4 Eylül 2012

ELMALI PAY


Merhabalar! Biz, Uzunköprü'ye geldik, evi yerleştirdik. Güldal ablam ve İloş'um da bizi getirdiler. Sonra da dün döndüler! Şimdiden özledik onları!
Elmalı tart, Uzuköprü'ye gelmeden önce uygulamış olduğum bir tarifti. Orjinali erikli pay. Boyut Yayınları'nın "Lezzet Saati" kitabından. İlk olarak erikli olanı denedim ama elmalısı daha başarılı oldu. Bir dahaki sefere böğürtlenli yapacağım. Hamuru çok pratik, çok çok başarılı.
Hemen tarifini veriyorum.

  Pay Hamuru:

1 su bardağından biraz fazla un

150 gr margarin

1/2 su bardağı toz şeker

Üzerini süslemek için:

pudra şekeri

4 elma (soyulup çok ta ince olmayacak biçimde dilimlenir)

ya da 10-12 adet erik (ortadan ikiye bölünüp iç kısımları hamura gelecek biçimde yerleştirilir)

* Ben, hamura bir de vanilya ekledim, çok güzel koku verdi, öneririm!

En kısa zamanda görüşmek dileğiyle! Dostça kalın!


Hiç yorum yok: