26 Ağustos 2013

TİRAMİSU





Sevgili dostlarım yeniden merhaba! Annemin, Aytül ablamın  tirasimularını yedim.  Ama Güldal ablamın  tiramisusunu yemek yeni nasip oldu! Ablalarım ve annem oldukları için söylemiyorum ama üçünün de yaptığı enfesti! İlk fırsatta benim yaptığımı da yemek istediklerini belirttiler! İnşallah yapacağım! Şimdi size tiramisu tarifini vereceğim. Aslında yıllar önce blogumda annemin yaptığı tiramisunun  tarifini yayımlamıştım ama resimler çok bulanık çıkmıştı. O nedenle yeniden  sizlerle paylaşmaya  karar verdim! Çok uzattım evettt, tarifini veriyorummm!
Malzemeler:
1 adet kakaolu  kek tabanı
1 paket labne peyniri
½ kg süt
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
1 kupa nescafe (keki  ıslatmak için,  4 kesme şeker ile tatlandırılmış)
3 çorba kaşığı un
Üzeri için kakao
Yapılışı:
Kekin iki ayrı parçası bir kupa nescafe ile eşit miktarda ıslatılır, bir kenarda bekletilir. Ayrı bir kapta yumurta sarısı ile süt çırpılır, tencereye un ve toz şekeri koyup karıştırılır, üzerine yumurta karışımlı süt ilave edilir, ağır ateşte krema pişirilir, inmesine yakın labne ilave edilir, piştikten sonra kremanın bir miktarı kekin arasına geri kalanı kekin üzerine yayılır. Biraz soğuduktan sonra kakao serpilir.
Not: 1-Servise sunmadan bir gün öncesinde yayılması tavsiye edilir ( tiramisunun lezzetinin tam olarak oturması için)
2- Damak tadınıza göre  nescafe karışımının içerisine 2 çorba kaşığı baileys  ya da 1 çorba kaşığı konyak konulabilir.
Afiyetle yenir!
Yeniden buluşuncaya dek dostça kalın!

21 Ağustos 2013

Peynirli Ekmek


Sevgili dostlarım yeniden merhaba, affınıza sığınarak bu kadar kolay  bir tarifi paylaşıyorum, aramızda öğrenci arkadaşlarımız olabileceğini düşündüm açıkçası!
Hemen tarife geçiyorum!

Malzemeler:
100 gr beyaz peynir
1 tatlı kaşığı margarin
1 kırmızı biber
3-4 tane sivri biber
1 yumurta
biraz kara biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:
Biberler ince ince kesilir, tüm malzemeler karıştırılır, ekmeklerin üzerine sürülür. Orta dereceli fırında peynirler eriyene dek pişirilir.

Afiyetle yenir!














Mercimekli Poğaça

 Merhaba dostlarım, bugün mercimekli poğaça yaptık, onun tarifini vereceğim!Aslında pamuk poğaça tarifini kullandım, tarifi hatırlamanız için yeniden vereceğim! Bu arada umarım keyfiniz yerindedir, umarım iyisinizdir!

Tarife geçelim mi?

Pamuk Poğaça

Malzemeler (hamuru için)
 1 su bard. ılık süt
 1 su bardağı ılık su
 1 su bard. sıvıyağ
 5 çorba kaşığı şeker (ben 2 kaşık şeker koydum)
 1 çorba  kaşığı tuz
 1 paket instant maya
 Aldığı kadar un

Üzeri için:
1 yumurta, çöreotu

İçi için:
1 su bard. haşlanmış yeşil mercimek
2 orta boy kuru soğan
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
1- Hamur malzemeleri karıştırılır, yoğrulur, un az gelirse yavaş yavaş eklenir. Mayalanmaya bırakılır.
2- 2 soğan sıvıyağda kavrulur. Yeşil mercimek eklenir, 2-3 dk. pişirilip ocağın altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.
3-Poğaça şekillendirilir, 30-35 dk. kadar dinlenmeye bırakılır.
4- Üzerine yumurta sürülür, çöreotu serpilir, 180 C fırında 30-35 dk.  pişirilir.

Afiyetle yenir!

Yeniden buluşuncaya dek dostça kalın!






12 Ağustos 2013

Ablam Usulü Çiğ Börek

 Sevgili dostlarım merhaba! Ablamla, annemle ve yeğenimle oynadığımız okey oyununda yenildik. Bu yüzden ablamla ben mutfağa girdik ve çiğ börek yaptık.  Ablam hamuru yoğurdu, harcı hazırladı. Ben kıyma koyup    böreklerin üzerlerini kapattım, annem de bize kızartma aşamasında yardımcı oldu kazanan taraf olduğu halde!Hepimizin eli değdiği için de çok çok lezzetli bir çiğ börek oldu, mütevazi olamayacağım, çok           üzgünüm!.)))

