7 Temmuz 2011

Üzümlü Chaeseecake


Selam dostlarım, bugün depodan çok sevdiğim bir tarife yer vermek istedim! Tatil mi, devam ediyor!

Üzümlü Chaseecake

Gerekli Malzeme

1,5 paket yulaflı bisküvi

100 gr eritilmiş tereyağ

150 gr labne peyniri

300 gr çırpılmış krem şanti

2 yumurta sarısı

2 paket tart jölesi

80 gr toz şeker

200 gr beyaz üzüm (çilek, kivi, vb,...)

Yapılışı:

1- Bisküviler, rondoya konur, toz haline getirilir.

2- Margarin eritilir, toz haline getirilmiş bisküvilere yedirilir. Bisküviler, 18-20 cm çapında bir kelepçeli kalıbın tabanına sıkıca yayılır. 30 dk. boyunca buzdolabında tutulur.

3- Labne peyniri bir kaba alınır, mikser ile çırpılır. Çırpılmış krem şanti eklenip çırpılarak peynire yedirilir.

4- Yumurta sarıları ayrı bir kapta toz şekerle çırpılarak kabartılır. Diğer karışım eklenip yedirilir. Tart jölesi, iki çay bardağı su konularak kaynatılır. Ilınınca karışıma eklenip hızlıca karıştırılır. Bisküvinin üzerine yayılır. Derin dondurucuda 2 saat bekletilir.

4- Servisten yarım saat kadar önce buzluktan çıkarılır. Kek, çember kalıptan çıkarılacak kadar çözüldükten sonra kalıptan dikkatlice çıkarılır, servis tabağına alınır, üzeri dilediğiniz şekilde çikolata sos ya da meyvelerle süslenir. Üçgen dilimler halinde kesilip soğuk olarak servis edilir.

Afiyetle Yenir!

Yeniden buluşana dek sevgiyle kalın!

5 Temmuz 2011

Ayvalık Günleri


Merhaba dostlarım! Nihayet okullar bitti, annemle ben de soluğu Ayvalık'ta aldık. Bir süre buradayız! Ben, zaman zaman sizlerle buraya ait paylaşımlarda bulunacağım!
Ayvalık'ımın otları, kökleri buna dahil! İlk paylaşımımız İstifno otu ile yapılan salata. Tarifine gelelim.

İstifno Otu Salatası

İstifno otlarının sadece yaprakları kullanılır. Yapraklar saplardan ayrılır, yıkanır, biraz tuz ilavesiyle yaklaşık 20 dk kadar haşlanır. Süzgece alınır.Süzüldükten sonra bir kaba alınarak bol limon, tuz, sızma yağ ile karıştırılarak servis yapılır. Arzu edilirse sarımsaklı yoğurt ile de servis yapılabilir.
Tadı mı muhteşem! Mutlaka denemenizi öneririm!
Günlerimizi deniz keyfi yaparak geçiriyoruz! En son dört yıl önce buraya geldik. Nice zamandır buraya gelme hayaliyle yanıp tutuşuyordum. İnşallah bir gün burada görev yapabilirim! Burada deniz, huzur, mutluluk var!Yeni paylaşımlarda bulunmak üzere şimdilik dostça kalın!

26 Haziran 2011

Ne Kedisiz Ne Kitapsız


İstanbul'a annemle döndüğümüzden beri son üç gündür çok yoğunduk. Nihayet bugün dinlenebiliyoruz!
Evet, Misi hanım, yastık devirip üzerine yaslanmayı,yatmayı çok seviyor!


İpsala'dan dönmeden önce tatilde okumak üzere kütüphaneden birbirinden güzel dört tane kitap seçip aldım! (Nermin Bezmen'in "Kurt Seyt ve Shura" kitabını da ilk fırsatta edinmek istiyorum! Filmi de hazırlanma aşamasındaymış)Aldığım kitapları sizlerle paylaşmak istedim!Sizler de kitap önerilerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum!


Yeniden görüşmek üzere sevgiyle kalın!

19 Haziran 2011

Meyveli Yaz Pastası


Merhaba, bir süredir yeni tarif yayımlamadığım için depoya daldım, pastayı da oradan bulup aldım!


Tarife geçelim mi?

