5 Şubat 2014

Arşivden Patates Püresi ve Tavuk



Sevgili dostlarım merhaba, tatil bitti bitiyor. Bol bol dinlendim, doktor kontrollerim vardı, gittim. Cuma günü Uzunköprü'ye dönüyoruz. Sizler nasılsınız, dilerim iyisinizdir.
Değişik olmayan bir tarif uygulamadık. Bu nedenle sizlerle Güldal ablamın daha  önceden  yaptığı patates püresi ve tavuğu paylaşacağım. Tarife geçiyorum.


Patates Püresi

Malzemeler:
4-5 patates
1 su bard. süt (patatesin cinsine göre süt ölçüsü değişebilir)
 2-3 çorba kaşığı krema (arzuya göre)
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı margarin
2 kibrit kutusu kaşar peyniri

Yapılışı:
Patatesler haşlanır. Püre haline getirilirken süt ve margarin eklenir. Ardından diğer malzemeler eklenir. Kaşar peyniri eridikten sonra altı kapatılır. Servise hazır hale gelir.

Soslu Tavuk (4 kişilik)

Malzemeler:
4 tane tavuk buttu
2 çorba kaşığı domates salçası
2 irice diş sarımsak
1/2 çorba kaşığı kekik
Biraz pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı krema

Yapılışı:
Sos önceden hazırlanır, tavuk eklenir. Bir kaç saat soslu tavuk bekletilir. Fırın poşetine konup yaklaşık bir saat pişirilir (180 C).
Afiyetle yenir!

Yeniden görüşünceye dek hoşçakalın!







Hiç yorum yok: