başka bir tencerenin dibine (fırında kızarmış, soyulmuş) kestaneler bombeli kısmı altta kalacak biçimde yerleştirilir. Üzerine haşlanmış, didilmiş tavuk onun üzerine havuçlu karışım eklenir. Pirinç ayrı bir kapta biraz diri olarak pişirilir. Sonra havuçlu karışımın üzerine konur, biraz daha pişirilir. Ve tencerenin genişliğine uygun servis tabağına ters çevrilerek konur!
Not: Pilavı pişirirken (pirinci ıslatmışsak) 4,5 bardak su kullanılır. İki bardak suyla pilav pişirilir. Ayrıca havuçlu, kestaneli, tavuklu karışımla pişirirken de 2,5 bardak su kullanılır.
Afiyetle yenir!
Bugün hem keyif yaptım hem de gelişim raporlarını hazırladım. Haftaya kadar başka öğrenciler gelirse onlara da hazırlayacağım. Sonra da gelişim raporlarını e-okul'a gireceğim. Her neyse akşam yemeğimizi yedik, aradan zaman geçti, ben birden instagram'da diyetisyen Andaç Yeşilyurt'un paylaştığı unsuz sufle tarifini yapmaya giriştim. Çok kolay ve çok lezzetli, en kısa zamanda sizlerle paylaşacağım. Unsuz olması hiç eksiklik değil ve çok güzel kabardı. Sevgili dostlarım en kısa zamanda yeniden görüşmek dileğiyle.
Merhaba sevgili dostlarım nasılsınız? Dilerim çok iyisinizdir. Biz iyiyiz. Ben yine çok uzun zamandır sizlerle tarif paylaşmıyorum. Sırada Güldal ablamın yapacağı kestaneli pilavla birlikte dört tane tarif var. Cuma gününü iple çekiyoruz.Ben bu yeni yıl kutlamasında annemden krem karamel yapmasını rica ettim. Annem de beni kırmadı ve bugün yaptı. Fırın kabında yaptığı için blogumda gezinti yaptım ve krem karamel kabında yapmış olduğu fotoğrafı buldum. Tarife geçiyorum.
Malzemeler:
Krem için:
·
6 adet yumurta
·
1 su bardağı toz şeker
·
1 paket vanilya
·
1 litre süt
Karamel için:
·
1 su bardağı şeker
·
6-7 yemek kaşığı su
Yapılışı:
1.
Öncelikle küçük bir teflon tavaya karamel için şeker ve su konur.
2.
Tava ocağın büyük gözüne yerleştirilir ve yüksek ateşte şeker suyunu çekip
rengi koyulaşana kadar pişirilir.
3.
Dikkat edilmesi gereken karamelin rengi çok koyulaşmadan ocaktan almaktır,
çünkü siz farketmeden karamel yanabilir.
4.
Ocaktan alınan akışkan karamel hiç vakit kaybetmeden kaplara eşit olarak
dağıtılır. (Soğurutsanız karamel kristalleşir ve akmaz)
5.
Derin ve geniş bir kapta oda sıcaklığında yumurtalar ve şeker yoğunlaşana
ve köpürene kadar çırpılır.
6.
İçine 1 paket vanilya ilave edilir ve 2 dk. daha çırpmaya devam edilir.
7.
Yumurtalı karışıma süt eklenerek ve yüksek devirde çırpma işlemine 3-4 dk.
devam edilir.
8.
Mikser kullandığınız için yumurtalar aşırı şekilde kabaracak (Aman bu ne
biçim tarif 50 kişilik krem karamel çıkar bundan demeyin :) ) Üzerinde biriken
köpükleri sıvı karışım görünene ve köpük tamamen temizlenene kadar kepçe ile
alın.
9.
Karamel koyduğunuz kaplara bölüştürün.
10.
Fırını 175 dereceye ayarlayın ve ısıtın, ocakta su kaynatın.
11.
Borcam yada başka bir fırın kabına karamel kaplarını yerleştirin.
12.
Sıcak suyu borcama kapların yarısına gelecek şekilde dökün ve fırına verin.
13.
Üzerileri kızarana kadar pişirin.
14.
Kaplarından çıkartarak ılınmasını bekleyin ve buzdolabına alın.
15.
Yaklaşık 12 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Sevgili dostlarım yeniden buluşuncaya dek sevgiyle kalın.