Meyveli Yaz Pastası

Malzemeler:

1 hazır kek tabanı (tercihinize göre sade ya da kakaolu, ben sade olanını aldım)

2 paket krem şanti (Dr. Oetker, çok hafif ve lezzetli)

1 su bard. süt (krem şanti için)

1 nescafe fincanı süt (Keki ıslatmak için)

Süslemek için dilediğinizi mevsim meyveleri

Yapılışı:

1- Kekin iki parçası da sütle ıslatılır.

2- 2 paket krem şanti 1 bard. süt ile çırpılarak hazırlanır.

3- Pastanın arasına krem şanti sürülür, yayılır, üzerine dilimlenmiş mevsim meyveleri konur. İkinci kat kekin alta gelen kısmı ıslatılmış olarak kremanın üzerine konur. Yeniden krem şanti sürülür, yayılır! Pastanın her tarafı krema ile kaplanır.

4- Pastanın üzerine yine mevsim meyveleri konur, servis edilinceye dek buzdolabında bekletilir.



Yeniden buluşmak üzere dostça kalın!

13 Haziran 2011

Şimdi Sevişme Vakti


Çıplak heykeller yapmalıyım.
Çırılçıplak heykeller
Nefis rüyalarınız için
Ey önümden geçen ak sakallı kasketli,
Yırtık mintanından adaleleri gözüken
Dilenci
Sana önce
Şiirlerin tadını
Aşkların tadını
Kitaplardan tattırmalıyım
Resimlerden duyurmalıyım, resimlerden...

Şu oğlan çocuğuna bak
Fırça sallıyor
Kokmuş manifaturacının ayağına
Dörtyüzbin tekliğinden
On kuruş verecek.

Seni satmam çocuğum
Dörtyüzbin tekliğe,
Ne güzel kaşların var
Ne güzel bileklerin
Hele ne ellerin var, ne ellerin.

Söylemeliyim,
Yok
Yok... meydanlarda bağırmalıyım.
Bu küçük
Güllerin buram buram tüttüğü
Anadolu şehri kahvesinde
Kiraz mevsiminin
Sevişme vakti olduğunu.

Resimler seyrettirmeli, şiirler okutturmalıyım
Baygınlık getiren şiirler
Kiraz mevsimi, kiraz
Küfelerle dolu Pazar.
Zambaklar geçiriyor bir kadın.
Bir kadın bir bakraç yoğurt götürüyor
Sallıyor boyacı çocuğu fırçasını
Belediye kahvesinde hâlâ o eski, o yalancı
O biçimsiz bizans şarkısı.

Sana nasıl bulsam, nasıl bilsem,
Nasıl etsem nasıl yapsam da
Meydanlarda bağırsam
Sokakbaşlarında sazımı çalsam
Anlatsam şu kiraz mevsiminin
Para kazanmak mevsimi değil
Sevişme vakti olduğunu...

Bir kere duyursam hele güzelliğini, tadını,
Sonra oturup hüngür hüngür ağlasam
Boşa geçirdiğim, bağırmadığım sustuğum günlere
Mezarımda bu güzel, uzun kaşlı boyacı çocuğunun
Oğlu bir şiir okusa
Karacaoğlan'dan
Orhan Veli'den
Yunus'tan, Yunus'tan...



Şimdi bu şiir kitabını okuyorum!

11 Haziran 2011

Tüm Bir Yaşam


Melih Kibar - Tüm Bir Yaşam hacihan

Can Dündar'ın, " Yüzyılın Aşkları" kitabından çok etkilendim. Kitaptaki son aşk öyküsü beni derinden etkiledi. Çiğdem Talu-Melih Kibar öyküsü!
İki üstün yetenekli değerli insanın yüreklerinin buluşmasının öyküsü bu! Bir yıl süren aşkın ardından yaşam boyu süren dostluğun, başarının öyküsü!
Hemen Melih Kibar albümleri indirdim. "Yadigar" albümünü önceki yılllarda edinmiştim.
" Saat Sabahın Dokuzu" adlı albümde, " Tüm bir yaşam" parçası var. Bugün kaçını kez dinledim, bilemiyorum!
Aynı albümde "Sessiz Veda" parçası var! O da Melih Kibar'ın Çiğdem Talu'ya vedası!

10 Haziran 2011

Blogum dolu dolu 5 yaşında


Blogum, bugün dolayısıyla 5 yaşını bitirdi. Altı'dan gün alacağız! Siz dostlarımla nice yıllara, nice paylaşımlara!