12 Ağustos 2013

Ablam Usulü Çiğ Börek

 Sevgili dostlarım merhaba! Ablamla, annemle ve yeğenimle oynadığımız okey oyununda yenildik. Bu yüzden ablamla ben mutfağa girdik ve çiğ börek yaptık.  Ablam hamuru yoğurdu, harcı hazırladı. Ben kıyma koyup    böreklerin üzerlerini kapattım, annem de bize kızartma aşamasında yardımcı oldu kazanan taraf olduğu halde!Hepimizin eli değdiği için de çok çok lezzetli bir çiğ börek oldu, mütevazi olamayacağım, çok           üzgünüm!.)))

 
Tarife geçelim mi?

Malzemeler (6 kişilik)
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Su
2 orta boy kuru soğan
500 gr kıyma
1 tatlı kaşığı tuz (kıyma için)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı su
Kızartmak için ayçiçek yağı

Yapılışı:
Un, tuz ve suyu bir kapta karıştırıp yumuşak bir hamur hazırlayın.  Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. Kıyma, tuz, karabiber ve su ekleyip karıştırın. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Yaklaşık 20 cm çapında açın. Hamurun yarısına kıymayı ince bir tabaka olacak biçimde yayın. Diğer tarafını üzerine kapatıp kenarlarını parmak uçlarınızla basstırın. Kızgın ayçiçeği yağında her iki yüzünü de kızartın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun! :)))                               








Hiç yorum yok: