21 Ekim 2011

Erikli Kek



Merhabalar sevgili dostlarım! Bugün değişik ve lezzetli bir tarif yayımlamak istedim!
Okul tüm yoğunluğuyla devam ediyor!

1 su bard. şeker
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
3/4 su bardagi sour cream ( yogurt kullanabilirsiniz)
1/2 su bardagi cicek yagi
3 su bardak un
yarim cay kasik tuz
15 tane müdrüm eriği

Yapılışı:

Once sekerle yumurtalar çırpılır, sonra icine yogurt ilave edip
yine çırpılır, cicek yagini da ekledikten sonra kabartma tozunu ve
unu ilave edilir, tum karisim kek kivamina gelene kadar çırpma isine devam edilir.
Sonra kucuk dogranan 3-4 tane murdum eriginide karıştırılır hamura, sonra
kalıp yağlanır. Kalıbın altına dilimlenen mürdum erikleri siralanır, sırt sırta
verdi hepsi, uzerine hazirlanan kek hamurunu dokup 375 F de yaklasik 40 dk pişiriyoruz.

Fırından çıkınca ılımasını bekliyoruz sonra kalıbı ters çeviriyoruz, dilimliyoruz.

Afiyet Olsun.

Yeniden görüşmek üzere dostça kalın!

2 yorum:

şirin aksoy dedi ki...

kek nefis görünüyor ama tarif biraz aceleye gelmiş sanki:)) iyiki yapmışsın afiyet bal şeker olsun ellerine sağlık canım:)

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Çok teşekkür ederim! Sevgiler!