2 Temmuz 2017

Patates Püresi


Merhaba dostlarım nasılsınız? Dilerim çok iyisinizdir. Biz de iyiyiz. Çok uzun bir süredir tarif yayımlamıyorum. Blogum neredeyse kitap bloğu haline geldi. Ama şimdi çok çok sevdiğim bir yemek tarifiyle patates püresiyle karşınızdayım. Patates püresini dün annişim yaptı. Ben de sevinçten havalara uçtum. Tarifi veriyorum.

Malzemeler:
1 kg patates
1/2 su bard. süt
50 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çimdik tarçın
Yapılışı: Patatesler haşlanır, kabukları soyulur. Püre haline getirilir. Süt, tereyağ, tuz, karabiber, tarçın eklenir, pişirilir. Biz dün pürenin yanına tavuk pirzola yaptık, çok yakıştı. Domatesli sosis te yakışır. Et te yakışır. Afiyet olsun, yeniden görüşünceye dek sevgiyle kalın!








Hiç yorum yok: