30 Kasım 2007

İşte Yeniden Kahve Ve Kitap Keyfi'nin Dayanılmaz Hafifliği Etkinliği!


Etkinliğe katılan sevgili dostlarım, arkadaşlarım yeniden merhaba!
Herkes hediyesini gönderebilmiştir, eline alabilmiştir umarım!
Biliyorsunuz ki en geç 20 Kasım'da hediyeler sahiplerini bulmuş olmalıydı!
Ama bir kaç gün önce hala hediyesi eline ulaşmamış arkadaşlar vardı, yoğunluktan dolayı ilgilenemedim!
Ama hala hediyesi eline geçmemiş olanlar varsa haber verirseniz hafta sonu dolayısıyla ilgilenebilirim!

Biliyorsunuz ki 10 Aralık'ta kitap ve kahve dostları, kendilerine gelen hediyeleri sitelerinde yayımlayacaklar!
Beni olumlu-olumsuz tüm gelişmelerden haberdar ederseniz çok mutlu olurum!
Yeniden görüşene dek sevgiyle, keyifle, hoşçakalın!

26 Kasım 2007

ESRA ÖZELLL!

Kevgir Aralık

Biliyorsunuz ki üç gün önce hepimiz sevgili Esra ile vedalaştık. Esra’nın Zerrin ile birlikte hazırladığı, tariflerinin dışında bize en güzel hediyesi Kevgir dergisi oldu. Kevgir Aralık sayısına kavuşmamıza da sayılı gün kaldı. Zerrin’in önerisiyle biz de istedik ki bu yeni sayı Esra’ya hediye gelsin. Onun sevdiği yemekler, onun kendi tarifleri bizim uygulamalarımız ile yeni sayıda yer alsın. Hüzünlü, mutsuz yazılar değil, mutlu, güzel anılarla dolu eğlenceli bir sayı olsun, Esra’yı gülümsetelim ve sevindirelim. Düşünün ki bu ona bir veda değil sürpriz hoş geldin hediyesi. Esra ile tanışmanızdan, komik anılarınızdan, yorumlaşmalarınızdan, paylaştıklarınızdan bahsedin. Fazla bir paylaşımınız olmadıysa da tarifini o kadar lezzetli pişirin ki anısız da olsa ondan bir aferin kapın.Önümüzde sadece 2 gün var. Bu iki gün içinde aşağıdaki listeden seçeceğiniz yemeği pişirip fotoğrafını da çekerek yazınızla birlikte “esraicin@gmail.com” adresine mail atın. Listedeki her kategoriden seçim yapabilirsiniz. Tariflere ulaşmak için başlıklara tıklayabilirsiniz.
Sizden tek ricam seçim yapınca yorum ile tercihinizi iletmeniz. İKİ seçim yapın ki biri sizden önce davrandıysa ikinci tercihiniz size verilsin. Yarın sabah 09.00 itibariyle kişiler ve yemekler listesi hazır olacak. Mail atmak için son gün ve saat de 29.11.2007 Perşembe akşam saat 21.00. Bu tarihten sonra gelecek mailler maalesef kabul edilmeyecek.Lütfen yandaki banner’ı sayfanıza koyarak herkesi bu faaliyetten haberdar edin ve detaylar için banner’a tıklamalarını rica edin.Haydi! Esra’ya yüreğindeki kocaman sevgisine layık olduğumuzu gösterelim.

25 Kasım 2007

#KAYNANA ÇATLATAN TARİFLER# ve BURÇİŞ'İN CHESEECAKESİ



Merhaba Sevgili Dostlarım,
Sevgili Komşumuz
  • Lale
  • 'nin çok esprili, eğlenceli etkinliği sayesinde biraradayız yine! Lale'ye bu güzel etkinliği düzenlediği, nefis tarifler, etkili sunumlar öğrenmemizi sağlayacağı için şimdiden çok çok teşekkür ediyorum!



    Bugün, Lale'nin etkinliği için mutfağa girdim, sitem için de çeşit çeşit tatlılar hazırladım ve çıktım. Tarif,benim uydurmam, okuduklarımdan bir derleme!Cheseecake ile etkinliğe katıldım!
    Soğuk algınlığına yakalandım, kendimi iyi hissettiğim bir anda işe giriştim ama şimdi iyice halsizlik çöktü!
    Şimdi iyiym ve gecikmeli olarak hemen tarifi veriyorum.

    Malzemeler:

    Pandispanya için:


    3 yumurta

    3 kahve fincanı un

    3 kahve fincanı toz şeker

    Kreması İçin:

    200 gr Labne Peynir

    200 gr süt kreması

    1 paket tart jölesi

    2 çorba kaşığı kadar toz şeker

    Dövülmüş Antep Fıstığı ya da arzu ettiğiniz meyveyle, meyve sosuyla da süsleyebilirsiniz. Ben, dışarı çıkmamak evimdeki malzemeleri kullandım.

    Yapılışı:

    1- Yumurtanın sarısı ve beyazı ayrı ayrı çırpılıp karıştırılır.

    2-Elenmiş un, karışıma katılır,yağlı kağıt kaplı kalıba dökülür (ben, silikon kalıpta deneme yaptım, pişman olmadım).

    3- Pandispanya orta ısıdaki fırında yaklaşık 15-20 dk. süteyle pişirilir. Piştikten sonra fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır.

    4- Tart jölesi bir buçuk çay bardağı su ile karıştırılarak pişirilir. Kabarmaya başlayınca ocaktan alınır, bir buçuk çay bardağı soğuk su eklenir. Karıştırılır. Soğumaya bırakılır.

    5- Labne peyniri, toz şeker ve krema bir kapta mikserle çırpılır. Soğuyan jöle, karışıma eklenir. Karıştırılır. Pandispanyanın üzerine hazırlanan karışım boşaltılır.
    Cheseecake, istenildiği gibi süslenir. Buzdolabına konur. Dinlendirilir. Daha sonra da afiyetle yenir!

    24 Kasım 2007

    Başöğretmenimizi Saygıyla Anıyoruz!


    Başöğretmenimiz Atatürk'ü bu gün bir kez daha saygıyla anıyorum!
    Ben, Atatürkçü bir ailede yetiştim, büyüdüm! Ben de Atatürkçüyüm!
    Bu yüzden Atatürk'ün bize armağanlarını, kazandırdıklarını dile getirirken, yazıya dökerken itiraz edenleri, onu ilahlaştırdığımızı söyleyenleri, yazanları anlamam mümkün değil! Atatürk sevgimiz, birilerini fena halde rahatsız ediyor,içlerini büyük bir huzursuzluk kaplıyor. Bizleri yermekle, eleştirmekle yetinmek durumunda kalıyorlar! Atatürk sevgimizi yok edemiyorlar çünkü! Kimin buna gücü yeter ki?
    Neyse, ben Atatürk sevgimizi daha da arttıran çok değerli bir öğretmenden söz etmek istiyorum!
    Ortaokulda okurken bir Türkçe Öğretmenimiz vardı, bir daha öyle bir öğretmenim olmadı!
    Çok çok değerli, saygıyla andığım öğretmenlerimden Yücel Caniklioğlu, Atatürk'ten gözleri dolarak söz ederdi!
    Onun Atatürk sevgisi, biz öğrencilerini çok etkiledi, Ata'mızı bir kaç kat daha fazla sevdik!
    Yalnızca bir yıl öğretmenim oldu! Ama o bir yıl on yıla bedel oldu!
    Eminim ki hepimiz saygıyla andığımız, yaşadığımız sürece anmayı sürdüreceğimiz öğretmenlere sahip olduk!
    Başta, Yücel Caniklioğlu üzere tüm öğretmenlerimin ve öğretmen arkadaşlarımın Öğretmenler Günü'nü sevgiyle ve saygıyla kutluyorum!

    18 Kasım 2007

    YE#28 Geleneksel Kış Hazırlıkları Etkinliği



    Bu ay birbirinden güzel iki etkinlik düzenlendi. Biri kış hazırlıklarıyla ilgili, Sevgili
  • mahzunprenses
  • ’in düzenlemiş olduğu YE#28 Geleneksel Kış Hazırlıkları Etkinliği,diğeri de Sevgili
  • Lale
  • ‘nin düzenlemiş olduğu, esprili bir isme sahip olan “Kaynana Çatlatan Tarifler”! Sevgili Komşularıma, bu kadar güzel etkinlikler düzenledikleri için teşekkür ediyorum!
    Sevgili Mahzun Prenses, çok anlamlı, çok zevkli, zahmetli bir etkinlik düzenledin, ellerine sağlık! Kış için ne kadar çok hazırlıklar yapılıyor, salçalar, erişteler, turşular, tarhanalar, tükenmezler, reçeller, pekmezler, pestiller,…
    Biz, annişin iki birbirinden lezzetli tarifiyle etkinliğe katılıyoruz!Karışık Turşu ve Erik Reçeli (Reçel tarifi, Ayvalık
  • kelebek-pension
  • ’un Zarif Sahibesi Çiğdem Hanım’a aittir)
    Aslında, annişim, turşu kurar kurmaz ben resimlerini çekmiştim ama eski bilgisayarımın azizliğine uğradım, her ne kadar kaydetsem de resimlerimin bazıları silindi. Bana da iki kavanoz turşudan birini yayımlamak düştü!



    Karışık Turşu

    Malzemeler:

    5-6 yeşil domates
    4-5 tane acur
    7-8 tane salatalık
    5-6 tane kelek kavun
    5-6 tane kırmızı biber
    8-10 tane sivri biber
    2 baş sarımsak
    1 şişe elma sirkesi
    1 şişe üzüm sirkesi
    Yaklaşık 10 çorba kaşığı tuz

    Hazırlanışı:

    1- Sebzeler yıkanır. İstenildiği biçimde kesilir.
    2- Biberler bıçakla delinir.
    3-Sebzelerin hepsi kavanozlara yerleştirilir.
    4- Sarımsaklar soyulur, ikiye, üçe bölünerek yerleştirilir.
    5- Sirke, tuz, 1 bardak su ilavesiyle tuz iyice eriyene dek karıştırılır. Kavanozlara pay edilir. Kavanozlar sıkıca kapatılır.
    6- Kavanozların en üstüne de kereviz yaprağı konur.
    Annişin Notu:
    Serin yerde 1 ayda,
    Sıcak ortamda 15-20 günde turşunuz hazır olur.




    Kırmızı Erik Reçeli




    Malzemeler:

    1 kg mürdüm eriği
    750 gr toz şeker
    1 kabuk tarçın
    7-8 tane karanfil (Tarçın ve karanfil, reçel piştikten sonra alınır)

    Hazırlanışı:

    Erikler yıkanır, yarım ay biçiminde doğranır. Tencereye konur. Üzerine şeker eklenir. Tarçın ve karanfil konulur. Tencere ocağa yerleştirilir. Kısık ateşte yaklaşık 45 dk. pişirilir. Oluşan köpükler üzerinden alınır.
    45. dk. sonra birkaç damla limon suyu eklenir. Tencere ocaktan alınır.

    Not: Reçel, piştikten sonra tarçın ve karanfil içinden çıkarılır. Reçel soğumaya bırakılır. Daha sonra kavanozlara yerleştirilir.

    Çiğdem Hanım’ın yaptığı Erik Reçeli’ni, kaldığımız süre içersinde annişle her sabah kahvaltıda iştahla yedik. Çiğdem Hanım’a, nefis reçel tarifini bizlerle paylaştığı için buradan bir kez daha teşekkür ediyorum!



    Sevgili Arkadaşlar, yeniden buluşcuncaya dek şimdilik hoşçakalın!

    17 Kasım 2007

    Yüreğimin İnkar Etmediği Yer, Ayvalık!



    "İnsan, yüreğinin inkar etmediği yere aittir."

    Richard Bach



    Selam Arkadaşlar, bugün sakin, keyifli bir gün geçirdim. Komşum, arkadaşım Dilek, akşamüstü oğluyla kahve içmeye geldi.
    Daha sonra dört gün boyunca kaldığımız Ayvalık'taki Kelebek Pansiyon'un sahibesi Çiğdem Hanım ile konuştuk,ne kadar iyi bir dost kazanmışız! İnsan,dostlarından ne kadar uzak ta olsa konuştuğu, buluştuğu zaman aynı sıcaklıkla bıraktığı yerden devam ediyor!
    Bir çok yenilikten söz etti, yeri geldikçe burada sizlerle bu yenilikleri paylaşacağım!
    Pansiyonu dış cephesini değiştirmekle uğraşıyorlarmış, mavi-beyaz tam tipik, sevimli bir Rum Evi görünümünde olacağını müjdeledi! Şimdiden, pansiyonun yeni halini göreceğim zamanı iple çekiyorum!
    İşte, Ayvalık, benim olmak istediğim yer, bir gün mutlaka buluşacağız Ayvalık,yazın, hem de uzun süreli! Ne kadar özlemişim seni,denizini, martılarını, doğanı, her şeyini!
    Yıllarca denize yakın oturan, deniz kenarında yürüyüşler yapan, denizin kokusunu içine çeken,uçan martıları seyrederek, seslerini dinleyerek dinlenen, yazın gece yarısından önce eve girmeyen biri olarak denizden uzak kalınca ne zorluk çekiyor insan!Yıllarca Yeşilköy'de oturduk! Ayvalık'ı da zaten Yeşilköy'ü andırdığı için çok sevdim. Yeşilköy'ün bozulmamış, sakin, şirin hali! Ege'nin en güzel yeri, bitki, balık cenneti, zeytin, zeytinyağı cenneti Ayvalık'ım benim! Bakarsın düşündüğümden de önce buluşurum seninle, kısa süreliğine de olsa! Belli mi olur?



    Martı

    Gece gündüz bana birdir ah güzelim
    Çünkü gözlerim hep kördür
    Kanatsız kuş olmak zordur ah güzelim
    Denize varmayan ırmak

    Gör beni, gör beni, gör, gel gözüm ol gör beni
    Sar beni, sar beni, sar, gökyüzüm ol
    Uç beni, uç beni, uç, yavru kuş ol uç beni
    Geç beni, geç beni, geç, kanadım ol

    Birak uyusun su deniz kanatlarının altında
    Gel gezmelere gidelim biz bulutların asfaltında
    Hiç yaşamamışız gibi olacak sonunda
    Ben kendi yoluma gideceğim, güneş kendi yoluna

    Takıldım gittim peşinden ah güzelim
    Bir gemiydi benim sevdiğim
    Yelkeninde bir beyaz gül ah güzelim
    Dumanında sevda sözleri

    Ezginin Günlüğü

    15 Kasım 2007

    BUGÜN BENİM DOĞUM GÜNÜM!



    BİRİNCİ ŞİMDİ
    Çocuklukta büyüktüm, oyunlara girmedim..
    O bahçelerde kaldı oynanmamış oyunlar.
    Ben şimdi anlıyorum oyunda çocukları;
    Ne zaman,nerde, baksam, beni de oynuyorlar.
    Özdemir ASAF

    Merhaba Sevgili Arkadaşlar,Dostlar!
    Bugün benim doğum günüm! Pasta, benden, süslemeler annişten!Bir de Hesna'nın bir tarifini uyguladımn, onu da daha sonra paylaşırım!Güzel bir gün geçirdim, öğrencilerimle, okuldaki çalışma arkadaşlarımla doğum günümü kutladım! Sürpriz telefonlar aldım!
    Hele Seblam, ne yapmış, anımsamış, doğum günüm için bana e-kart yollamış, facebook'ta da kutlamasını gördüm, çok mutlu oldum!
    Çok teşekkür ederim
  • Sebla
  • cığım, doğum günümü anımsdaman çok büyük bir incelikti!
    Bir yaş daha kazandım, sağlıkla, keyifle, hep birlikte nice yaşlara!

    ÖĞÜT
    Okulda, anladıkça başaracaksın.
    Yaşamda başardıkça anlayacaksın.
    Gelecek mutlu-mutsuz, inanmasan da;
    Gözlerin yaşardıkça anlayacaksın.

    YAKI

    Özleyince anlarımdan çalmaktayım,
    Düşlerime çalmaktayım anılarımdan...
    Onlardan bir yakınan yok da,
    Hırsızlar yakınıyor çaldıklarımdan.

    Özdemir ASAF