17 Eylül 2012

Sımsıcacık Kitaplar

Evlilik partisindeki pasta piyangosu sayesinde pastanın içine yerleştirilmiş her tılsım, onu çeken kişiye kaderini değiştirmesi için ihtiyacı olan yardımı bahşedecektir. Nic kendisinin ve iki arkadaşının hangi tılsımı çekeceğini kontrol etmek için elinden geleni yapar. Ancak tılsımlar gizemli bir şekilde Nic'in ayarladığı konumdan kayar ve üç genç kadının tüm planları suya düşer.

Bu kitap hayatınızı renklendirecek ve yüzünüzde kocaman bir gülümseme yaratacak. Son sayfaya gelmeyi hiç istemeyeceksiniz…


 Küçük düşleri, büyük umutları ve dostlukları yeşertmeye çalışan hayatın içinden üç kadın ve onların inanılmaz hikâyeleri...
  

İnsanı karmaşaya sürükleyen deli dolu bir ailenin ferdi olsaydınız ne yapardınız ?

Hayat bazen asansörün kat numaraları kadar düzenli olmayabilir..

Elizabeth Kellynin insanı kahkahaya boğacak kadar esprili ve akılcı bir dille kaleme aldığı, dram ve komedinin bir arada sunulduğu Benim Çılgın Ailem, aile bağlarını iyileştirmeye ve güçlendirmeye yönelik, affetmeyi ve affedilmeyi öğreten büyüleyici bir roman.

Güçlü bir mizah anlayışına sahip bu roman, birlikte yaşamayı hayal bile edemeyeceğiniz ama bir o kadar da hikâyelerini merak edeceğiniz insanlarla dolu.
The Washington Post


* "Benim Çılgın Ailem" kitabını biricik yeğenim İlayda bana hediye etti. Bu yüzden bu kitap benim için iki kat daha değerli! 

* "Küçük Düşler Büyük Umutlar" kitabını da Cumartesi günü Uzunköprü'de, ben kendime hediye ettim!

Yeniden görüşmek dileğiyle!

4 Eylül 2012

ELMALI PAY


Merhabalar! Biz, Uzunköprü'ye geldik, evi yerleştirdik. Güldal ablam ve İloş'um da bizi getirdiler. Sonra da dün döndüler! Şimdiden özledik onları!
Elmalı tart, Uzuköprü'ye gelmeden önce uygulamış olduğum bir tarifti. Orjinali erikli pay. Boyut Yayınları'nın "Lezzet Saati" kitabından. İlk olarak erikli olanı denedim ama elmalısı daha başarılı oldu. Bir dahaki sefere böğürtlenli yapacağım. Hamuru çok pratik, çok çok başarılı.
Hemen tarifini veriyorum.

  Pay Hamuru:

1 su bardağından biraz fazla un

150 gr margarin

1/2 su bardağı toz şeker

Üzerini süslemek için:

pudra şekeri

4 elma (soyulup çok ta ince olmayacak biçimde dilimlenir)

ya da 10-12 adet erik (ortadan ikiye bölünüp iç kısımları hamura gelecek biçimde yerleştirilir)

* Ben, hamura bir de vanilya ekledim, çok güzel koku verdi, öneririm!

En kısa zamanda görüşmek dileğiyle! Dostça kalın!


25 Ağustos 2012

Kitap-Kahve Keyfi


Merhaba sevgili dostlarım! Bugün yine kitap-kahve keyfi yaptım. Bu keyfi de sizlerle paylaşmak istedim. Çilekli ve hafif frappemi içerken kitap okumak çok zevkliydi doğrusu!


Holly aşk ve iş hayatında yaşadığı sorunlardan kaçmak için bir sığınak gibi gördüğü Mavi Yengeç Adasındaki Aşk Tanrıçasının Yemek Okulunu işleten büyükannesinin yanına döner. Kısa süre sonra çok sevdiği büyükannesinin ölümüyle ona sunulan yeni hayata sımsıkı sarılır. Fal bakma yeteneği ve muhteşem yemekleriyle adada oldukça ün yapmış büyükannesinin bu mirası Hollynin tutunacağı güçlü bir dal gibidir. Bu görev aynı zamanda büyük bir sorumluluğu da beraberinde getirir ada halkına umut dağıtıp yaşam gücü veren Aşk Tanrıçasının Yemek Okulunu ayakta tutmak zorundadır. Bu konuda yeteri kadar tecrübesi olmayan Hollynin elinde ona yol gösterecek iki şey vardır büyükannesinin dilek ve hatıralarla yarattığı muhteşem yemeklerle dolu tarif defteri ile masalsı bir geçmişe ışık tutan günlüğü..

Kitabı severek okumanız dileğiyle, dostça kalın!

21 Ağustos 2012

Bayram Kaçamağı

 Bugün bir kaçamak yaptım. Kahve Dünyası'na gidip kendime kocaman bir bardak karamelli frappe ısmarladım. Tadı çok çok güzeldi ama bana sert geldi. Çilekli frappeleri çok daha hafif! Frappemi içerken bir yandan da kitabımı okudum. Kitap-kahve buluşması oldu kısacası! Çok ta keyif verdi bana!
Şu an'da okumakta olduğum kitabı da siz dostlarımla paylaşmaktan mutluluk duyuyorum her zamanki gibi!


Geçmişte yaşadıklarım bana şunu öğretti: Hepimiz bu dünyaya, hayatımızı en iyi şekilde yaşamak için geliyoruz ve inanın bana, hayat saklanarak, umutsuzluklarla, pişmanlıklarla harcanamayacak kadar kısa. Dertler ve sıkıntılarla boğuşurken her gün, bir öncekinin aynısı gibi görünmeye başlıyor. Oysaki her yeni gün kendi mucizelerini de beraberinde getiriyor. Hem de en beklenmedik anlarda...

Doğduğumuz andan itibaren hepimize birer yumak iplik veriliyor; bundan mutluluğun desenlerini örmek ise bizim elimizde…


Önümüzdeki hafta Perşembe günü hayırlısıyla Uzunköprü yolcusuyuz! Hem heyecan duyuyorum hem de sevdiklerimi, memleketimi her istediğimde göremeyeceğim için burukluk hissediyorum! Annem de bana "insan doğduğu değil doyduğu yerdedir" diyor.

Yeniden görüşünceye dek sevgiyle kalın!

17 Ağustos 2012

Nice Mutlu Bayramlara

Sevdiklerinizle şeker tadında, sağlıklı, umutlu, neşe dolu nice bayramlar geçirmeniz dileğiyle! Sevgiyle kalın!

13 Ağustos 2012

Fırında Sandal Kabak

Merhaba dostlarım, günler koşuşturmaca içersinde geçiyor. 18 gün sonra Uzunköprü'ye gideceğiz, çok az kaldı işte! Allah, hepimize sağlık ve koşturma gücü versin!
Tarif, Turkcell'in hanımlar klübünden, biz de merak edip denedik. Ana yemek değil de iyi bir aperatif olabilir.

Tarife gelince:

4 kabak

250 gr lor peyniri

dereotu

2 çorba kaşığı sıvıyağ

Tuz

Yapılışı:

Kabaklar soyulup boylamasına ikiye bölünür.Çekirdekli kısımları temizlenir.Kaynayan suya atılıp 5 dk. haşlanır. Fırın kabına alınır.
Diğer yanda lor peyniri, dereotu, sıvıyağ ve tuz iyice karıştırılır.Hazırlanan bu harç kabakların içlerine doldurulur. Fırında 30 dk. pişirilir.
Afiyetle yenir!

En kısa zamanda yeniden görüşmek dileğiyle, dostça kalın!



7 Ağustos 2012

Depodan İstifno Otu Salatası

 Merhaba, bugün, geçen yıl yaptığımız istifno otu salatası tarifini yeniden yayımlıyorum!
Yapılışı:
İstifno otlarının sadece yaprakları kullanılır. Yapraklar saplardan ayrılır, yıkanır, biraz tuz ilavesiyle yaklaşık 20 dk kadar haşlanır. Süzgece alınır.Süzüldükten sonra bir kaba alınarak bol limon, tuz, sızma yağ ile karıştırılarak servis yapılır. Arzu edilirse sarımsaklı yoğurt ile de servis yapılabilir.
Tadı muhteşem! Mutlaka denemenizi öneririm!
Yeniden görüşmek dileğiyle!