30 Nisan 2014

Yedi Gece



Yedi gün, yedi gece.

Tutku uğruna nelerden vazgeçebilirsiniz?

Sidonie Forsyhte'ın, kumarbaz kız kardeşinin hayatını kurtarabilmesi için yapabileceği tek bir şey vardı: Craven Kalesi'nin duvarlarının arkasında yaşayan, acımasızlığıyla nam salmış, yüzü yaralı o adamla, günah dolu yedi gece geçirmeliydi.

Ancak Sidonie kaleye vardığında, bir canavar yerine, daha önce tanıdığı hiç kimseye benzemeyen biriyle karşılaşacaktı. Bu hafta içinde, Sidonie, ikisinin de hayatını değiştirebilecek karanlık sırrı saklarken, bir yandan Jonas Merrick'e karşı hisler beslemeye başlayacaktı.

Acımasız ve yalnız bir hayat yaşayan Jonas ise geçmişini asla unutmayan bir adamdı. Unutacak olsa bile, aynaya baktığında gördüğü yüz, ona taşıdığı laneti bir kere daha hatırlatıyordu.

Bu masum kızın keskin zekâsı ve güzelliğiyle etkilenen Jonas ile ona gittikçe kendini kaptıran Sidonie'nin aşkı, yaşadıkları tutkulu haftayı aşabilecek mi, yoksa çevrelerini saran tehlikeli düşmanlara karşı yenilecek miydi?
(Tanıtım Bülteninden)


Gül Ağacı Sokağı



Her şeye rağmen hayatımızı anlamlı kılan insanlar varsa yaşamak için hâlâ bir sebebimiz var demektir...
Sevgili Dostlarım,

Cedar Cove'a hoş geldiniz! Olivia, Grace, Charlotte, Jack, Justine ve Seth öykülerine devam etmek -ve sizi yeni insanlarla tanıştırmak- için can atıyor. Bütün küçük yerleşim yerlerinde olduğu gibi, Cedar Cove da iyinin, kötünün ve beklenmeyenin bir karışımı. Bu vesileyle, romanda sizi birkaç sürprizin beklediğini de söyleyebilirim. Şimdi oturup arkanıza yaslanın. Arkadaşlarım, Cedar Cove'da olup bitenleri size anlatmak için  sabırsızlanıyor.Debbie Macomber


Gül Ağacı Sokağı aşk, evlilik, ayrılık gibi insan ilişkilerine dair her alanda usta bir yazarın kaleminde hayat bulan sıcacık ve samimi bir roman. Macomber günlük yaşamdan seçtiği, kendinizden de bir şeyler bulabileceğiniz karakterlere yenilerini ekleyerek hikâyesini kaldığı yerden anlatmaya devam ediyor.


"Cedar Cove serisinin ikinci kitabı Gül Ağacı Sokağı'nda, Macomber gizemin ve okuru bekleyen sürprizlerin dozunu daha da artırmış gibi görünüyor."
-Booklist

"Cedar Cove'da olup bitenlerin hızına yetişemeyeceksiniz!"
-The New York Times-

"Macomber, insan ilişkilerini kelimelere dökmekte uzman ve rakipsiz bir yazar olduğunu bir kez daha kanıtlıyor."
-Publishers Weekly-
(Tanıtım Bülteninden)

*Sevgili dostlarım, Debbie Macomber'e, Gül Limanı Oteli serisine bayılıyorum. Bu kitabı da büyük bir keyifle okuyacağımıza eminim! Yeniden buluşuncaya dek sevgiyle kalın!




27 Nisan 2014

Zaman Uçup Giderken

Sevgili dostlarım merhaba! Nasılsınız? Ben iyiyim. Geçen hafta Cumartesi günü ablamla İloşum geldiler, bol bol sohbet ettik, güzel günler geçirdik. Çarşamba günü annemle birlikte gösteriyi izlemeye geldiler. 23 Nisan Töreni sona erince eve döndüm. Çayımızı içtik, yola çıktık. Önce Saray üzerinden Kıyıköy'e gittik, orada bir saat zaman geçirdikten sonra İstanbul'a yuvamıza geldik.
Ertesi günü hep birlikte Aytülcüm'e gittik. Bol bol sohbet ettik. Sonraki gün doktor kontrolüm vardı. Dün ablamı ve Birgül ablayı ve üst kat komşumuz, arkadaşım Dileği gördük. Bugün de öğleden sonra İpsala'dan arkadaşım Dilekle görüştük, keyifli zaman geçirdik.
Yarın tahlil sonuçlarım çıkacak, doktorum durumumu değerlendirecek. Öğleden sonra da Uzunköprü'ye döneceğiz. Salı günü de sınav gözetmenliği yapacağım. Çarşamba günü okul var, Perşembe günü 1 Mayıs, okul tatil.  Ben şuna şaşırıyorum, tatili iple çekiyorsun, tatil oluyor ve bir de bakmışsın zaman uçup gitmiş. Tatil bitivermiş. Bende şimdilik durum bu. Yeniden görüşünceye dek dostça kalın! Yeniden görüşünceye dek dostça kalın!















İlkbahar Rüyası



Hataların daima bir bedeli olur. Ancak gerçek sevgi geçmişi telafi edecek sonsuz olasılıklara sahiptir...

Madelaine on altı yaşındaki kızı Lina'yı tek başına büyüten bekâr bir annedir. Dünyaca ünlü bir cerrah olarak başarılı bir kariyere sahip olsa da ergenlik çağındaki kızının sorunlarıyla başa çıkamaz. Annesiyle neredeyse iki yabancı haline gelen Lina ise kim olduğunu bir türlü öğrenemediği babasının izini bulmak için her şeyi göze almıştır.

Holywood'daki ışıltılı hayata kendini kaptıran, tüm kadınların hayran olduğu yakışıklı aktör Angel DeMarco alkol ve uyuşturucu bağımlılığının sınırına dayanan, vurdumduymaz bir hayat yaşamaktadır. Ancak zayıf kalbi onu bir gün yarı yolda bıraktığında Angel hayatını tamamen değiştirmesi gereken bir yol ayrımına gelir. Bu noktada unutmak istediği her şeyle yüzleşmek durumunda kalacaktır.Zorlukların ve sıkıntıların hiç tahmin edilmeyen güzelliklere kapı açabileceğini gösteren İlkbahar Rüyası kalbinize hiç solmayan çiçekler ekecek…

"Duyguların önemini, bağışlamayı ve mucizelerin her an gerçekleşebileceğini anlatan şefkat dolu bir roman."
-Publishers Weekly-"İlkbahar Rüyası aşkın ve hataları telafi etmenin hikâyesini anlatıyor."
-Library Journal-

"Sarsıcı, düşündüren ve duyguları harekete geçiren bir kitap…"
-RT Book Reviews-

"Kristin Hannah'yı tüm dünya seviyor…"
-Newsday-
(Tanıtım Bülteninden)








Egoist Beyin ve Kilo


Ne yaparsan yap olmuyor, bir türlü kilo veremiyorsun. Sence neden?

Aldığın kiloların nedeni yediklerin değil; stres çünkü. Ruh sağlığı olmadan bedensel sağlığın olmayacağı ilkesinibenimseyen Vata Stres Yönetimiyle hem kilolardanhem de hastalıklardan kurtul!

"Bu kitabın sadece obezite hastalarına değil, aynı zamanda konunun uzmanlarına da önerilebilecek bir kaynak olacağını düşünüyorum."
-Doç. Dr. Yunus Yavuz / Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı
(Tanıtım Bülteninden)

Hayatımın Aşkı


Onu her nefesimde, her kalp atışımda özlüyorum.
Luca…
Hayatımın aşkı.

Çocukluklarından beri yan yanalardı.
Ailelerini ve çevrelerindeki herkesi karşılarına aldılar.
Ve evlenip hayallerindeki hayata adım attılar.
Ancak gerçek hikâyeleri mutlu sonun ardından başladı…

"Hüzünlü ve sevgi dolu. Böyle etkileyici kitaplar nadiren bulunuyor…"
-The Yorkshire Pudding Club-

"İnsanın kalbini kolayca fetheden tutkulu bir aşk hikâyesi… Okuyan herkesin tadı damağında kalacak."
-Kate Bradley-

"Bu trajik hikâye okuyucuyu en zayıf yerinden yakalayıp unutulmaz bir deneyim yaşatıyor."
-Western Daily Press-
(Tanıtım Bülteninden)









14 Nisan 2014

Düşlerin Ötesinde



Geçmişin acıları, aslında düşlerinizin ötesine açılan bir kapı olabilir mi?

Bazen eski bir bavula sığar bütün kalp kırıklıklarımız. Sararmış bir gelinlik anlatır yarım kalan hayallerimizi. Minicik bir kolye ucu sarıp sarmalar geçmişten kalan gözyaşlarımızı. Violet Turnerın İkinci Şans adlı butiğinde sattığı her eski eşyanın da işte böyle bir hikâyesi var. Kocasından yeni boşanmış olan Violet, kalbindeki boşluğu yıllardır hayalini kurduğu butiği işleterek doldurmaya çalışmaktadır. Ancak tam da kaderin ona gülmeye başladığını düşündüğü günlerde butiğini de kaybetme tehlikesiyle yüz yüze gelir.

Violetin yolu nişanlısı tarafından terk edilen, üstelik beş aylık da hamile olan genç April ve geçmişinin acılarıyla baş etmekte zorlanan Amithi ile kesiştiğinde üçü de hayatın onlara yepyeni sürprizler hazırladığından habersizdir. Bu üç kadın fedakârlığın, affetmenin ve aşkın büyüsüyle düşlerinin ötesine açılan kapıyı aralayacaktır.

Düşlerin Ötesinde, en büyük fırtınaların sonunda doğan güneşe inananların hikâyesi. Kalplerdeki her yaranın bir merhemi olduğunu size bir kez daha hatırlatacak olan bu sıcacık öykü adeta içinize işleyecek.
(Tanıtım Bülteninden)


13 Nisan 2014

Kereviz Salatası



Yeniden merhaba dostlarım. Bugün yine arşivden bir tarifim var. Çok lezzetli, biz bu salatayı çok severek yeriz. Sizlerle yeniden paylaşmak istedim.

Malzemeler:
1 kg kereviz
1 su bard. iri dövülmüş ceviz
1 ekşi elma
150 gr süzme yoğurt
1 kahve fincanı mayonez
1 kahve fincanı sızma yağ
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı pulbiber
yeterince tuz

Yapılışı: Kerevizler soyulur, rendelenir, yarım limon ile  kaynar suyun içine atılır. 2-3 dk. haşlanıp delikli kepçe ile çıkarılır, hafif soğuması beklenir. El ile iyice sıkılarak çukur kaba alınır. Üstüne kabukları soyulmuş ekşi elma rendelenir. Yoğurt, mayonez, tuz ve sızma yağ eklenir. İyice karıştırılıp bir servis tabağına alınır. Küçük bir kaba sıvı yağ konur, pul biber eklenir. Ocakta bir iki döndürülür. Sonra kerevizin üstüne dökülür.
Afiyetle yenir!
Yeniden görüşünceye dek dostça kalın!

Plan Program Derken



Sevgili dostlarım merhaba, dilerim iyisinizdir. Ben mi, bugün çok öfkelendim. Perşembe ve Cuma gününün etkinlik planlarını hazırlarken defalarca sayfada kayma oldu. Artık bu kadar aksiliğe can dayanmaz dedim. Neyse ki bitti, ben de rahat bir soluk aldım. Dün üç günlük planı hazırlamıştım, acelesi yoktu. Hatta bugün bilgisayarın başına isteksiz oturdum, işim bir an önce bitsin  dedim. Ama nerdeee? Şimdi mi gevşemeye başladım. Defalarca annemi aradım konuştuk. Salı günü anneme kavuşuyorum. Cumartesi günü de eğer bir aksilik olmazsa ablamlar gelecekler, 23 Nisan'da, gösteri sona erince İstanbul'a birlikte döneceğiz.
Bende şimdilik durum bu dostlarım! Yeniden görüşünceye dek sevgiyle kalın!

*Resim pinterestten, keşke burada da deniz olsaydı o zaman buraya delice sevdalı olurdum!

9 Nisan 2014

Aşkın Gölgesi



Geçmişin peşini bırakmadığı bir kadın ve zamana direnen bir aşk…

Edebiyat profesörü ve yazar olan Esma, kocası öldükten sonra kızı Ece ile birlikte Berlinde yaşamaya başlar. Sürekli annesiyle sorunlar yaşayan on yedi yaşındaki kızı Ece, bir gün bodrumda bir kitap bulur ve o kitapla birlikte annesini hiç tanımadığını fark eder. Bu kitabı bulmasının ardından Ece ve annesi Esmanın hayatı hiç beklemedikleri şekilde değişecektir.

Gülşah Elikbankın kaleme aldığı ve dokuz ülkede yayımlanan romanı Aşkın Gölgesi, aile, arkadaşlık ve aşk üzerine yazılmış, insanın içini ısıtan sıcacık ve etkileyici bir roman.
(Tanıtım Bülteninden)

Sevgili dostlarım, kitabın ön sipariş tarihi 18 Nisan 2014. 


7 Nisan 2014

Bu Cephede Neler Oluyor?



Merhaba dostlarım, nasılsınız? Umarım iyisinizdir, keyfiniz yerindedir. Ben iyiyim. Annem yarın yolcu, İstanbul'a gidiyor, bir hafta kalıp dönecek. Yine de biraz buruğum.
Dört  gündür ipad'im elimde dolaşıyorum, ne mi yapıyorum? Pic collage diye bir program var. Önce pinterest'e giriyorum, istediğim gibi fotoğraflar buluyorum. Sonra da pic collage'de blogum için tasarımlar yapıyorum. Müthiş keyifli bir iş. Pic collage programına sahip olanlar için şiddetle öneririm. Bir de iphone'si olanlarda pic collage programı varmış. Cumartesi, Pazar iki gündür plan hazırlıyorum. Beş günlük planım hazır. Neyse bugüne gelelim. Bugün prova yaparken hiç sinirlenmedim, doğal tepkiler verdim. Ve çocuklarım "Küçük Kız'ı  mendil eşliğinde çok güzel oynadılar. Onlara çok güzel oynadıklarını söyleyince çok mutlu oldular, havalara uçtular, biraz şımarmalarına göz yumdum. Merve ablaları (stajyerim) onlara yıldızlı aferin hazırladı, yakalarına taktı. Yine sevindiler, bugün yavrularım okuldan mutlu ayrıldılar. Veliler de sevindiler.
Eve döndüm, annemle çayımızı içtik, dışarı çıktık, ödemelerimi yaptım, alışveriş ettik, döndük. Yemeğimizi yedik, kahvemizi içtik. Ve ben yine ipad'imi elime aldım, Viber'den İloş ile (yeğenim) konuştum. Sonra da bilgisayarımı açtım ve işte karşınızdayım. Bende durum bu. Karar verdim, çocuklarım her güzel oynayışlarında yıldızlı aferin alacaklar.
Dostlarım benden bugünlük bu kadar, yeniden görüşünceye dek sevgiyle kalın!










4 Nisan 2014

On Şey İçin Zaman Ayır


1- Çalışmak için zaman ayır. Bu başarının bedelidir.
2- Düşünmek için zaman ayır. Bu zihnin kudret ve kuvvet kaynağıdır.
3- Eğlenmek için zaman ayır. Bu dinlenmenin ve genç kalmanın sırrıdır.
4- Okumak için zaman ayır. Bu bilginin temelidir.
5- İbadet için zaman ayır. Bu yücelmenin yolu ve ruhun yıkanmasıdır.
6- Başkalarına yardım ve arkadaşlarınla sohbet için zaman ayır.Bu saadetin kaynağıdır.
7- Sevmek için zaman ayır. Bu hayatın neşesidir.
8- Hayal kurmak için zaman ayır.Bu ruhu yıldızlara eriştirir.
9- Gülmek için zaman ayır. Bu hayatın yükünü hafifletir.
10- Plan yapmak için zaman ayır. Bu, ilk dokuz şeyi yapabilmek için zamana sahip olmanın sırrıdır.


* Bu yazıyı facebook'ta gördüm, ilgimi çekti ve okudum. Okumamış olabilirsiniz diye siz dostlarımla paylaşmak istedim. Yeniden görüşünceye dek dostça kalın!

3 Nisan 2014

Arşivden Zeytinyağlı Biber Dolması



Yeniden merhaba sevgili dostlarım. Blogumda sizlerle paylaşıp paylaşmadığımı anmsamayamadığım yazıyı ararken dolma tarifini buldum ve sizlerle yeniden paylaşmak istedim.
Tarife geçelim mi?

Zeytinyağlı Biber Dolması (10 kişilik) 

Malzemeler:
7 adet orta boy kuru soğan
2.5 çay bard. sıvı yağ
1/2 çay bard.  sızma yağ
2 kupa pirinç
1.5 kupa su
3 tatlı kaşığı tuz
2 adet kesme şeker
2 tepeleme tatlı kaşığı yeni bahar
 1.5 tatlı kaşığı kara biber
3 çorba kaşığı yıkanıp süzülmüş kuş üzümü
22 adet orta boy dolmalık biber
3 orta boy domates (kapak olarak kullanmak üzere)

Yapılışı:
Kuru soğanlar yağda kavrulur. Pirinç, tuz, yenibahar, karabiber, kuş üzümü eklenir. Daha sonra 1.5 kupa su  konur, kısık ateşte pişirilir. Dinlenmeye bırakılır. Biberlerin içi doldurulur, domates dilimiyle kapatılır. Kaynayana dek yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte  dk. pişirilir.
Afiyetle yenir!

Yeniden görüşünceye dek dostça, sevgiyle kalın!

Arşivden Tiramisu



Sevgili dostlarım yeniden merhaba! Güldal ablamın yaptığı tiramisunun tarifini yeniden veriyorum. Çünkü artık 
sıklıkla kitap tanıtımına yer veriyorum. Mutfağı boşladım. Bu nedenle arşivden tarife yer veriyorum!

Malzemeler:
1 adet kakaolu  kek tabanı
1 paket labne peyniri
½ kg süt
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
1 kupa nescafe (keki  ıslatmak için,  4 kesme şeker ile tatlandırılmış)
3 çorba kaşığı un
Üzeri için kakao
Yapılışı:
Kekin iki ayrı parçası bir kupa nescafe ile eşit miktarda ıslatılır, bir kenarda bekletilir. Ayrı bir kapta yumurta sarısı ile süt çırpılır, tencereye un ve toz şekeri koyup karıştırılır, üzerine yumurta karışımlı süt ilave edilir, ağır ateşte krema pişirilir, inmesine yakın labne ilave edilir, piştikten sonra kremanın bir miktarı kekin arasına geri kalanı kekin üzerine yayılır. Biraz soğuduktan sonra kakao serpilir.
Not: 1-Servise sunmadan bir gün öncesinde yayılması tavsiye edilir ( tiramisunun lezzetinin tam olarak oturması için)
2- Damak tadınıza göre  nescafe karışımının içerisine 2 çorba kaşığı baileys  ya da 1 çorba kaşığı konyak konulabilir.
Afiyetle yenir!
Yeniden buluşuncaya dek sevgiyle kalın!

Menekşe Kokulu Hikayeler


Hayata Bir Bardak Çay Molası

Sevinçlerini Sakın Erteleme
Her Yemekten Sonra Şükret
Biri Seni Kucakladığında
İlk Bırakan Sen Olma...

Okurken içinizi huzurla dolduracak, yüreğinizi ısıtacak, iyilik, sevgi, dostluk ve mutluluğu dile getiren birbirinden güzel 69 adet hikâyeden derlenen bu kitapla hayata keyifli bir mola verip kargaşadan sıkıntılardan uzaklaşacaksınız.

Sevgiyi, dünyadaki tüm kötülüklere karşı bir zırh gibi giy. Bu zırh, hiçbir silahın delemeyeceği tek kalkandır.
(Tanıtım Bülteninden)

1 Nisan 2014

İstanbul Yolları



Merhaba dostlarım, nasılsınız, dilerim çok iyisinizdir. Pazar günü oyumu kullandım ve İstanbul'a gitmek üzere yola çıktım. Yuvaya geldim, annem ve Birgül ablam ile sohbet ederek çayımı içtim. Yorgunluğumu biraz olsun giderince Güldal kuzum geldi, bizi aldı, evlerine götürdü. Akşam onlardaydık. Ablam ve İloşumla bol bol sohbet ettik, seçim sonuçlarını değerlendirdik. Sonra annemle eve döndük, ben hemen yattım. Dün sabah erkenden çıkıp Bahçelievler'e doktora gittim. Hastaneye erken vardığım için sıram öne alındı. Çok mutlu oldum. Doktorum beni kontrol etti,  yine çağırdı. 23 Nisan'da törenden sonra İstanbul'a geleceğim. Ertesi günü yine doktora gideceğim, bu kez tahlil yapılmasını isteyecek sonra da sonuçları değerlendirecek. Doktorumdan çok memnunum, Birgül ablam önerdi. Çok dürüst, yardımsever, anlayışlı, açıklayıcı bir doktor. Mayıs sonunda da ilaçlar düzenlenecek. İşte durum bu! Yani bana yine yollar görünüyor!
Doktordan çıkınca hiç beklemeden otobüse bindim, eve geldim, Dilek'e kahve içmeye çıktık, sohbet ettik.
Annemle eve döndük, bir şeyler atıştırdık, çayımızı içtik ve Uzunköprü'ye gelmek üzere yola çıktık.
İlk olarak Pazar günü İstanbul'a gelirken Metro'nun yaptığı bir değişiklikle karşılaştım. Önceden otobüs Bahçeşehir'den geçiyordu, bizi bırakmadan Otogar'a gidiyordu. Şimdi Selimpaşa'da bırakıyor, servisler gideceğin yere bırakıyorlar. Servisler her saat başı hareket ediyorlar. Sonra dönüşte servis yine Selimpaşa'ya bırakıyor, oradan seni otobüsün alıyor. Pazar günü trafiğe takılmadık, boşuna gerisin geri dönmedik, bir buçuk saat kazandım. Zamandan ve yoldan tasarruf! Otogar'a  gitmedik.  Metro, tüm Trakya'ya bu hizmeti veriyor! Ama dün servis bizi Selimpaşa'ya bırakınca otobüsümüzün gelmesini bir buçuk saat boyunca bekledik. Biz de annişle zorunlu keyif yaptık, o çay içti  ben de kahve. Sonra da oradaki mağazaları gezdik. Orada restoranlar da var, anneme bir gün ablamlarla buraya gelelim dedim. Sonra da otobüsümüz geldi, bizi aldı, Uzunköprü'ye geldik, evimizin önünde indik. 
Eveet annem benimle, onu çok özledim. Misi'yi İstanbul'a gittiğim gün özlemeye başladım, varlığına o kadar alıştım ki anlatamam! Misi de bizi özlemiş. Bende haberler şimdilik bu kadar, yeniden  görüşünceye dek sevgiyle kalın dostlarım!