10 Ağustos 2013

Erikli Bomba

 Sevgili dostlarım merhaba,bayramınız kutlu olsun! Umarım bayramınız keyifli geçiyordur. Biz hem dinleniyoruz hem de sevdiklerimizle birlikte oluyoruz! Bayramın birinci günü ablamlar bizdeydi, bugün de arkadaşlarla görüşeceğiz! Ben, bayram için erikli bomba yaptım. Anjelik erik kullandım, siz siz olun mürdüm eriğinden vazgeçmeyin. Benim yaptıklarım kocaman oldu, tam bir porsiyonluk.

Tarife geçelim mi?


Malzemeler
Hamuru için
250 gram margarin
1 çorba kaşıgı yogurt
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı şeker
3 su bardagı un
1 çay kaşıgı vanilya
1 adet limon rendesi
İçi için
15 adet kırmızı ve olgun erik
200 gr ceviz
üzerine
pudra şekeri
Yapılışı
1- 3 su bardagı un ve 1 paket kabartma tozu düz bir zemine elenerek alınır ve ortası hamur şeklinde açılır.
2- İçine 250 gram oda sıcaklıgında bırakılmış ve küp küp kesilmiş margarin,1 çorba kaşıgı yogurt,1 adet limon rendesi,1 kahve fincanı şeker ve 1 çay kaşıgı vanilya konulur.
3-Malzemeler iyice karıştırılır.Kulak memesi yumuşaklıgında bir hamur elde edilir
. 4-Hamurdan erik büyüklügünde parçalar koparılır, çekiştirilerek açılır.
15 adet erigin çekirdeklerini çıkarılır. Eriklerin içine ceviz içi doldurulur. Elde şekillendirilen hamurla eriklerin üzerini iyice kaplanır.Tüm kurabiyeler bir tepsiye yerleştirilerek 150 derecelik fırında 25 dakika pişirilir.Fırından çıkardıktan sonra üzeri pudra şekeri ile süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun!


*Ben, anjelik erik kullandığım için malzemeyi iki katına çıkarmak zorunda kaldım!

Yeniden görüşünceye dek dostça kalın!







Hiç yorum yok: