5 Ağustos 2013

Etli Biber Dolması



Sevgili dostlarım merhaba! Ben halen tatil rehaveti sürdürüyorum! Gitmeme günler kaldı,buna rağmen keyfim yerinde, umarım sizin de öyledir!
Dün mutfağa girip etli biber dolması yaptım, tarifini vereceğim, neden mi çünkü aramızda öğrenci arkadaşlarımız olabilir! Tarife geçiyorum.

Malzemeler:
400 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı bulgur (pilavlık bulgur)
2 orta boy soğan
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı salça
1 büyük domates
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Arzuya göre 1 tatlı kaşığı pul biber
16-18 adet dolmalık biber
 Yapılışı:
Dolmalık biberler temizlenir, yıkanır, kurumaya bırakılır. Soğan ve domates doğrandıktan sonra tüm malzemeler karıştırılarak bir harç oluşturulur. Oluşturulan harç dolmalık biberlerin içine doldurulur.
Biberler tencereye yerleştirilir. 1,5 su bardağı su konularak açık ateşte kaynayana dek pişirilir.
Kaynadıktan sonra altı kısılarak 20-25 dk. pişirilir. Yanına da cacık ne iyi gider!;)))
Afiyetle yenir! Dostça kalın!



2 yorum:

TuruncuTatlar dedi ki...

Ellerine saglik canim kokusu geldi buralara kadar sevgiler..

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Ziyaretin için çok teşekkürler! Sevgiyle kal canım!