20 Haziran 2012
Rotasyon Piyangosu Vurdu
Bir
sene sonra İstanbul'a atama istemeyi beklerken Pazartesi günü sürpriz bir haber
aldım. Rotasyon piyangosu vurdu. Uzunköprü'ye atamam çıktı. Üç yıl
burada olacağım. Uzunköprü, İpsala'ya göre daha hareketli, cıvıl cıvıl.
İpsala'dan alacağımı aldım, kadrolu oldum, adaylığım kalktı. Şimdi veda etme zamanı. Hayırlısı olsun bakalım!
12 Haziran 2012
Meyveli ve Sütlü İrmik Tatlısı
Merhaba Sevgili Dostlarım, bugün irmik tatlısı ile yanınızda yer alıyorum! Nasılsınız, dilerim keyfiniz yerindedir!
Öğrenciler tatile girdi ama biz öğretmenler ayın 29'una kadar seminerlerdeyiz. 29'unu iple çekiyorum, İstanbul'a dönebilmek için! Şimdi tarife geçiyorum.
İrmik Tatlısı
Malzemeler:
1 litre süt
10 çorba kaşığı irmik
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Dilediğiniz bir meyve
Yapılışı:
İrmik, şeker, süt kaynayıncaya dek karıştırılır. Kaynamaya başlayınca ocak kısılır, bir beş altı daha pişirilir, vanilya eklenir. Tatlı ocaktan alınır. Dikdörtgen bir kaba boşaltılır. Soğuyunca istenilen bir meyve ile servis yapılır.
Afiyetle yenir!
Yeniden görüşünceye dek dostça kalın!
Öğrenciler tatile girdi ama biz öğretmenler ayın 29'una kadar seminerlerdeyiz. 29'unu iple çekiyorum, İstanbul'a dönebilmek için! Şimdi tarife geçiyorum.
İrmik Tatlısı
Malzemeler:
1 litre süt
10 çorba kaşığı irmik
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Dilediğiniz bir meyve
Yapılışı:
İrmik, şeker, süt kaynayıncaya dek karıştırılır. Kaynamaya başlayınca ocak kısılır, bir beş altı daha pişirilir, vanilya eklenir. Tatlı ocaktan alınır. Dikdörtgen bir kaba boşaltılır. Soğuyunca istenilen bir meyve ile servis yapılır.
Afiyetle yenir!
Yeniden görüşünceye dek dostça kalın!
10 Haziran 2012
Blogum 6 Yaşında
Blogum bugün 6 yaşına girdi! Siz dostlarımla uzun soluklu paylaşımlar dileğiyle!
Ayrıca bir kutlama daha var, ALES'i kazandım. Seneye İstanbul'uma atanıp master yapmayı iple çekiyorum dostlarım!
2 Haziran 2012
22 Mayıs 2012
Geliştiren Kitaplar
Nevzat Tarhan, doğru zamanda doğru duyguları ön plana çıkarma ve
duyguları eğitme ve yönetme yeteneği olarak özetleyebileceğimiz duygusal
zekâyı bilimsel verileri ve tarihsel birikimi göz önüne alarak yeniden
gündemimize sokuyor. Tarihsel olarak doğu kökenli kavramlar olan kendi
çıkarına ters düşse bile adaletten vazgeçmemek, gerektiğinde gücü terk
edebilmek, erdem sahibi olmayı önemsemek gibi değerler kitapta yeniden
kazanılan gelenekler olarak anlatılıyor. Tarhan bir anlamda duygusal
zekâyı doğunun ve batının değerleriyle yeniden yorumluyor. Zaten yazara
göre, kitabın amacı da; insana duygularının kökenini anlatıp kendi
kendisini yönlendirmesini sağlamak.
*Ben şimdi bu kitabı çok zevk alarak okuyorum. Okumanızı öneririm. Ayrıca çok ta güzel testler var!

*İkinci olarak bu kitabı okuyacağım! Okumanız önerilir çünkü fazlaca methini duydum ve okudum!
Yeniden buluşuncaya dek dostça kalın!
19 Mayıs 2012
Depodan Üzümlü Cheseecake
En
kısa zamanda çilekli cheseecake tarifiyle burada olacağım dostlarım!
Bizim işler çok yoğun, Pazartesi günü sergimiz, 31'inde de şenliğimiz
var! Onları atlatırsak zaten bir hafta sonrasında da okullar kapanıyor!
Gerekli Malzeme
1,5 paket yulaflı bisküvi
100 gr eritilmiş tereyağ
150 gr labne peyniri
300 gr çırpılmış krem şanti
2 yumurta sarısı
2 paket tart jölesi
80 gr toz şeker
200 gr beyaz üzüm (çilek, kivi, vb,...)
Yapılışı:
4- Yumurta sarıları ayrı bir kapta toz şekerle çırpılarak kabartılır. Diğer karışım eklenip yedirilir. Tart jölesi, iki çay bardağı su konularak kaynatılır. Ilınınca karışıma eklenip hızlıca karıştırılır. Bisküvinin üzerine yayılır. Derin dondurucuda 2 saat bekletilir.
100 gr eritilmiş tereyağ
150 gr labne peyniri
300 gr çırpılmış krem şanti
2 yumurta sarısı
2 paket tart jölesi
80 gr toz şeker
200 gr beyaz üzüm (çilek, kivi, vb,...)
Yapılışı:
1- Bisküviler, rondoya konur, toz haline getirilir.
2- Margarin eritilir, toz haline getirilmiş
bisküvilere yedirilir. Bisküviler, 18-20 cm çapında bir kelepçeli kalıbın
tabanına sıkıca yayılır. 30 dk. boyunca buzdolabında tutulur.
3- Labne peyniri bir kaba alınır, mikser ile
çırpılır. Çırpılmış krem şanti eklenip çırpılarak peynire yedirilir.4- Yumurta sarıları ayrı bir kapta toz şekerle çırpılarak kabartılır. Diğer karışım eklenip yedirilir. Tart jölesi, iki çay bardağı su konularak kaynatılır. Ilınınca karışıma eklenip hızlıca karıştırılır. Bisküvinin üzerine yayılır. Derin dondurucuda 2 saat bekletilir.
4- Servisten yarım saat kadar önce buzluktan
çıkarılır. Kek, çember kalıptan çıkarılacak kadar çözüldükten sonra
kalıptan
dikkatlice çıkarılır, servis tabağına alınır, üzeri dilediğiniz şekilde
çikolata sos ya da meyvelerle süslenir. Üçgen dilimler halinde kesilip
soğuk
olarak servis edilir.
Afiyet olsun!
İlk fırsatta görüşmek dileğiyle dostça kalın!
13 Mayıs 2012
Anne
Sevgin bir başkadır içimde
Her yerde anar yanarım anne Sevgiyi sende buldum anne Özlem,şefkat,merhamet sendedir anne İçimde bir başkadır senin yerin anne Kederde ve sevinçte yarensin anne Hayat bir başka tatlıdır seninle anne Kanat geren,aman diyen sensin anne Kelimeler seni anlatmaya yetmiyor anne Sevgin ancak hissedilerek anlaşılır anne Senin kadar biz de yansak denizi ateş alır anne Aman diyen,yavrum diyen sensin anne Sen ancak bizim için yaşarsın anne Karşılık beklemez,her şeyi verirsin anne Keşke insan kıymet bilse anne Umut veren,his veren sensin anne |
Ali Koç |
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)