 
Tarife geçelim mi?

Malzemeler (6 kişilik)
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Su
2 orta boy kuru soğan
500 gr kıyma
1 tatlı kaşığı tuz (kıyma için)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı su
Kızartmak için ayçiçek yağı

Yapılışı:
Un, tuz ve suyu bir kapta karıştırıp yumuşak bir hamur hazırlayın.  Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. Kıyma, tuz, karabiber ve su ekleyip karıştırın. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Yaklaşık 20 cm çapında açın. Hamurun yarısına kıymayı ince bir tabaka olacak biçimde yayın. Diğer tarafını üzerine kapatıp kenarlarını parmak uçlarınızla basstırın. Kızgın ayçiçeği yağında her iki yüzünü de kızartın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun! :)))                               








10 Ağustos 2013

Erikli Bomba

 Sevgili dostlarım merhaba,bayramınız kutlu olsun! Umarım bayramınız keyifli geçiyordur. Biz hem dinleniyoruz hem de sevdiklerimizle birlikte oluyoruz! Bayramın birinci günü ablamlar bizdeydi, bugün de arkadaşlarla görüşeceğiz! Ben, bayram için erikli bomba yaptım. Anjelik erik kullandım, siz siz olun mürdüm eriğinden vazgeçmeyin. Benim yaptıklarım kocaman oldu, tam bir porsiyonluk.

Tarife geçelim mi?


Malzemeler
Hamuru için
250 gram margarin
1 çorba kaşıgı yogurt
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı şeker
3 su bardagı un
1 çay kaşıgı vanilya
1 adet limon rendesi
İçi için
15 adet kırmızı ve olgun erik
200 gr ceviz
üzerine
pudra şekeri
Yapılışı
1- 3 su bardagı un ve 1 paket kabartma tozu düz bir zemine elenerek alınır ve ortası hamur şeklinde açılır.
2- İçine 250 gram oda sıcaklıgında bırakılmış ve küp küp kesilmiş margarin,1 çorba kaşıgı yogurt,1 adet limon rendesi,1 kahve fincanı şeker ve 1 çay kaşıgı vanilya konulur.
3-Malzemeler iyice karıştırılır.Kulak memesi yumuşaklıgında bir hamur elde edilir
. 4-Hamurdan erik büyüklügünde parçalar koparılır, çekiştirilerek açılır.
15 adet erigin çekirdeklerini çıkarılır. Eriklerin içine ceviz içi doldurulur. Elde şekillendirilen hamurla eriklerin üzerini iyice kaplanır.Tüm kurabiyeler bir tepsiye yerleştirilerek 150 derecelik fırında 25 dakika pişirilir.Fırından çıkardıktan sonra üzeri pudra şekeri ile süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun!


*Ben, anjelik erik kullandığım için malzemeyi iki katına çıkarmak zorunda kaldım!

Yeniden görüşünceye dek dostça kalın!







8 Ağustos 2013

Şeker Bayramınız Kutlu Olsun!

Şeker kız Candy ile şeker tadında bir bayram geçirmeniz dileğiyle!

5 Ağustos 2013

Etli Biber Dolması



Sevgili dostlarım merhaba! Ben halen tatil rehaveti sürdürüyorum! Gitmeme günler kaldı,buna rağmen keyfim yerinde, umarım sizin de öyledir!
Dün mutfağa girip etli biber dolması yaptım, tarifini vereceğim, neden mi çünkü aramızda öğrenci arkadaşlarımız olabilir! Tarife geçiyorum.

Malzemeler:
400 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı bulgur (pilavlık bulgur)
2 orta boy soğan
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı salça
1 büyük domates
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Arzuya göre 1 tatlı kaşığı pul biber
16-18 adet dolmalık biber
 Yapılışı:
Dolmalık biberler temizlenir, yıkanır, kurumaya bırakılır. Soğan ve domates doğrandıktan sonra tüm malzemeler karıştırılarak bir harç oluşturulur. Oluşturulan harç dolmalık biberlerin içine doldurulur.
Biberler tencereye yerleştirilir. 1,5 su bardağı su konularak açık ateşte kaynayana dek pişirilir.
Kaynadıktan sonra altı kısılarak 20-25 dk. pişirilir. Yanına da cacık ne iyi gider!;)))
Afiyetle yenir! Dostça kalın!